Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το "μίνι-κραχ" της Deutsche Bank στο ταμπλό. Πρόσεξε κανείς;


Ελάχιστοι στην Ελλάδα έχουν αντιληφθεί τη μεγάλη πτώση που καταγράφει τους τελευταίους μήνες η μετοχή της Deutsche Bank κόντρα στα ρεκόρ του DAX και της Νέας Υόρκης όπου είναι διαπραγματεύσιμες οι μετοχές της...

Γράφει ο Β. Γεώργας

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα και ένας από τους ισχυρότερους παίκτες του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος έχει χάσει πάνω από το 25% της αξίας της το τελευταίο 6μηνο και πάνω από 36% συγκριτικά με τα υψηλά των 40 ευρώ όπου είχε φτάσει να διαπραγματεύεται τον Ιανουάριο του 2014. 

Η τιμή της γράφει χθες και σήμερα νέα χαμηλά 52 εβδομάδων στα 25,60-25,80 ευρώ, έχοντας ξεκινήσει την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με αρνητικό πρόσημο.


Η πορεία της μετοχής της Deutsche Bank το 2014.

Όπως συνέβη και με τις ελληνικές τράπεζες, ο λόγος της σημαντικής υποχώρησης της μετοχής σχετίζεται με την νέα αύξηση κεφαλαίου των 8,5 δισ. ευρώ που ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο της κεφαλαιακής ενίσχυσης του γερμανικού τραπεζικού ομίλου.

Το σημαντικό discount με το οποίο διατέθηκαν 59,9 εκατ. μετοχές αξίας 1,75 δισ. ευρώ υπέρ της Paramount Holdings του Κατάρ (σ.σ είναι βασικός μέτοχος και στην Alpha Bank) κατά την ιδιωτική τοποθέτηση του περασμένου Μαρτίου ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα για τις ρευστοποιήσεις που ακολούθησαν και οδήγησαν τη μετοχή μέχρι τα επίπεδα των 25-26 ευρώ. Ο δεύτερος κύκλος της άντλησης πρόσθετων κεφαλαίων 6,7 δισ. ευρώ ολοκληρώθηκε προχθές με τη διάθεση 229,8 εκατ. νέων μετοχών στο επενδυτικό κοινό προς 22,50 ευρώ ανά μετοχή. Η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώνεται πλέον στα 37 δισ. ευρώ.

Η κεφαλαιακή ενίσχυση που ήταν η δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο, αύξησε το βασικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 στο 12% από 9,5% στα τέλη Μαρτίου και θεωρητικά η Deutsche Bank λογίζεται σήμερα ως μια από τις καλύτερα «θωρακισμένες» τράπεζες στον ευρωπαϊκό κλάδο.

Πηγή: Κεφάλαιο

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η Γερμανια και καθε εξυπνη χωρα δεν βασιζεται σε χαρτονομισμα, ειτε ευρω, ειτε δολλαριο ειτε ακομα και μαρκο. Συγκεντρωνει χρυσο. Τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Γερμανοί άρχισαν να προετοιμάζονται για κάτι που ακούμε καιρό τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]