Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκανδαλώδης η στήριξη της Μέρκελ στον Ερντογάν

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Μια καινούργια μεγάλη κίνηση στήριξης βρήκαν οι Τούρκοι από την Γερμανίδα Καγκελάριο κυρία Μέρκελ, η οποία αποδεικνύεται η μεγαλύτερη σύμμαχος της Τουρκίας στην δεδομένη «εύφλεκτη» συγκυρία κι ενώ οι ΗΠΑ ουσιαστικά έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τις προκλητικές τουρκικές θέσεις για χερσαία εισβολή στην Συρία.

Σύμφωνα με σημερινά τουρκικά δημοσιεύματα που επικαλούνται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Stuttgarther Zeıtung, η κυρία Μέρκελ τάχτηκε σήμερα υπέρ του τουρκικού σχεδίου για δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από τα τουρκοσυριακά σύνορα μέσα στην Συρία, στηρίζοντας έτσι την τουρκική θέση για δημιουργία ζώνης ασφαλείας που θα εξασφαλίζει σε βάθος μέσα στο έδαφος της Συρίας μια μεγάλη ζώνη τουρκικής κατοχής.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πιστή στην γραμμή της Άγκυρας, κατηγόρησε την Ρωσία ότι με τους βομβαρδισμούς της έχει δημιουργήσει μια πολύ άσχημη κατάσταση και έχει περιπλέξει το πρόβλημα της Συρίας, ενώ τάχτηκε με σαφήνεια κατά της κατάληψης του Χαλεπιού από τις νόμιμες συριακές δυνάμεις.

Αλλά η στήριξη της Μέρκελ στον Ερντογάν δεν αρκείται μόνο στο φραστικό επίπεδο. Όπως αναφέρει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak, ο διοικητής του Γερμανικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων, στρατηγός Joachim Wundrak, δήλωσε στους Τούρκους ότι παρακολουθούν κάθε κίνηση των ρωσικών jet και των ρωσικών πολεμικών ελικοπτέρων στο συριακό έδαφος, ενώ αποκάλυψε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 88 ερευνητικές πτήσεις στην περιοχή από γερμανικά Tornado. Οι πληροφορίες που συλλέγουν οι γερμανοί, είναι φυσικά, στην διάθεση των Τούρκων!

Η γερμανική ανάμειξη γίνεται όλο και πιο έντονη προς μεγάλη ευχαρίστηση της Άγκυρας που βλέπει στην κυρία Μέρκελ -η οποία συν τοις άλλοις προσπαθεί με κάθε μέσο να ανακουφίσει τον Ερντογάν από τους πρόσφυγες στέλνοντας τους όλους στην Ελλάδα- τον μεγαλύτερο σύμμαχό της ενισχύοντας έτσι την αδιαλλαξία του Τούρκου προέδρου εναντίον της Ρωσίας, με όλες τις επικίνδυνες συνέπειες από αυτή την εξέλιξη

Αλήθεια, έχετε αναλογιστεί ποια θα είναι η θέση της κυρίας Μέρκελ σε μια ενδεχόμενη από τουρκική πρόκληση… ελληνοτουρκική κρίση;

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]