Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η παρέλαση της μεταπολίτευσης


Είναι ωραίο να τις βλέπεις. Ακόμα κι αυτές που γίνονται επί δεκαετίες και δεν ανακοινώνονται αλλά χρυσοπληρώνονται

Η παρέλαση της Μεταπολίτευσης άνοιξε με το επιβλητικό πέρασμα της μεραρχίας υποβρυχίων και επιγείων εθνικών καταστροφών. Οι βετεράνοι εκποιητές εθνικών ιδανικών και υλικών και πνευματικών αποθεμάτων της Ελλάδας, υπουργοί, πρωθυπουργοί, επιχειρηματίες, πρυτάνεις, δημοσιογράφοι, καναλάρχες, μπετατζήδες, μάνατζερ, τραπεζίτες, τροϊκανοί, Γερμανοί και Αμερικανοί, λοιποί συγγενείς αλλά και άλλοι πολλοί, οι χειρότεροι των οποίων έχουν το ψέμα για ψωμοτύρι, την προδοσία για πρωινό, τον μηδενισμό για κολατσιό, την κλεψιά για γεύμα και τον τεμενά για δείπνο, άπλωσαν τη γλίτσα τους στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, πέρασαν μπροστά από τη Βουλή που τους ταΐζει και έστριψαν στη Βασιλίσσης Σοφίας για να ανηφορίσουν μέχρι τα βόρεια προάστια όπου έχουν τα φτωχικά με τις πισίνες τους, τη φρουρά και το υπηρετικό προσωπικό τους. Θερμά χειροκροτήματα από το πολυάριθμο κοινό απέσπασαν η 1η αλλά και η 2η στρατιά φίλων, κολλητών, συγγενών και ερωμένων πολιτικών προσώπων, οι οποίες παρήλασαν τα τελευταία 44 χρόνια από τα δημόσια ταμεία.

Οι αξιοκρατικά διορισμένοι εραστές, οι φιλενάδες, τα σόγια, οι μπατζανάκηδες, οι θείοι και οι συννυφάδες, οι πεθερές και οι γνωστοί με βηματισμό απόλυτα συγχρονισμένο και κινήσεις χειρουργικής ακριβείας αφαίρεσαν από τον δημόσιο κορβανά το ποσό που περίσσευε (μερικά τρισ. ευρώ συν τα 340 δισ. -και βάλε- που χρωστάμε) και το τοποθέτησαν στις καλοραμένες τσέπες των ταγέρ και των κοστουμιών τους.

Τα βλέμματα στράφηκαν εντυπωσιασμένα και προς τον ουλαμό του Σώματος Κουβαλητών Μετρητών της Ζίμενς. Ουλαμαγοί, ο στρατηγός Θεόδωρος Τσουκάτος και ο Τάσος Μαντέλης, το χρηματοκαπνισμένο πρωτοπαλίκαρο της εκσυγχρονιστικής στρατιάς του Κώστα Σημίτη. Σε άψογο σχηματισμό και με κινήσεις μετρήματος χαρτονομισμάτων που έχουν προβαριστεί εξαντλητικά, οι έφεδροι, οι απόστρατοι και τα μόνιμα στελέχη του ΣωΚοΜε έδειξαν για ακόμη μια φορά ότι όσα είναι τα μετρητά, όποιος κι αν είναι ο όγκος τους και η προέλευσή τους, εκείνοι μπορούν να τα σηκώσουν και να τα αποθέσουν με ασφάλεια στα ταμεία της πασοκάρας.

Και του χρόνου!

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]