Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Δωδεκάνησα σε διεθνές καθεστώς!

Οι στόχοι της Τουρκίας και η αμηχανία των Αθηνών

Όχι μόνον αμηχανία, αλλά και αδράνεια χαρακτηρίζει τη στάση των Αθηνών, που υφίστανται αλλεπάλληλες ταπεινώσεις ενώ η Τουρκία σταθερά προωθεί τις διεκδικήσεις της. Ανέκαθεν η Άγκυρα αμφισβητούσε την εθνική μας κυριαρχία στα Δωδεκάνησα, επικαλούμενη ότι η συνθήκη ενσωματώσεως προβλέπει αποστρατιωτικοποίηση.

Έτσι, αφού επί σειράν ετών διαμαρτύρεται κάθε φορά που τα προσεγγίζει στρατιωτικό αεροσκάφος, τώρα έφθασε στο σημείο να απαιτήσει να μην προσγειωθεί για ανεφοδιασμό το πρωθυπουργικό αεροπλάνο! Διότι το επιβατηγό αυτό αεροσκάφος τυγχάνει να ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία.
Το χειρότερο είναι ότι στην τουρκική απαίτηση υπεχώρησε ο Έλλην πρωθυπουργός και πήγαν για ανεφοδιασμό στην Κύπρο.
Το θλιβερό είναι ότι η Ελληνική κυβέρνησις θέλησε να αποκρύψει το συμβάν. Κα είναι θλιβερό διότι δεικνύει την αμηχανία, ίσως δε και τις φοβίες που διακατέχουν τους κυβερνώντες μας. Οι οποίοι, έχουν μεν συναινέσει στην ανάληψη απλό το ΝΑΤΟ αποστολών προστασίας ευρωπαϊκών συνόρων στο Αιγαίο, αλλά δεν γνωρίζουμε να έχουν δώσει οδηγίες στους Έλληνες επιτελείς για την διαμόρφωση της εντολής και των οδηγιών που πρέπει να δοθούν στα περιπολούντα ΝΑΤΟϊκά πλοία. Τώρα φθάνουν στο Αιγαίο χωρίς ξεκάθαρους κανόνες ενεργείας.

Γνωρίζουν άραγε ότι την ίδια στιγμή οι Τούρκοι επιδιώκουν δραστηρίως δύο πράγματα;
Πρώτον, την εξαίρεση των Δωδεκανήσων από τη ζώνη περιπολιών του ΝΑΤΟ και δεύτερον, τη διαβεβαίωση ότι τα πλοία της Συμμαχίας θα κινούνται σε διεθνή ύδατα. Δηλαδή δυτικώς των ελληνικών ακριτικών νησιών, αφού μεταξύ αυτών και των τουρκικών ακτών τα χωρικά ύδατα εφάπτονται.

Είναι πολύ πιθανόν, η δεύτερη απαίτησις της Τουρκίας να απορριφθεί. Είναι όμως παγία τακτική της Αγκύρας να επιδιώκει μαξιμαλιστικούς στόχους προκειμένου να έχει περιθώρια διπλωματικών ελιγμών και υποχωρήσεων. Προφανώς έτσι πράττει και στην συγκεκριμένη περίπτωση, σκοπεύοντας τελικώς να εξασφαλίσει μόνον την εξαίρεση των Δωδεκανήσων. Καταγράφοντας έναν ακόμη «πόντο» στην τακτική των αμφισβητήσεων και της προωθήσεως των θέσεών της για έλεγχο του ανατολικού Αιγαίου μέχρι τον 25ο μεσημβρινό.
Την ίδια στιγμή εντείνονται οι προκλήσεις της τουρκικής Αεροπορίας. Στον αριθμό ρεκόρ των 22 ανήλθαν οι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου χθες με δύο εμπλοκές μαχητικών. Μία κλιμάκωσις χωρίς προηγούμενο στους τελευταίους μήνες…

Πηγή εφημ. «Εστία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]