Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φοβού τον Τσίπρα και… «δώρα φέροντα»!

Του Θάνου Οικονομόπουλου

Δεν ξέρω που στηρίζει την αισιοδοξία του ο κ. Τσίπρας ότι σύντομα θα λυθούν τα προβλήματά μας… (συνέντευξή του στην «Αυγή»), αλλά επίσης αμφιβάλλω σφόδρα για την ειλικρίνειά του, όχι μόνο στα όσα προβλέπει, μα και σε όσα δηλώνει και ανακοινώνει.
Μπορεί να είμαι υπερβολικά καχύποπτος, μπορεί όμως και να φταίει ο ίδιος αν αναλογιστώ τους 13 μήνες που κυβερνάει (αφήστε τον καιρό της αντιπολίτευσης…) για πόσα μας έχει… διαβεβαιώσει και σε πόσα από αυτά επαληθεύθηκε στη συνέχεια…

Η τωρινή αισιοδοξία του πρωθυπουργού δεν εδράζεται σε κανένα αντικειμενικό στοιχείο ή έστω θεμελιωμένη πρόβλεψη ότι η σημερινή, δυσμενέστατη, κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μπορεί να αντιστραφεί. Όχι θεαματικά, αλλά ούτε καν σταδιακά κι αργόσυρτα. Όλοι οι δείκτες –σε οικονομία, σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εταίρους μας, εθνικά θέματα, προσφυγικό, κοινωνική συνοχή- έχουν πέσει σε τέτοιο επίπεδο που δεν ανακάμπτουν χωρίς την… παρέμβαση του από μηχανής Θεού! Που και στην αρχαία τραγωδία εμφανιζόταν μόνο όταν οι καταστάσεις και οι εξελίξεις επιβεβαίωναν την πλήρη ανθρώπινη αδυναμία να δώσει λύσεις εφικτές. Ήταν, δηλαδή, η απόλυτη επιβεβαίωση ότι η πραγματικότητα είχε φθάσει σε αδιέξοδο…

Το πιθανότερο είναι ότι ο πρωθυπουργός κάτι βλέπει που εμείς οι υπόλοιποι δεν μπορούμε να δούμε. Περιμένει «κάτι» να συμβεί, που θα δώσει την αίσθηση, έστω, μόνο, ότι κάτι μπορεί ακόμη να κινηθεί στο τέλμα που έχουμε πέσει. Γνωρίζοντας ότι η 7χρονη κρίση έχει κουράσει και απογοητεύσει σε επικίνδυνο βαθμό την κοινωνία και ποντάροντας στο ότι εξαιτίας της έχουμε πάψει να απαιτούμε, να επιδιώκουμε, να ελπίζουμε στο καλύτερο και έχουμε περιορισθεί στο να ευχόμαστε να μην χειροτερέψουν έτι περαιτέρω τα πράγματα, προσδοκά πως ότι προκύψει και δεν είναι «χειρότερο» -στο επίπεδο των πρώτων εντυπώσεων- που θα εισπραχθεί από τον κόσμο ως «καλό». Κι αυτό θα επιτρέψει στην κυβέρνησή του να κερδίσει λίγο ακόμη χρόνο, να παραμείνει έστω και παραπαίουσα στην εξουσία, ο βαρέως ασθενής πολίτης να παραμείνει διασωληνωμένος και… βλέποντας και κάνοντας!

Εδώ που έχουμε φθάσει, ο μεγάλος φόβος του κόσμου είναι να μην απομειωθούν ακόμη περισσότερο τα ήδη τραγικά συρρικνωμένα εισοδήματά του. Όλα τα άλλα προβλήματα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Έστω και αν η παρατεινόμενη αδυναμία αντιμετώπισής τους εγκυμονεί απείρως μεγαλύτερους κινδύνους για τη χώρα. Για όλους μας. Γι αυτό, αφού δεν έχει να δώσει… άρτον, καταφεύγει στις ψευδαισθήσεις, στο φτιασίδωμα της πραγματικότητας, στο «μη χειρότερα», ο κ. Τσίπρας.

Οι πληροφορίες, αλλά και οι ενδείξεις, πληθαίνουν για τις υποχωρήσεις που έχει δεχθεί η κυβέρνηση να προβεί στο προσφυγικό υπό την απειλή της αποπομπής μας από τη Σένγκεν, αλλά και της σκλήρυνσης της στάσεως των δανειστών μας στο Ασφαλιστικό.
Κυκλοφορεί ως βεβαιότητα η άποψη ότι ο κ. Τσίπρας έχει ήδη συμφωνήσει στην παραμονή κάποιων (πολλών) χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα την υποχώρηση των Ευρωπαίων δανειστών μας ως προς την κυβερνητική «κόκκινη γραμμή» να μην περικοπούν και οι ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις (κάτι που θα παρουσιασθεί ως «ελληνική νίκη»), αλλά και η ουσιαστική διαφοροποίηση των ευρωπαϊκών «θεσμών» από τις σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ. Εξ ου και η ήρεμη αντιμετώπιση εκ μέρους της Ελλάδας και των πολύ σκληρών δηλώσεων Τόμσεν, εξ ου και το επισήμως καλλιεργούμενο κλίμα κινδύνου κλεισίματος των συνόρων μας και εξόδου μας από τη Σένγκεν. Με την «προσωρινή» αποδοχή μας να παραμείνουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, αυτές οι απειλές θα εξαφανισθούν ως δια μαγείας. Και ο κόσμος θα «ανακουφισθεί» από την αποφυγή ενός νέου είδους grexit…

Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο πρέπει να ενταχθεί και η άκρως περίεργη (ιδίως για «αριστερή» κυβέρνηση, που έχει διακηρυγμένο στόχο την… έξοδό μας από το ΝΑΤΟ!) μετ’ επαίνων αποδοχή μας να βάλουμε από την… πίσω πόρτα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας την Τουρκία συνδιαχειριστή στο Αιγαίο. Ικανοποιώντας πάγιες βουλήσεις συγκεκριμένων ευρωπαϊκών κύκλων (με πρώτη και… επισπεύδουσα τη Γερμανία, που επιδιώκει χαμήλωμα της έντασης ώστε να είναι πιο εύκολο πραγματοποιούμενες οι στρατηγικές βλέψεις της για τους υδρογονάνθρακες στη Μεσόγειο…), αλλά και των δυτικών ευρύτερα, που βλέπουν ότι δεν αποκλείεται καθόλου το τόπι ν’ αρπάξει φωτιά στη γωνιά μας. Και σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν «εκκρεμότητες»…

Τούτων ούτως εχόντων, δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί η πιθανότητα το Ασφαλιστικό (συν κάτι από το φορολογικό) να κλείσει με «εθνική νίκη», η αξιολόγηση να τελειώσει, η δόση θα δοθεί πριν από το δημοσιονομικό κολασμένο καλοκαίρι, να έχει «ρυθμισθεί» και το κολπάκι με τον εκλογικό νόμο, να… κάνει και ο λαός τα μπάνια του και… ραντεβού τον Σεπτέμβριο!

Πηγή εφημ. «Ανεξαρτησία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]