Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Ιππότες των Μνημονίων και ο κατά φαντασία νικητής Αλέξης

Του Γιώργου Πετράκη 

Όλο και πιο συχνά ακούγεται το θλιβερό επιχείρημα ότι ο λαός ψήφισε τρεις φορές μέσα στο 2015 και έδωσε τρεις φορές την νίκη στον Αλέξη Τσίπρα.
Είναι όμως αλήθεια;

Η πραγματικότητα  είναι ότι και στις τρεις αυτές εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας καρπώθηκε την νίκη που στην πραγματικότητα κέρδισαν οι αντίθετες πολιτικές από αυτές που επαγγέλλεται και εφαρμόζει ο σημερινός Πρωθυπουργός.

Συνεπώς, όπως θα δούμε, είναι ο άνθρωπος που ενώ νομίζει ότι κέρδισε, έχει ηττηθεί κατά κράτος και στις τρεις αυτές αναμετρήσεις. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι έχει πείσει σχεδόν όλους ότι ο ίδιος είναι ο μεγάλος νικητής…

Τον Ιανουάριο κέρδισε το σκίσιμο των μνημονίων και ο πεντοζάλης που θα χορεύουν οι αγορές. Ο “άλλος δρόμος” που θα άλλαζε την Ευρώπη των νεοφιλελεύθερων πολιτικών… Το τέλος της λιτότητας και των δανειστών...

Τον Ιούλιο κέρδισε το ΟΧΙ σε μια συμφωνία που ήθελαν να επιβάλλουν οι δανειστές, μια συμφωνία η οποία θυμίζει περισσότερο λίστα υποχρεώσεων μαθητή δημοτικού σε σχέση με το Μνημόνιο το οποίο επέβαλλαν στον ελληνικό λαό οι δανειστές και ο κ. Τσίπρας, λίγες ημέρες αργότερα.

Και τον Σεπτέμβριο, κέρδισε η ελπίδα. Ότι πάρα το Μνημόνιο που «υποχρεώθηκε» να υπογράψει ο κ. Τσίπρας, είναι ο ίδιος ο εγγυητής του τέλους της λιτότητας και των νεοφιλελευθέρων πολιτικών. Προεκλογική δέσμευση ότι στο τέλος του 2015 θα έχουν αρθεί τα capital controls στις ελληνικές τράπεζες, και κυρίως ότι θα υπάρχει το παράλληλο πρόγραμμα που θα εξισορροπεί το Μνημόνιο. Ότι θα υπάρχει φορολογική ελάφρυνση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, μέτρα ελάφρυνσης των αγροτών εξισορροπητικά στις επιβαρύνσεις που αποφασίστηκαν μέσω του(Συριζέϊκου) Μνημονίου, αξιοποίηση και όχι εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας… (βλέπε Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ).

Για να είμαστε ειλικρινείς ανακοινώθηκε από τον Ξάνθο και τον Πολλακη (ναι τον υφυπουργό υγείας που καπνίζει στο καφενείο της Βουλής) ότι θα έχουν περίθαλψη πλήρη και οι ανασφάλιστοι, όταν ο ίδιος ο Ξάνθος ο συνδικαλιστογιατρος από το Ρέθυμνο θα πρέπει να απολογείται σε λίγο για τους θανάτους ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία από έλλειψη φαρμάκων και γιατρών… Άμα είναι έτσι το παράλληλο πρόγραμμα, άσε ρε Ξάνθε να πάμε στο …«οριζόντιο» με την μία. Εκεί που σε βγάζουν τέσσερις μόλις πας με πονόδοντο σε νοσοκομείο. Και υπάρχει και ισότητα. Είσαι δεν είσαι άνεργος έχεις τις ίδιες πιθανότητες να φύγεις οριζόντια…

Όπως πολύ απλά διαπιστώνει κανείς, τον Σεπτέμβριο κέρδισε μια εντελώς διαφορετική πολιτική από αυτή που εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας.

Όσο για την γελοιότητα που ακούγεται, ότι όλοι, αγρότες επαγγελματίες συνταξιούχοι, υπάλληλοι, άνεργοι ήξεραν τι ψήφιζαν τον Σεπτέμβριο, οπότε τώρα πρέπει να κάνουν μόκο, είναι η μεγαλύτερη αθλιότητα…

Τι εννοεί δηλαδή ο κάθε Κουρουμπλής; Ότι οι πολίτες ήξεραν τον Σεπτέμβριο ότι ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν το καθαρόαιμο Μνημόνιο; Και ακόμη και αν ερμηνεύουν την ψήφο που πήραν ως ψήφο υπέρ του νεοφιλελευθέρου Μνημονίου δεν κατανοούν ότι το 35% των ψήφων με την αποχή στο 40% δεν μπορεί να εκλαμβάνεται σε καμιά περίπτωση σαν εν λευκώ εξουσιοδότηση για εφαρμογή του Μνημονίου τους;

Και εάν πράγματι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κουρουμπλής και όποιος άλλος πιστεύει ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το Μνημόνιο τους και ότι το 35% που τους ψήφισαν είναι οι γερμανοτσολιάδες του νεοφιλελευθέρου Μνημονίου ας βγουν να το πουν.
Αν και ήδη το λένε προσβάλλοντας όλους…

Αυτό είναι το νέο μεγάλο άλλοθι. «Εμείς θα θέλαμε να ξεφύγουμε αλλά εσείς ψηφίσατε το Μνημόνιο, (που σας πασάραμε τον Σεπτέμβριο). Εσείς μας εγκλωβίσατε…» λένε οι σημερινοί κυβερνώντες.

Αν καταλάβαμε καλά είναι η πρώτη φορά που έχουμε δυσαρμονία των ψηφοφόρων με την κυβέρνηση, από την ανάποδη. Ένας …μνημονιακος λαός ψήφισε μια μνημονιακή κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο, που δεν του βγήκε όσο μνημονιακή έπρεπε…

Και οι ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ «θυσιάζονται»… Για να αναγκαστούν να φανούν τόσο Μνημονιακοί όσο υποτίθεται τους θέλουν οι ψηφοφόροι που τους ψήφισαν τον Σεπτέμβριο…

Πόσο γελοίοι και θλιβεροί, γίνονται οι Ιππότες των Μνημονίων…
Πόσο άδικο για την Αριστερά.
Πόσο κρίμα για την Ελλάδα…

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ – ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

    Αγαπητοί φίλοι Έλληνες Δικηγόροι,
    σας καλούμε να συνενωθείτε και να έλθετε δίπλα μας σε αυτόν τον ατέρμονο αγώνα της απελευθέρωσης της Πατρίδας μας, εναντίον των ανθελληνικών κέτρων εξουσίας, των εσωτερικών προδοτών, των εξωτερικών καταχραστών,των γενοκτόνων, των βιαστών της ζωής και της ανθρώπινης μας υπάρξεως!!!!

    Σας θυμίζω ότι ορκιστήκατε, ότι θα περιφρουρείτε το ΔΙΚΑΙΟ, την ΑΡΜΟΝΙΑ, την ΑΛΗΘΕΙΑ, και πάνω από όλα τη ΛΟΓΙΚΗ!!!!!!!!!!!!!!

    Είναι η ΩΡΑ λοιπόν, να το πράξετε!
    Πάνω από κάθε άλλη φορά.

    Είναι η ώρα να αποδείξετε, ότι είστε άξιοι της Μεγαλειότητας του Γένους σας, της Μάνας που σας έθρεψε και σας εκπαίδευσε και σας παρέδωσε τις σκυτάλες της Δικαιοσύνης.

    Ο τόπος σας χρειάζεται!
    Αποφασίστε που θέλετε να στέκεστε.
    Δίπλα μας ή απέναντί μας.
    Διαβάστε τα όσα γράφουμε.
    Εάν έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε, θα το ακούσουμε με προσοχή και εάν όντως προσθέτει κάτι ακόμα, στο πολύπλευρο έργο που εκτελούμε, θα το αποδεχτούμε.
    Μην μένετε αμέτοχοι!

    Διαβάστε τις Προγραμματικές μας Δηλώσεις, του Πολιτικού Φορέα «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.» και πείτε μας, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ…

    Διαβάστε την ΕΝΤΟΛΗ, που κατατίθεται Εξωδίκως, από τους ελεύθερα σκεπτόμενους Έλληνες πολίτες και πείτε μας, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ…

    Διαβάστε την ανάλυση των ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ που δικαιωματικά μας ανήκουν και μαςε το κρύβουν και πείτε μας, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ…

    Και για ότι δεν συμφωνείτε, θα πρέπει να το αποδείξετε, με έγγραφα και αδιαμφισβήτητες και αδιαφιλονίκητες νόμιμες αποδείξεις, για το αντίθετο των αποδείξεων που εμείς σας παραθέτουμε.

    Σας περιμένουμε. Μην αργείτε άλλο.

    Καλέστε με στο τηλέφωνο μου Κιν. τηλ: +306909110061 (εάν δεν απαντώ, καλέστε άνετα ξανά).
    Έχουμε πολλά να πούμε…
    Βίκυ Χαραλάμπους (Διευθύνουσα Σύμβουλος) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]