Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με τρία αιτήματα πηγαίνει στη Βάρνα ο Ερντογάν


Με τρία βασικά αιτήματα πηγαίνει στη Βάρνα της Βουλγαρίας ο Recep Tayyip Erdogan, σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε σημερινά τους δημοσιεύματα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθούν τόσο οι σχέσεις με Ελλάδα και Κύπρο, όσο και οι επιχειρήσεις στη Συρία.

Το πρώτο αφορά στην επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων οι οποίες έχουν παγώσει.
Το δεύτερο σχετίζεται με την κατάργηση της βίζας.
Και το τρίτο στην αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης με βάση τη συμφωνία του 2016 για το προσφυγικό.


Σημειώνεται ότι η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας αφορούσε την οικονομική υποστήριξη και την παροχή εισόδου Τούρκων πολιτών στην Ε.Ε. χωρίς βίζα, με αντάλλαγμα τη δέσμευση της Τουρκίας να εμποδίζει ους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και την Ασία να κινούνται προς ευρωπαϊκό έδαφος.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, ο πρόεδρος Erdogan καταφθάνει στη Βάρνα με μεγάλη αντιπροσωπεία, στην οποία συμπεριλαμβάνεται ο υπουργός Εξωτερικών, Mevlüt Çavuşoğlu και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ömer Çelik.

Η συνάντηση των δύο πλευρών στη Βάρνα πραγματοποιείται εν τω μέσω συνεχιζόμενων διαφορών για μία σειρά πολύπλοκων ζητημάτων τόσο σε ότι αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις αλλά και σε σχέση με ζητήματα περιφερειακής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία.

«Ο Erdogan θα επαναλάβει την απογοήτευσή του για τον ρυθμό της παροχής οικονομικής βοήθειας από την Ευρώπη για το προσφυγικό», σημειώνει η Hurriyet.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, οι σχέσεις με την Κύπρο και την Ελλάδα, καθώς και οι επιχειρήσεις στη Συρία θα βρεθούν στην ατζέντα των συνομιλιών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]