Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προς συνάντηση "κορυφής" Καϊλή - Ερντογάν...


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Επιτέλους η Ελλάδα βρήκε τον πιο κατάλληλο πολιτικό και διπλωμάτη με πολύ μεγάλη λαϊκή αποδοχή, για να προχωρήσει με θαρραλέα βήματα στην επίλυση των χρονιζόντων εδώ και δεκαετίες ελληνοτουρκικών προβλημάτων, τα οποία δεν κατάφεραν να λύσουν όλοι οι μέχρι σήμερα ηγέτες των δυο χωρών! Ο πολιτικός αυτός δεν είναι άλλος από την θριαμβεύτρια των τελευταίων ευρωεκλογών με τον συνδυασμό της περίφημης ΕΛΙΑΣ, Θεσσαλονικιά, κ. Εύα Καϊλή!

Η κ. Καϊλή έδωσε μια «βαρυσήμαντη» συνέντευξη στην γνωστή για τις ανθελληνικές της θέσεις τουρκική εφημερίδα Hürriyet (αλήθεια ήξερε που άνοιγε το στόμα της και έκανε τις δηλώσεις που έκανε;) και αφού αποκάλυψε ότι η καταγωγή της είναι από την İstanbul, (και φυσικά όχι από την Κωνσταντινούπολη), δήλωσε με περισσή αυτοπεποίθηση ότι είναι πολύ αισιόδοξη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, (αγνοώντας φυσικά το τι γίνεται κάθε μέρα στο Αιγαίο και τσιμουδιά για την συνεχιζόμενη και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα σε όλα τα επίπεδα) και ότι είναι σίγουρη πως η γενιά της θα είναι αυτή που θα επιλύσει τα ελληνοτουρκικά προβλήματα, (χωρίς βέβαια να μας εξηγεί με ποιον τρόπο πιστεύει ότι θα λυθούν).

Αλλά το πιο εντυπωσιακό σε αυτή την συνέντευξη, όπου η ευρισκόμενη στις Βρυξέλλες κ. Καϊλή απέσπασε τα θαυμαστικά των Τούρκων για την ξεχωριστή ομορφιά της, (βασικό κριτήριο… εκλογής), είναι η είδηση ότι πρόκειται, σύμφωνα πάντα με την τουρκική, (συχνά προβοκατόρικη), εφημερίδα, να συναντηθεί στο σύντομο μέλλον με τον ίδιο τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταΐπ Ερντογάν, του οποίο επαίνεσε για την συμβολή του στην βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων!!!

Στη συνέχεια της συνέντευξης αυτής, που προβάλλεται πρωτοσέλιδα στην τουρκική εφημερίδα, η κ. Καϊλή αφού τόνισε ότι η συνθήκη της Λοζάνης έλυσε πολλά ελληνοτουρκικά προβλήματα, δημιούργησε άλλα, (χωρίς φυσικά να μας εξηγεί ποιος είναι ο υπαίτιος για την δημιουργία όλο και περισσοτέρων προβλημάτων στις σχέσεις των δυο χωρών).
Παράλληλα τόνισε ότι εδώ και 10 χρόνια, (προφανώς εννοεί με την συμβολή του ανεκδιήγητου Γιωργάκη), οι δυο λαοί ήρθαν σε μεγαλύτερη επαφή και όπως μας έλεγε τότε ο ΓΑΠ, (τον Δεκέμβριο του 1999 όταν απελευθέρωσε τις ενταξιακές διαδικασίες για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση), σταμάτησαν αυτομάτως όλες οι… τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και από τότε ζούμε σε… πελάγη «ειρήνης και ευτυχίας»!!!
Για το Κυπριακό ανέφερε ότι μπορεί να λυθεί, (και εδώ δεν μας εξηγεί με ποιον τρόπο) και ότι η επίλυση είναι, (προσέξτε), πολύ κοντά, (προφανώς εννοεί το περίφημο νέο ανανικό σχέδιο καταστροφής της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας).

Εκεί όμως που έδωσε τα «ρέστα» της η πανέμορφη Ελληνίδα πολιτικός και ανεχόμενο αστέρι της ελληνικής αλλά και ευρωπαϊκής πολιτικής, είναι το εγκώμιο που έπλεξε για τον Ερντογάν, που ούτε λίγο ούτε πολύ τον χαρακτήρισε σαν τον… μέγα ειρηνοποιό της ευρύτερης περιοχής.

Φαίνεται για την κυρία αυτή δεν ισχύουν τα όσα μαθαίνουμε από τον ίδιο το τουρκικό τύπο, για την καθοριστική οικονομική και στρατιωτική στήριξη του Ερντογάν στους φανατικούς ισλαμιστές τζιχαντιστές της Μέσης Ανατολής, που σφάζουν ανηλεώς κάθε χριστιανό που πέφτει στα χέρια τους. Πάντως ο Ερντογάν, σύμφωνα με την κ. Καϊλή, είναι για τον λαό του ότι καλλίτερο.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και υπονοιών για κάποια ειρωνεία, με όλα αυτά θα πρέπει πραγματικά να είμαστε... υπερήφανοι για το ποιους εκλέγουμε και στέλνουμε στο ευρωκοινοβούλιο.
Άλλωστε ο κάθε λαός αξίζει τους ηγέτες που τον κυβερνούν!!!
Και αλήθεια, ποιος εξουσιοδότησε την κ. Ευρωβουλευτίνα να κάνει εξωτερική πολιτική με την Τουρκία;

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. αξιζει επισης να αναφερθουμε και στις σχεσεις των 2 φυλων ως προς τους απεναντι ( γειτονους) μας οπου οι κυριες καλομεταχειριζονται απο τους ανδρες τις γειτονας χωρας με ετησιος αρκετες να περνουν οικοπεδο στα θυμαρακια ,γιατι δεν παει η πολλυ μεγαλη θαυμαστρια του ταγιπ και τις ισλαμικης πολιτικης προπαγανδας (πλυσης εγκεφαλου) απεναντι και να μεινει εκει, καποια στιγμη ΙΣΩΣ και να την ψαξουμε ,και ισως να θελει να μας τα πει απο πρωτο χερι τι εστι τουρκος και ισλαμ γενικοτερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σίμος Κεδίκογλου την γνώρισε στον Ιβάν Σββίδη, παρόλο που δεν είχε εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές εκτός από συνεργάτιδα του Σαββίδη, ήταν και στο ΚΕΘΙ (κέντρο ισότητας). Πιστεύω ότι στην εκλογή της μεγάλο ρόλο έπαιξε ο Σαββίδης και ο Βενιζέλος...Απορώ πώς άτομα σαν την συγκεκριμένη αντί να είναι πρότυπα προς αποφυγή προωθούνται. Στο ευρωκοινοβούλιο μάλλον για shopping και για τουρισμό θα πάει...Σπυράκη, Ζαγοράκης, Καϊλή, Δαμανάκη κ.α., απλά κατάντια.
    Πιστεύω -δίχως ειρωνία- ότι όταν μιλάει η συγκεκριμένη κυρία, μιλάει ο μέντορας της ο Τούρκογλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν προωθούνται απλά, τις ΨΗΦΙΖΟΥΝ οι ανεκδιήγητοι ψηφοφόροι. Κι ας τις βλέπουν να τα σπάνε στα μπουζούκια με τους απατεώνες της Energa και Hellas Power που κατάκλεψαν και το δημόσιο και τους ιδιώτες.

      Διαγραφή
  3. I amorfisia pou epefere o pappandreismos kai I remoula tou Pasok stin Ellada tin diestrevlose se tetio bathmo pou omorfa vlita pasis fyseos kai xryseos ekfrazoune dystixos tin Ellada. Akoma xeirotera einai oti synexizaite apo ola ta kommata.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]