Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε γερμανικό αεροσκάφος αναγνώρισης

Σύμφωνα με δήλωση του διοικητή του κέντρου των γερμανικών επιχειρήσεων, πτέραρχο Γιοαχίμ Βουντράκ (Joachim Wundrak), που δημοσιεύθηκε στην «Rheinische Post» τη Δευτέρα, ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος παρεμπόδισε γερμανικό αεροσκάφος αναγνώρισης στον συριακό εναέριο χώρο.

«Έγινε με επαγγελματικό τρόπο. Δεν υπήρξαν περιστατικά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βούνταρκ δήλωσε ότι το γερμανικό αεροσκάφος «δεν ήταν ποτέ μόνο» στον συριακό εναέριο χώρο (ακολουθούσαν πάντα τον αμερικανικό συνασπισμό) και ότι τα ρωσικά αεροσκάφη Su-35 έκαναν την παρουσία τους στο συριακό εναέριο χώρο πολύ αργότερα από τα αεροσκάφη του συνασπισμού κατά της εκστρατείας κατά του Ντάες στη Συρία.

Ο Γερμανός διοικητής ανέφερε ότι τα γερμανικά αεροσκάφη στη Συρία δεν αποτελούν στόχο των Ρώσων, ούτε αναγκάστηκαν να βγουν από τον εναέριο χώρο της Συρία, αλλά οι αναχαιτίσεις αυτές έχουν μια πολιτική σκοπιμότητα, να κάνει, δηλαδή, η Μόσχα γνωστή την παρουσία της στη Συρία.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τα ρωσικά μαχητικά «Sukhoi SU-35» βρίσκονται στη Συρία με έννομο τρόπο, μετά από επίσημη πρόσκληση της κυβέρνησης της Συρίας.

Η Μόσχα κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να συζητήσει για τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στη Συρία

Η Ρωσία κάλεσε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να τεθεί το θέμα του βομβαρδισμού από την Τουρκία στόχων στη Συρία, την 16η Φεβρουαρίου, εκφράζοντας την ανησυχία της για τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατά αμάχων στις κουρδικές περιοχές της Συρίας, σύμφωνα με τον συριακό ‘τηλέγραφο’.

Ο Ρώσος διπλωμάτης, είπε ότι η Μόσχα έστειλε επιστολή τη Δευτέρα, ως μέλος του Συμβουλίου, με το αίτημα για συνεδρίαση, διότι υπάρχει βαθιά ανησυχία για τη χρήση βίας εναντίον της Συρίας από το τουρκικό έδαφος.

Στο ίδιο πνεύμα, ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ, δήλωσε ότι αναμένεται να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις εξελίξεις στη Συρία και ότι κατά πάσα πιθανότητα η συζήτηση στο Συμβούλιο θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών την Τρίτη, επίσης, το Συμβούλιο θα συζητήσει την ανθρωπιστική κατάσταση στην Υεμένη.

Η Τουρκία βομβαρδίζει τις μονάδες λαϊκής άμυνας του κουρδικού λαού για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους Κούρδους μαχητές να καταλάβουν την πόλη Αζάζ που βρίσκεται μόλις 8 χιλιόμετρα από τα συρο-τουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του συριακού ‘τηλέγραφου’, το κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) της Συρίας, απέρριψε αίτημα της Τουρκίας να αποσυρθούν οι Κούρδοι από τις θέσεις τους κοντά στα σύνορα, τονίζοντας την αποφασιστικότητά τους να αποκρούσουν οποιαδήποτε τουρκική εισβολή στη Συρία.

Πηγή The Hellenic Information Team


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]