Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Κούρδοι τσακίζουν τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι

Αμήχανη η Τουρκία παρακολουθεί
την κατάρρευση των σχεδίων της

Κουρδικές δυνάμεις του YPG βομβάρδισαν το αρχηγείο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Τσαραμπλούς, βόρεια του Χαλεπίου. Η εν λόγω πόλη βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας-Ιράκ και αποτελεί στρατηγικό σημείο ελέγχου της ευρύτερης περιοχής.

Η Τουρκία, επ’ ουδένι δεν θέλει να καταληφθεί από τους Κούρδους της Συρίας, γιατί αν συμβεί αυτό, θα ενωθεί η κουρδική περιοχή του Κομπάνι με αυτή της Τσαραμπλούς. Η πόλη αποτελεί το ανατολικό όριο της διαβόητης ζώνης ασφαλείας που η Τουρκία ήθελε να εγκαταστήσει στη βόρεια Συρία.

Οι κουρδικές δυνάμεις έπληξαν τους τζιχαντιστές με πυρά όλμων και πυροβολικού. Μετά την προπαρασκευή πυροβολικού οι κουρδικές δυνάμεις εξόρμησαν από θέσεις ανατολικά της πόλης. Οι απώλειες των τζιχαντιστών, σύμφωνα με κουρδικές πηγές, ήταν σοβαρές.

Οι Κούρδοι κέρδισαν έδαφος και τώρα προετοιμάζονται για τη τελική επίθεση κατά της πόλης, η κατάληψη της οποίας, σε συνδυασμό με τις πολιτικές εξελίξεις στην Συρία, αποτελεί την ταφόπλακα των τουρκικών σχεδιασμών.

«Οι δυνάμεις μας προωθήθηκαν προς τη Τσαραμπλούς, έχοντας ήδη απελευθερώσει τις περιοχές δυτικά του Κομπάνι. Είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε στην πόλη», ανέφερε κουρδική πηγή. Η ίδια πηγή στάθηκε ιδιαίτερα στην στενή συνεργασία των κουρδικών δυνάμεων με τους Αμερικανούς, αεροσκάφη των οποίων υποστήριξαν επίσης στενά τις επιχειρήσεις των κουρδικών τμημάτων.

Στο μεταξύ κουρδικές δυνάμεις ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές του Μετώπου αλ Νούσρα στην περιοχή του Χαλεπίου, στο Σείχ Μακσούντ. Εκεί οι Κούρδοι έχουν κυκλώσει μονάδες του αλ Νούσρα και της συμμαχικής του οργάνωσης Μέτωπο αλ Σαμία.

Οι περικυκλωμένοι τζιχαντιστές επιχείρησαν να σπάσουν τον κουρδικό κλοιό, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι Κούρδοι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους βασική οδό που ενώνει τις βόρειες συνοικίες του Χαλεπίου με τις νότιες. Ο δρόμος αυτός αποτελούσε τη βασική οδό συγκοινωνιών των τζιχαντιστών.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]