Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ενισχύουν τις θέσεις τους στο Μανμπίτζ οι ΗΠΑ


Συμφωνία Κούρδων - Άσαντ

Το αραβικό γραφείο του Sky News ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον έχει αναπτύξει 200-400 ​​νέους στρατιώτες στο χωριό al-Asaliyeh βόρεια της πόλης Manbij, προσθέτοντας ότι ο συνολικός αριθμός των στρατιωτών των ΗΠΑ που αναπτύχθηκαν στο Manbij είναι σήμερα 700.

Άλλοι ακτιβιστές των μέσων ανέφεραν ότι σχεδόν 40 νέα στρατιωτικά και θωρακισμένα οχήματα του στρατού των ΗΠΑ έχουν φτάσει κοντά στο Manbij.

Σύροι στρατιωτικοί και στρατηγικοί εμπειρογνώμονες υποστήριξαν το Σάββατο ότι η πρόσφατη συμφωνία των Κούρδων μαχητών να παραδοθούν στα χωριά που συνορεύουν με τις περιοχές που καταλαμβάνουν οι υποστηρικτές της Τουρκίας μαζί με τον Τουρκικό στρατό, στη συριακή κυβέρνηση του Bassar Al Assad, ήταν ένα καταστροφικό πλήγμα για τις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές ενισχύσεις στην περιοχή και η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προ ημερών περί της «παραμονής των ΗΠΑ στη Manbij», στόχο είχαν να πεισθούν οι Κούρδοι να μην παραδώσουν εδάφη στην συριακή κυβέρνηση και τους ρώσους συμμάχους της.

«Η ανάπτυξη του συριακού στρατού κοντά στο Manbij μπορεί να αποτελέσει προοίμιο για την μετακίνησή τους προς τη Raqqa από τη Δύση, ειδικά εάν η συμφωνία μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) περιλαμβάνει το πλαίσιο και τους στόχους της μάχης ενάντια στο IΚ», υποστήριξε ο Issa Al Zahir, εξέχων στρατηγικός ερευνητής της Συρίας, δήλωσε το Σάββατο.

Επίσης, ο Mohammad Issa al-Shaikh, Σύρος στρατιωτικός αναλυτής, δήλωσε σήμερα στο FNA ότι η SDF έκανε τη συμφωνία με τη Ρωσία επειδή έχει συνειδητοποιήσει ότι οι ΗΠΑ θα τις προδώσουν και θα τις πουλήσουν στην Τουρκία.

Σημειώνοντας ότι η συμφωνία του Manbij έσπασε τη σπονδυλική στήλη του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ μετώπου στη Συρία, πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον έχασε μια από τα πιο ισχυρές της κάρτες στη Συρία, όταν αποφάσισαν να στηρίξουν, έστω και περιορισμένα την Τουρκία στην Afrin.

Το στρατιωτικό συμβούλιο του Manbij ανακοίνωσε σε δήλωσή του την Πέμπτη ότι οι κουρδικές δυνάμεις θα παραδώσουν τα χωριά που συνορεύουν με τις περιοχές που καταλαμβάνουν η Τουρκία και οι σύμμαχοί της, στον Συριακό Στρατό.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνησή του κάλεσε τις ΗΠΑ να εκκενώσουν αμέσως τους Κούρδους από τον Manbij στην επαρχία του Χαλεπιού, απορρίπτοντας τη συμφωνία μεταξύ των Κούρδων και της κυβέρνησης της Δαμασκού.

Ο Cavusoglu αναφέρθηκε στην επιχείρηση «Ασπίδα Ευφράτη» στη Βόρεια Συρία από τους αγωνιστές που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τουρκικές δυνάμεις δεν είχαν μετακινηθεί προς τον Manbij αλλά σύντομα θα άρχιζαν να επιχειρούν στην περιοχή.

Σημειώνοντας ότι οι Τορκοι στρατιώτες ήταν έτοιμοι να επιτεθούν στους Κούρδους στο Manbij, δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν θέλει να συνεχίσει η Ουάσιγκτον την υποστήριξη των Κούρδων και προειδοποίησε πολλές φορές τις ΗΠΑ, ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα επιτεθούν σύντομα στους Κούρδους.

Ο κ. Cavusoglu δήλωσε επίσης ότι η Άγκυρα και η Μόσχα συμφώνησαν να αποτρέψουν τις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της Συριακής Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι και οι δύο επιδιώκουν τον ίδιο στόχο την εξολόθρευση του IK.

Όμως, τόνισε, διαφωνεί σε συμφωνία μεταξύ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων, να παραδώσουν στη συριακή κυβέρνηση τα χωριά που ελέγχονται από τους Κούρδους στο Manbij.

Η δήλωση ανέφερε ότι με βάση συμφωνία με τη ρωσική πλευρά, ο έλεγχος αυτών των χωριών θα δοθεί στους συνοριοφύλακες της συριακής κυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι θα ληφθούν μέτρα για τη διατήρηση της ασφάλειας των πολιτών που διαμένουν στο Manbij και στις γύρω περιοχές, καθώς και στις περιοχές που συνορεύουν με το al-Bab στη δυτική πλευρά του Manbij και θα εμποδίσουν την Τουρκία να καταλάβει τα σύνορα της Συρίας.


Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]