Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Oι Γερμανοί προσπαθούν να διαχωρίσουν τους μετανάστες με βάση τη θρησκεία

Το κέντρο ασύλου στο Suhl κυριολεκτικά διαλύθηκε από τις συγκρούσεις μεταξύ των προσφύγων

Γερμανοί πολιτικοί επιδιώκουν το διαχωρισμό των αιτούντων άσυλο με βάση τη θρησκεία τους.

Λόγω αυτής της τακτικής δημιουργήθηκαν αλλεπάλληλες συγκρούσεις σε κέντρα ασύλου μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Αλλά και η αστυνομία υποστηρίζει το διαχωρισμό με κριτήριο τα θρησκευτικά πιστεύω των προσφύγων.

Μετά τα επεισόδια, όπου έγιναν μαζικές συγκρούσεις μεταξύ των αιτούντων άσυλο στα διάφορα κέντρα στη Γερμανία, υπήρξαν αντιδράσεις από την γερμανική Αστυνομική Ένωση, αλλά και από πολιτικούς.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου των «Ανατολικών Χριστιανών», Σίμων Ιακώβ, σε δήλωσή του στον πρακτορείο ‘Καθολικά Νέα’, ανέφερε ότι οι Χριστιανοί και Γεζίτες απειλούνται ολοένα και περισσότερο από τους ισλαμιστές και τους συντηρητικούς μουσουλμάνους στα κέντρα ασύλου.

«Έχω πολλές αναφορές από τους χριστιανούς πρόσφυγες που εκτίθενται σε τέτοιου είδους επιθέσεις», είπε ο Ιακώβ, αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα των αιτούντων ασύλου, μακροπρόθεσμα , με κριτήριο τη θρησκεία», όπως έγραψε η εφημερίδα ‘Welt am Sonntag’ που παρουσίασε έναν πρόσφυγα χριστιανό ο οποίος δήλωσε ότι δεν φοβάται να δηλώσει ότι είναι χριστιανός ‘επειδή απειλήθηκε’ από τους υπόλοιπους.

Επιπρόσθετα, η γερμανική Αστυνομική Ένωση, ζήτησε την κατανομή των προσφύγων βάσει της θρησκείας.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε το ξέσπασμα νέων συγκρούσεων» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης στην εφημερίδα ‘Die Welt’.

Μετά τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις θρησκευτικές συγκρούσεις σε κέντρα ασύλου έχουν αυξηθεί οι αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό, από πολιτικούς , όπως οι Χριστιανοδημοκράτες που ζήτησαν τον διαχωρισμό των χριστιανών και του μουσουλμάνων προσφύγων.

Ο πρόεδρος του συνασπισμού CDU / CSU, ο Βόλκερ Κάουντερ ζήτησε μια σαφή θέση «τα μουσουλμανικά σωματεία θα πρέπει να αποστασιοποιηθούν σαφώς από τις επιθέσεις εναντίον των Χριστιανών».

Ακόμη και τουρκικής καταγωγής πολιτικός της Γερμανίας των Πρασίνων, Τζεμ Οζντεμίρ, ζήτησε καλύτερη προστασία των Χριστιανών και Γεζιτών και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων στα κέντρα ασύλου.
«Η ανοχή δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία και να παρεξηγείται και να γίνεται κατάχρησή της», είπε.

Πηγή Εχέδωρος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]