Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα δίνουν όλα για να μείνουν στην εξουσία

  • Το Μαξίμου, με την κοινωνία απέναντι, θέλει να πουλήσει στον λαό το «παραμύθι» της απομείωσης χρέους ως επιτυχία
«Γη και ύδωρ» είναι αποφασισμένη να δώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να κλείσει η αξιολόγηση και να ξεκινήσει η συζήτηση με τους δανειστές για την «ελάφρυνση» του δημόσιου χρέους

Του Γιάννη Θεοδωρόπουλου

Με τη χώρα να βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με την οικονομική ασφυξία και την κρίση του Προσφυγικού να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να προχωρήσει σε έναν ακόμα επώδυνο συμβιβασμό σε βάρος του ελληνικού λαού.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο Προσφυγικό κινδυνεύουν να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών, με τους Ευρωπαίους να ετοιμάζονται να ενεργοποιήσουν ακόμα και τα Συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ», για επαναπροώθηση των προσφύγων στην Ελλάδα, που αποτελεί πύλη εισόδου.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ετοιμάζετα να αποδεχτεί τα μεγαλύτερο μέρος των σκληρών μέτρων που απαιτούν οι δανειστές στο Ασφαλιστικό και ταυτόχρονα να επιβάλλει επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για το 2016.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχοντας όλη την κοινωνία απέναντί του, επιδιώκει με κάθε τρόπο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να πουλήσει στη συνέχεια στον λαό το «παραμύθι» της έναρξης του διαλόγου για τη διαχείριση του χρέους.

Μπορεί ο πρωθυπουργός για επικοινωνιακούς λόγους να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει «καλύψει» τις προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο ήδη ετοιμάζει λίστες με μέτρα, για τον εξευμενισμό των θεσμών. Η κυβέρνηση πλέον έχει αποδεχτεί ότι η «διαπραγμάτευση» με τους πιστωτές διαξάγεται στη βάση των δικών τους εκτιμήσεων για την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού, αλλά και του σχεδίου του ΔΝΤ για σαρωτικές περικοπές στο Ασφαλιστικό.

Η υποταγή της κυβέρνησης Τσίπρα απέναντι στις εντολές Βερολίνου και ΔΝΤ δεν περιορίζεται όμως μόνο στην επιβολή μέτρων φτωχοποίησης του συνόλου της κοινωνίας.

Η απόφαση της κυβέρνησης να εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιωμάτων να αποδεχτεί την εντολή της Μέρκελ για κοινές περιπολίες με την Τουρκία στο Αιγαίο, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τα συμφέροντα της χώρας. Στο όνομα της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών η Ελλάδα, ζητώντας συνδρομή του ΝΑΤΟ, έρχεται να ενισχύσει τις τουρκικές διεκδικήσεις για ύπαρξη «γκρίζων ζωνών» στο ελληνικό πέλαγος.

Άραγε τυχαία ο υπουργός Παιδείας Φίλης, πριν από μερικούς μήνες, «ανακάλυπτε» ότι δεν υπήρξε γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού από το Οθωμανικό καθεστώς; Μήπως προετοίμαζε το έδαφος για τις ελληνικές υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα;

Οι Τσίπρας και Καμμένος, υποταγμένοι στο Βερολίνο και δέσμιοι της συνέχισης των δολοφονικών πολιτικών των μνημονίων, προχωρούν σε «εκπτώσεις» σε θέματα εθνικής κυριαρχίας.

Ταυτόχρονα, η οικονομική κατοχή της χώρας από τους δανειστές έχει οδηγήσει τους κυβερνώντες να κινούνται στα όρια συνταγματικότητας, προκειμένου να εκπληρώσουν τους όρους του μνημονίου. Η χώρα λειτουργεί σε καθεστώς εξασθενημένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, με τη Βουλή να έχει όλο και συχνότερα διακοσμητικό ρόλο στην έγκριση των μνημονιακών νόμων, αφού οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν αντικαταστήσει τη βούληση των βουλευτών.

Στο καθεστώς «γύψου» που διαμορφώνουν από κοινού δανειστές και κυβερνώντες, δεν αποτελεί έκπληξη η απόφαση του πρωθυπουργού να ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει μονομερώς τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Λιγότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σημαίνει ακόμα πιο ελεγχόμενη ενημέρωση. Προϋπόθεση απαραίτητη, σε μία κυβέρνηση που ετοιμάζεται να τα «δώσει όλα» ψηφίζοντας όσα μνημονιακά νομοσχέδια χρειαστούν για να κλειδώσει τη διατήρησή της στην εξουσία…

Πηγή εφημ. «Ανεξαρτησία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]