Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δραματική είναι η κατάσταση με τα πύρινα μέτωπα στην ανατολική Φθιώτιδα


- Σκηνές τρόμου στην περιοχή 
- Αναζωπυρώθηκε το μέτωπο κοντά στο Μάζι 
-«Μόνο μια βροχή θα μας σώσει» λένε οι κάτοικοι

Η πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Μάζι Μαλεσίνας κατακαίει ότι βρει στο περασμά της.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι εφιαλτική με τις φλόγες να πλησιάζουν σε απόσταση λίγων μέτρων από τα σπίτια.

Η φωτιά με τη βοήθεια του δυνατού αέρα και των υψηλών θερμοκρασιών έχει καταστρέψει περισσότερα από 20.000 χιλιάδες στρέμματα, ενώ οι κάτοικοι τρέχουν πανικόβλητοι να σώσουν τις περιουσίες τους.

Η φωτιά ουσιαστικά βρίσκεται στο τετράπλευρο μεταξύ: Μάζι - Μαλεσίνα - Λάρυμνα - Μαρτίνο και μάλιστα, μεταξύ άλλων, έκαψε δάσος που είχε αναδασωθεί από προηγούμενη πυρκαγιά.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, 25 οχήματα με 58 πυροσβέστες, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 ιδιωτικά βυτιοφόρα και 3 μηχανήματα του δήμου.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, αφού τα μέτωπα είναι πάρα πολλά και κάθε τόσο ξεφυτρώνουν καινούργιες εστίες ή αναζωπυρώνονται οι παλιές.

Όπως μας έλεγε κάτοικος της περιοχής, τα πύρινα μονοπάτια από χθες το μεσημέρι μέχρι και τώρα έχουν ακολουθήσει αλλόκοτες διαδρομές, γιατί οι κατευθύνσεις των ανέμων άλλαζαν κάθε τόσο και λίγο με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη και τα πράγματα πολύ επικίνδυνα.

Σε Μάζι και Μαλεσίνα χτύπησαν πολλές φορές οι καμπάνες και οι κάτοικοι κλήθηκαν να προστατέψουν τις περιουσίες τους και τα σπίτια τους.

«Παρακαλάμε να βρέξει για να γλυτώσουμε από τον εφιάλτη...», είπε κάτοικος της περιοχής στο LamiaReport, ο οποίος έχει ζήσει από κοντά όλο αυτό το εφιαλτικό σκηνικό το τελευταίο 24ωρο.

Η φωτιά στο Ποικίλο Όρος συνεχίζει να καίει χαμηλή βλάστηση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Τα δύο αεροσκάφη αποχώρησαν, καθώς η κατάσταση βελτιώθηκε.

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στο Γαλατάκι Κορινθίας, που ξέσπασε την Πέμπτη με αποτέλεσμα ένα σπίτι να καεί ολοσχερώς, ενώ στάχτη έγιναν και αρκετά στρέμματα με ελιές, χαμηλή βλάστηση και πεύκα.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε τουλάχιστον τέσσερα σπίτια. Στο σημείο παραμένουν 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Πηγή: Newsbomb

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]