Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χιλιάδες Ινδοί σιίτες ζητούν να μεταβούν στο Ιράκ για να πολεμήσουν κατά των ακραίων σουνιτών

Καταγγέλλοντας τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ), που θεωρούν τρομοκράτες, οι Ινδοί σιίτες συμπλήρωσαν σχετικές αιτήσεις, υποβάλλοντας μαζί με αυτές φωτογραφίες διαβατηρίου και φωτοτυπίες εγγράφων με τα οποία αποδεικνύεται η ταυτότητά τους, για να ταξιδέψουν στο Ιράκ.
Χιλιάδες μουσουλμάνοι στην Ινδία δήλωσαν εγγράφως ότι είναι έτοιμοι να σπεύσουν για να προασπίσουν τους ιερούς τόπους του σιιτικού Ισλάμ στο Ιράκ και εάν χρειαστεί να πολεμήσουν τους σουνίτες ισλαμιστές μαχητές στη χώρα της Μέσης Ανατολής, όπου ο απολογισμός των νεκρών μεταξύ των αμάχων υπολογίζεται ότι έχει ξεπεράσει τους 1.300.

Καταγγέλλοντας τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ), που θεωρούν τρομοκράτες, οι Ινδοί σιίτες συμπλήρωσαν σχετικές αιτήσεις, υποβάλλοντας μαζί με αυτές φωτογραφίες διαβατηρίου και φωτοτυπίες εγγράφων με τα οποία αποδεικνύεται η ταυτότητά τους, για να ταξιδέψουν στο Ιράκ.

Οι ηγέτες της θρησκευτικής οργάνωσης Anjuman E. Haideri, η οποία ηγείται της πρωτοβουλίας, ανέφεραν ότι ενδέχεται να διοργανωθεί μια πορεία ως την πρεσβεία του Ιράκ στο Νέο Δελχί την Παρασκευή για να επιδοθούν οι αιτήσεις, που υποστηρίζει ότι ξεπερνούν τις 100.000.

Σιίτης πνευματικός, ο οποίος ηγείται της πρωτοβουλίας, και οι εθελοντές σημειώνουν ότι σκοπός τους είναι να προστατεύσουν χώρους λατρείες των σιιτών στο Ιράκ. Η οργάνωση Αντζουμάν Ε Χαϊντερί πάντως λέει ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν στρέφεται εναντίον των σουνιτών γενικά.


Στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης προετοιμάζονται πικέτες που αναγράφουν το σύνθημα «Δεν πρόκειται για τους σιίτες εναντίον των σουνιτών, αλλά για τους Ιρακινούς εναντίον των τρομοκρατών».
«Δεν είναι μουσουλμάνοι. Τζιχάντ (σ.σ. "ιερός πόλεμος") σημαίνει αμύνομαι. Τζιχάντ δεν σημαίνει σκοτώνω», δήλωσε ο Σάγεντ Μπιλάλ Χουσέιν Αμπιντί, στέλεχος της οργάνωσης.
«Μπορεί να ταξιδέψουμε στο Ιράκ για να σχηματίσουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα και να προσπαθήσουμε να σώσουμε ανθρώπους από βασανιστήρια. Θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε νερό, να δώσουμε αίμα, να κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τους χώρους λατρείας μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: Ναυτεμπορική 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]