Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεκάδες αστυνομικοί στο στόχαστρο των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ.


Τουλάχιστον είκοσι αστυνομικοί ελέγχονται από τους άντρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για σχέσεις με την Χρυσή Αυγή και αξιόποινες πράξεις.

Κάποιοι δε ισχυρίζονται ότι ο αριθμός υπερβαίνει τους 30. Οι «πανίσχυροι» της ΕΛΑΣ είναι έτοιμοι να διερευνήσουν οποιαδήποτε καταγγελία για υπόγειες διασυνδέσεις ύποπτων τμημάτων με μέλη της ΧΑ.

Φωτεινό παράδειγμα της δράσης των αντρών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ο 41χρονος υπαρχιφύλακας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, κατηγορούμενος ότι κατείχε πλήθος εξαρτημάτων οπλισμού. Σε βάρος του διατάχθηκε, επιπλέον, η διενέργεια ένορκης διοικητικής έρευνας, προκειμένου να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ποινές.

Ο 41χρονος συνελήφθη από συναδέλφους του της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Προηγήθηκε σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ο συγκεκριμένος αστυνομικός πραγματοποιούσε, μέσω διαδικτύου, παράνομες αγοραπωλησίες εξαρτημάτων, αξεσουάρ και ειδών οπλισμού, όπως κάνες όπλων, φακούς λέιζερ, γεμιστήρες κ.ά. Μάλιστα, κατά την καταγγελία, ο υπαρχιφύλακας πρόσκειται ιδεολογικά στη "Χρυσή Αυγή".

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, βρέθηκε στο σπίτι του το χρηματικό ποσό των 106.800 ευρώ, την κατοχή του οποίου δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Παράλληλα, από τον έλεγχο των δηλώσεων της περιουσιακής του κατάστασης, προέκυψε ότι κατά το έτος 2007 αλλά και το διάστημα 2010 έως 2013 είχε υποβάλλει ελλιπείς δηλώσεις.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ο 44 ετών αδελφός του, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.(Διαβάστε αναλυτικά την υπόθεση εδώ).

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων δημιουργήθηκε στα τέλη του 1999. Κύριος στόχος της υπηρεσίας ήταν να χτυπηθούν τα κυκλώματα επίορκων αστυνομικών.

Πηγή: protothema.gr 

Κεφάλαιο



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]