Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία θέλει πόλεμο, αλλά... όχι μόνη της

Η Άγκυρα τάσσεται υπέρ της χερσαίας εισβολής στη Συρία
Συνεχίζει να βομβαρδίζει τους Κούρδους και να προκαλεί τη Ρωσία

Η Τουρκία τάσσεται υπέρ μίας χερσαίας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, ως μόνου μέσου για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου, αλλά μόνο στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης με τους συμμάχους της του διεθνούς συνασπισμού, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε σήμερα ανώτατος Tούρκος αξιωματούχος.

"Θέλουμε μία χερσαία επιχείρηση μαζί με τους διεθνείς μας συμμάχους...χωρίς χερσαία επιχείρηση, είναι αδύνατος ο τερματισμός των εχθροπραξιών στη Συρία", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Tούρκος αξιωματούχος που δεν κατονομάσθηκε.

"Δεν θα υπάρξει μονομερής στρατιωτική επιχείρηση εκ μέρους της Τουρκίας στη Συρία", διευκρίνισε.

"Είμαστε σε συνομιλίες με τους συμμάχους μας. Εάν υπάρξει συναίνεση, η Τουρκία θα λάβει μέρος", διευκρίνισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Κωνσταντινούπολη.

Το Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία θα μπορούσαν να διεξαγάγουν χερσαία στρατιωτική επέμβαση κατά του Ισλαμικού Κράτους στο συριακό έδαφος.

Οι δύο χώρες συμμετέχουν στον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό που πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Από το Σάββατο, η τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει καθημερινά και συστηματικά τις θέσεις που ελέγχουν οι κούρδοι μαχητές στη Συρία, τους οποίους η ισλαμο-συντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας θεωρεί "τρομοκράτες".

Οι δυνάμεις του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης και οι πολιτοφυλακές των Μονάδων Προστασίας του Λαού εκμεταλλεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες την επίθεση που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας, στην περιοχή του Χαλεπίου για την κατάληψη πολλών περιοχών που τελούσαν υπό τον έλεγχο των ανταρτικών δυνάμεων.

Ο βομβαρδισμός του τουρκικού πυροβολικού κατά των κουρδικών θέσεων τροφοδότησε τις φήμες για επικείμενη χερσαία τουρκική επιχείρηση στη Συρία.

Τέταρτη μέρα βομβαρδισμών στους Κούρδους

Το τουρκικό πυροβολικό ανταπέδωσε "αντίστοιχα" πυρά στη Συρία, δήλωσαν στρατιωτικές πηγές σήμερα, τέταρτη ημέρα των βομβαρδισμών από το τουρκικό πυροβολικό.

Η Τουρκία προειδοποίησε χθες τους μαχητές των κουρδικών πολιτοφυλακών στη βόρεια Συρία ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την "πιο σκληρή αντίδραση", αν προσπαθήσουν να καταλάβουν μια πόλη κοντά στη μεθόριο με τη Συρία και κατηγόρησε τη Ρωσία για μια πυραυλική επίθεση στη Συρία από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άμαχοι.

Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τον χθεσινό βομβαρδισμό.

Σχεδόν 50 άμαχοι σκοτώθηκαν όταν πύραυλοι έπληξαν χθες τουλάχιστον πέντε ιατρικές εγκαταστάσεις και δύο σχολεία σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη Συρία, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία χαρακτήρισαν τις επιθέσεις κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στην πόλη Αζάζ της βόρειας Συρίας, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών πριν από τη μεθόριο με την Τουρκία, όπου πύραυλοι έπληξαν ένα παιδικό νοσοκομείο και ένα σχολείο που στέγαζε πρόσφυγες.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο απέρριψε κατηγορηματικά σήμερα τις κατηγορίες της Τουρκίας ότι διέπραξε έγκλημα πολέμου στη Συρία.

"Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τέτοιες δηλώσεις πόσο μάλλον που κάθε φορά εκείνοι που κάνουν τις δηλώσεις αυτές δεν είναι σε θέση να αποδείξουν τις αβάσιμες κατηγορίες τους με οποιονδήποτε τρόπο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.

Στο μεταξύ, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει προληπτικά μέτρα ώστε να μην επέμβει στον πόλεμο στη Συρία.

Ο Νταβούτογλου έκανε τις δηλώσεις αυτές σε ομιλία του σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) στο κοινοβούλιο.

Ο τούρκος πρωθυπουργός καταδίκασε με σφοδρότητα τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί η Ρωσία στη Συρία, αποκαλώντας τους "βάρβαρους", "δειλούς" και "ανελέητους".

"Από τον Σεπτέμβριο, αυτά τα βάρβαρα, δειλά και ανελέητα αεροπλάνα βομβαρδίζουν τη Συρία χωρίς να κάνουν καμία διάκριση μεταξύ των αμάχων, των παιδιών και των στρατιωτών", είπε.

Διαβάστε επίσης: Τελική λύση που οδηγεί σε παγκόσμιο πόλεμο επιδιώκει ο Νταβούτογλου


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]