Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ματωμένη έκλειψη ''μεσαίας'' τάξης...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Κάποτε η μεσαία τάξη ήταν πράγματι μεσαία, στεκόταν μεταξύ πλούτου και φτώχειας, κρατούσε τα ίσα και έδινε κίνητρο και στους δύο να εξακολουθήσουν να δουλεύουν, ο μεν πλούτος  για να μην της μοιάσει, η δε φτώχεια για να την φτάσει.

Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια μνημονίων και πολιτικής απατεωνιάς, εκείνη η θρυλική μεσαία τάξη δεν υπάρχει πιά! 
Υποβιβάστηκε, έπεσε μία κατηγορία που λέμε στο ποδόσφαιρο, και παίζει πιά στην κατηγορία φτώχειας.

Η νέα (συν)κυβέρνηση όμως, με πρακτικές και ηθική ΠαΣοΚ, βάφτισε το κρέας ψάρι και την φτώχεια ''μεσαία τάξη'' και ετοιμάζεται να πετσοκόψει φτωχούς-''μεσαίους'' όλους μαζί στο όνομα της ''κοινωνικής δικαιοσύνης''!

Αφού, φυσικά, το νέο μνημόνιο -το μακρύτερο- δεν θα το πληρώσει ο πλούτος, αφού, φυσικά, δεν θα το πληρώσουν οι εφοπλιστές, αφού, φυσικά, δεν θα το πληρώσουν οι τράπεζες και οι απατεώνες που τα φάγανε κι αφού, φυσικά, δεν θέλανε να φανούν πως θα την πληρώσει και πάλι η φτώχεια, τί κάνανε;  
Ονομάσανε την φτώχεια  ''μεσαία τάξη'', και ετοιμάζονται ''δια τα περαιτέρω''!
Φυσικά!

Οι έχοντες πιά εισόδημα 1.500 ευρώ (ακαθάριστα, φυσικά) θεωρούνται από την λαϊκή κυβέρνηση ''έχοντες'' και μεσαία τάξη, και πρέπει να πληρώσουν.
Για την ακρίβεια, όχι να πληρώσουν, αλλά να σηκώσουν όλο το βάρος της μνημονιακής κακουργίας.
Για να θεωρηθείς πλέον φτωχός (και με την αριστερή βούλα) πρέπει να έχεις εισόδημα κάτω των 8-9.000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή γύρω στα 650-750 ευρώ τον μήνα, εκεί δηλαδή όπου ορίζονταν μέχρι πριν λίγα χρόνια τα όρια μεταξύ βαθιάς φτώχειας και ανέχειας!

Μπράβο!
Αυτήν ακριβώς την κοινωνική πολιτική περίμενε ο πολίτης (ψηφοφόρος) από μία λαϊκή κυβέρνηση.
Και αυτή την κοινωνική πολιτική θά 'χει! 

Το παλιό (ΠαΣοΚ) πέθανε!
Προχωράμε με το νέο!...



Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]