Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Χωρίς γάμο κέρατα» η επίσκεψη Κοτζιά στα Σκόπια


Το υπουργείο εξωτερικών και η κυβέρνηση γενικότερα επιχείρησε να προβάλλει τον «μαραθώνιο επαφών» του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια, προκειμένου να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στις «προσπάθειες» που καταβάλλει για την επίλυση του θέματα της ονομασίας και των erga omnes, προκειμένου να μην φανεί η αποτυχία των ως τώρα διαπραγματεύσεων.

Το «αστειάκι» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια συνέντευξής του στις Βρυξέλλες, μπορεί να οδήγησε στο συμπέρασμα πως τα Σκόπια έχουν αποδεχθεί «σύνθετη ονομασία» αλλά το συμπέρασμα της επίσκεψης Κοτζιά στα Σκόπια είναι πως η πολιτική ηγεσία τη χώρας, στο σύνολό της, δεν αντιμετωπίζει την προοπτική συνταγματικής μεταβολής που να αφορά τα erga omnes,και περιλαμβάνουν γλώσσα, ταυτότητα, εσωτερική ονομασία και εμπορικά σήματα.

Προφανώς στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης γι’ αυτά, κάποιες υποχωρήσεις θα υπάρξουν, αλλά σε ποιους τομείς και σε ποια έκταση παραμένει άδηλο. Για το λόγο αυτό η πρόωρη πρωθυπουργική χαρά παραμένει ανεξήγητη. Πολύ περισσότερο γιατί ως τώρα δεν ακούσαμε από κυβερνητικά χείλη ποιες θα είναι οι υποχωρήσεις που η Ελληνική πλευρά σκέφτεται να κάνει.

Ορθά δεν αποκαλύπτεται η έκταση των υποχωρήσεων μας δημόσια, αλλά υποχρέωση της κυβέρνησης θα ήταν να τις έχει κάνει γνωστές στην υπόλοιπη πολιτική ηγεσία, αν φυσικά ζητήσει εκ των υστέρων τη δική τους συναίνεση.

Η «φιέστα Κοτζιά» στα Σκόπια, δεν απέδωσε τους καρπούς που η Αθήνα θα ανέμενε, πολύ δε περισσότερο γιατί έγινε απολύτως κατανοητό ότι και οι δυο πλευρές δεν ήταν έτοιμες να κάνουν βήματα παρακάτω, καθώς αναμένουν τις συναντήσεις τους με τον Mathieu Niemetz.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]