Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έστησαν 8 νέες ΚΥΠ με υπερσύγχρονα μηχανήματα παρακολούθησης

Ποιοι και γιατί αγόρασαν τελευταίου τύπου ηλεκτρονικά συστήματα και ανταγωνίζονται την ΕΥΠ. Δεν ξέρει κανείς από που να προφυλαχθεί...

Οκτώ ιδιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, σαν την παλιά ΚΥΠ ανταγωνίζονται τη σημερινή ΕΥΠ, σε υποκλοπές και άλλες βρώμικες δουλειές, δημιουργώντας ένα ανεξέλεγκτο στην κυριολεξία παρακρατικό δίκτυο, που καθίσταται επικίνδυνο για το λαό, για τη Δημοκρατία, αλλά και την ίδια την ασφάλεια της χώρας.

Οι ιδιώτες που αγόρασαν με «νόμιμο» τρόπο υπερσύγχρονα μηχανήματα υποκλοπής από ευρωπαϊκές εταιρείες, ανέρχονται σε οκτώ! Η νομοθεσία δεν απαγορεύει την αγορά των μηχανημάτων και διώκεται μόνο όποιος συλληφθεί να κάνει υποκλοπές.

Προφανώς ο νομοθέτης θεωρεί ότι όλοι αυτοί που αγοράζουν βαλίτσες υποκλοπών τις χρησιμοποιούν για να διακοσμήσουν το σπίτι τους ή το γραφείο τους και γιαυτό δεν προέβλεψε ποινές για τους κατόχους...

Σύμφωνα με πληροφορίες της Kontranews, οι οκτώ ιδιώτες που αγόρασαν έναντι αστρονομικών ποσών τελειοτάτου τύπου ηλεκτρονικά μηχανήματα υποκλοπών, εργάζονται για λογαριασμό μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Κάποιοι από αυτούς αναλαμβάνουν εργολαβικά δουλειές και για λογαριασμό τρίτων, ενώ στελεχώνουν τις ιδιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών κυρίως με έμπειρο προσωπικό που εργάζονταν παλαιότερα στην ΕΥΠ και έχει βγει στη σύνταξη.

Έχοντας στην υπηρεσία τους πρώην πράκτορες της ΕΥΠ, αφ΄ ενός εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα υπηρεσιών ειδικά στις υποκλοπές, αλλά και πρόσβαση στα κλιμάκια της Κατεχάκη για άντληση χρήσιμων πληροφοριών από νευραλγικές υποθέσεις, που χειρίζονται φίλοι και πρώην συνάδελφοί τους.

Ορισμένες από τις ιδιωτικές ΕΥΠ - ΚΥΠ αναλαμβάνουν συμβόλαια και για λογαριασμό ξένων πρεσβειών, αφού μετά το φιάσκο των υποκλοπών που οργάνωση η αμερικανική πρεσβεία χρησιμοποιώντας το δίκτυο της VODAFONE, όλοι επιδιώκουν να αποφύγουν ενδεχόμενο νέο «ατύχημα». Οι ιδιωτικές ΕΥΠ - ΚΥΠ εκτός από υποκλοπές αναλαμβάνουν επίσης την κλοπή εγγράφων, από οποιοδήποτε υπολογιστή, καθώς επίσης και σάρωση μηνυμάτων και κάθε επικοινωνία που έχει σχέση με το διαδίκτυο. Το ερώτημα που τίθεται έχει σχέση με την ιδιότυπη ασυλία που έχουν εξασφαλίσει οι παρακρατικοί αυτοί μηχανισμοί, αφού οι ιδιωτικές εταιρείες και η ΕΥΠ αποτελούν κατά κάποιο τρόπο συγκοινωνούντα δοχεία, κυρίως λόγω των προσωπικών σχέσεων που υπάρχουν.

Ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιοι δουλεύουν για το κράτος και ποιοι για τους ιδιώτες, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των χειριστών στις ιδιωτικές εταιρείες, χρησιμοποιούν πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ που έχουν ισχυρούς δεσμούς με τους σημερινούς υπαλλήλους της Κατεχάκη.

Οι οκτώ βαλίτσες βρίσκονται μονίμως σε κίνηση, ιδιαίτερα στην παρούσα φάση που συγκρούονται μεγάλα ιδιωτικά και πολιτικά συμφέροντα για την αρπαγή της δημόσιας περιουσίας και ο ανταγωνισμός έχει φτάσει στο έπακρο.

Οι ιδιώτες πράκτορες συγκεντρώνουν στοιχεία και καυτό υλικό για κορυφαίους παράγοντες της οικονομικής ζωής, χωρίς ωστόσο να μένουν αδιάφοροι απέναντι σε δημόσια πρόσωπα, που βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις και από τις αποφάσεις τους κρίνονται μεγάλες δουλειές.

Το ερώτημα είναι αν οι βαλίτσες των υποκλοπών έχουν τεθεί σε υπηρεσία μηχανισμών για την παρακολούθηση κομμάτων και πολιτικών. Οι καταγγελίες που διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια εφησυχασμού. Η πιάτσα θεωρεί σίγουρο ότι οι βαλίτσες παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα.

Εξάλλου είναι περισσότερο ασφαλές να αναθέσουν οι ξένοι τις βρώμικες δουλειές σε ιδιωτικές εταιρείες που είναι στεγανοποιημένες, παρά στην ΕΥΠ.
Γιατί ακόμα και στην περίπτωση που συλληφθούν κάποιοι για υποκλοπές, κανείς δεν πρόκειται να τους συνδέσει με τον πραγματικό εντολέα που φροντίζει πάντα να μένει αόρατος. Γιαυτό επιβάλλεται άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων αρχών, προκειμένου να εντοπιστούν οι μηχανισμοί των ιδιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών. Σε πρώτη φάση θα έπρεπε να ζητηθούν όλα τα στοιχεία αυτών που αγόρασαν τα πανάκριβα μηχανήματα υποκλοπών από το εξωτερικό. Στη συνέχεια να διευρυνθεί η έρευνα για να εντοπίζουν οι πρώην πράκτορες της ΕΥΠ, που οργανώνουν τα δίκτυα υποκλοπών για τους ιδιώτες.

Στην περίπτωση κατά την οποία η Δικαιοσύνη κινηθεί μεθοδικά και αποφασιστικά είναι σίγουρο ότι θα φτάσει στα πραγματικά αφεντικά του παρακρατικού μηχανισμού.
Διαφορετικά η χώρα θα γίνει ξέφραγο αμπέλι ισχυρών παρακρατικών μηχανισμών, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για τα δημόσιο βίο.

Πηγή εφημ. "KontraNews"
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]