Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γκρούεφσκι βράβευσε με παράσημο τον... Μπους!

Του Vladislav Perunović

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε δείπνο της οργάνωσης «Μακεδονία 2025» στο οποίο είχε προσκληθεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ George W. Bush, του απένειμε την τιμητική διάκριση του «Τάγματος της Δημοκρατίας» της πΓΔΜ.

Ο Τζορτζ Μπους, που είναι ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ, το 2004 εντελώς ξαφνικά αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία», ενώ από το Φεβρουάριο του 1994, είχαν αναγνωρίσει το κομμάτι αυτό της νοτιοσλαβίας ως «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας»- FYROM.

Για την εντυπωσιακή αμερικανική αυτή στροφή υπέρ των Σλάβων των Σκοπίων και εχθρική προς την Ελλάδα, ο Γκρούεφσκι αποφάσισε να τον τιμήσει στο ταξίδι του, στις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων σημείωσε ότι λόγω της μεγάλης συνεισφοράς του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, στην αναγνώριση της χώρας και στην οικοδόμηση φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, του αξίζει το «Τάγμα της Δημοκρατίας της ‘Μακεδονίας’» που χορηγείται από τον πρόεδρο της χώρας.

Ο Γκρούεφσκι τόνισε κατά την απονομή:
«Πρόεδρε Μπους, επιτρέψτε μου εκ μέρους της κυβέρνησης, από εμένα και εξ ονόματος όλων των πολιτών της πΓΔΜ να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω για τη συμβολή σας στη σταθερότητα της χώρας μας.
Η υποστήριξη που παρείχατε στην πΓΔΜ αναγνωρίζεται και εκτιμάται από τις σημερινές νέες γενεές των «Μακεδόνων» (Σλάβων) καθώς ενισχύονται σημαντικά τα θεμέλια πάνω στα οποία μπορούμε να στηριχθούμε για τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας.
Ήθελα να γνωρίζετε ότι η αναγνώριση της χώρας μας με το συνταγματικό της όνομα, από τις ΗΠΑ και η προσωπική στήριξη που παρείχατε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, θα μείνει χαραγμένη στη συλλογική μνήμη της χώρας μας».
Ο Γκρούεφσκι με την ευκαιρία αυτή επαναβεβαίωσε τη σημασία της υποστήριξης των ΗΠΑ προς τα Σκόπια.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]