Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναβρασμός στις ελληνικές φυλακές


Στάσεις εργασίας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους - Aπεργία πείνας των κρατουμένων

Επαναλαμβανόμενες, τρίωρες στάσεις εργασίας μέχρι την 1η Ιουλίου, των σωφρονιστικών υπαλλήλων , οι οποίοι διαμαρτύρονται για την «τραγική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές». Την ίδια ώρα, σε απεργία πείνας βρίσκονται από τη Δευτέρα 23 Ιούνη, πάνω από 4.000 κρατούμενοι, ζητώντας να αποσυρθεί αμέσως το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα «μετατρέψει τις φυλακές σε Ελληνικά Γκουαντάναμο».

Και σήμερα στάση εργασίας πραγματοποιούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, 8:00 – 11:00 και 16:00- 19:00, σύμφωνα με απόφαση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η οποία καταγγέλλει την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές τόσο για τους ίδιους όσο και για τους κρατουμένους. Οι κινητοποιήσεις τους είναι επαναλαμβανόμενες και θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή τους, "η αναλογία σωφρονιστικών υπαλλήλων και κρατουμένων είναι σε πολλές φυλακές 1 προς 500 και παρ΄ όλα αυτά το υπουργείο Δικαιοσύνης δείχνει « να μην έχει αντιληφθεί την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι φυλακές της χώρας», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

Επίσης, τονίζουν πως η κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνομικών για να μεταταχθούν σε φυλακές εξελίσσεται «σε απόλυτο φιάσκο», ενώ οι εξαγγελίες για απορρόφηση τουλάχιστον 1.000 εργαζομένων για να καλυφθούν οι αντικειμενικές ανάγκες μετατράπηκε σε 500 για να γίνουν αργότερα 350.

Κατά την διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων. Ωστόσο, θα γίνονται κανονικά οι προφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησης τους , δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

Σε απεργία πείνας δεκάδες κρατούμενοι, εδώ και πέντε ημέρες. Η «Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων» κάνει λόγο για πάνω από 4.500 κρατούμενους σε 15 φυλακές της χώρας που απέχουν από τα συσσίτια, διαμαρτυρόμενοι για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και της συνθήκες κράτησης. Η Πρωτοβουλία καταγγέλει την αδιάφορη στάση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και καλεί σε συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των κρατουμένων. Υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη εβδομάδα, έρχεται στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στο Μοναστηράκι.

Ντ.Μ.

Πηγή: enet.gr 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]