Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως μπορείς να γυρίσεις πλευρό μπας και αλλάξεις όνειρο;


Αυτές τις μέρες όπου παίζεται - πώς το είπαμε; - ...η "Χρυσαυγειάδα", εδώ μέσα στο διαδίκτυο υπάρχει ένα καταπληκτικό φαινόμενο. Καταλαβαίνουμε επί τέλους γιατί δεν υπάρχει κόσμος έξω να ξεσηκωθεί. Γιατί οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται να φωνάξουν αλλά να σχολιάσουν! Η κοινωνική δικτύωση, η ενασχόληση με φατσοβιβλία, τρία πουλάκια κάθονται και σελίδες που "έχει ανάψει η συζήτηση" είναι το κύριο μέλημα απ΄οτι φαίνεται της νέας γενιάς πολιτών. Των καλωδιωμένων ανθρώπων. Με τη "Χρυσαυγειάδα" το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις πραγματικά γελοιότητας.

Όλοι μετράνε πόσο μεγάλο τον έχουν τον αντιφασισμό. Την ώρα που η αντιτρομοκρατική ψάχνει για ευρήματα που να ενοχοποιήσουν τη Χ.Α., οι καλωδιωμένοι πολίτες ψάχνουν για κείμενα και σχόλια που να τους ενθουσιάσουν ή να τους τσαντίσουν ανάλογα με το τι καπνό φουμάρουν. 

Και ναι, ο Ράσελ είπε το περίφημο, πως "το μεγάλο πρόβλημα σ΄αυτό το κόσμο είναι πως οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι γεμάτοι ανασφάλειες", αλλά αυτό συμβαίνει αλλού.

Εμείς εδώ δεν έχουμε ούτε αυτοπεποίθηση, ούτε ανασφάλειες. Εχουμε τη σιγουριά της "ενημέρωσης". Μόλις το χαζοκούτι σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες της συμφοράς αποφασίσει ποιο θα είναι το "καυτό θέμα", ανοίγει το πορτάκι σ΄ενα δρόμο και βουρ όλοι να στριγμώνονται να μπουν, χωρίς καν να ψυλλιαστούν όπως στις ταινίες τρόμου, "καλά αυτή η πόρτα ήταν σφραγισμένη, μήπως δεν πρέπει να μπω; Μήπως περιμένει από πίσω κάποιος χασάπης να μου πάρει το κεφάλι";

Λοιπόν, εγώ δεν μπαίνω. "Χρυσαυγειάδα" τέλος. Ας κάνει ο καθένας ό,τι νομίζει. Αυτό το καραγκοζιλίκι που συμβαίνει να το χαίρεστε. 

Ενθουσιαστείτε, τσαντιστείτε, βγάλτε συμπεράσματα με αυτοπεποίθηση, περιμένετε να ακούσετε τι λένε οι πολλοί για να κολλήσετε μαζί τους οι έχοντες ανασφάλεια. 

Βρείτε πού κρύβεται ο φασίστας, πού κρύβεται ο επαναστάτης, πού κρύβεται ο δημοκράτης, πού είναι ο πατριώτης, πού είναι αριστερός ή ο δεξιός ψάλτης. 

Κάντε την επανάσταση με "like" ή διαγραφές, ανάλογα. Προσέξτε μην σχολιάζετε σε σαιτ που δεν πρέπει και μην αφήσετε απ' έξω τα σαιτ που είναι "δικά σας". Προσέξτε πώς θα σας χαρακτηρίσουν γιατί είναι σημαντικό.

Επειδή όλα τα μάτια είναι στραμμένα επάνω μας και είμαστε γενικώς χαρακτηρισμένοι σαν μ@%άκες ή απλά χάνοι που τα χάβουν όλα, ψάξτε μεταξύ σας να βρείτε τη χαμένη αυτοπεποίθηση. Σου έκανε "like" ο Μήτσος, που του έχει κάνει "like" η Πόπη, που της έχει κάνει "like" ο Παναγιώτης, που είναι πρωτοξάδελφος της Μαίρης, που είναι φίλη με το Μηνά, που είναι καρατσεκαρισμένο πως είναι μέγας επαναστάτης. Κι αφού το μπουζούκι είναι όργανο και ο χωροφύλακας επίσης, τότε σίγουρα ο χωροφύλακας είναι μπουζούκι!

Στο τέλος αυτού του δρόμου, το μόνο σίγουρο είναι πως θα αποδειχτεί πως ο τόπος είναι γεμάτος από μπουζούκια. Που παίζουν με στημένες παρτιτούρες. Για ένα ζειμπέκικο όχι της Ευδοκίας, αλλά της κουτσής Μαρίας.

Προσωπικά θα προσπαθήσω να ανακαλύψω τις ειδήσεις που απορρίφθηκαν από τα δελτία όλες αυτές τις μέρες. Εκείνες τις ειδήσεις που λογοκρίθηκαν από τους διευθυντές παραγωγής της σαπουνόπερας. Την ορθάνοιχτη πόρτα από την άλλη μεριά που δεν ενδιαφέρεται κανείς πλέον να δει τι υπάρχει.

Στο μεγάλο ντέρμπυ δεν υπάρχουν πια θέσεις ούτε για ορθίους. Είναι όλα ξεπουλημένα. Θα ψάξω κανένα αγώνα του ερασιτεχνικού. Θα έχει ελπίζω λίγη ησυχία κι ενθουσιώδεις παίκτες που παίζουν για το κέφι τους, χωρίς βουβουζέλες και στημένα συνθήματα.

Και με όλο αυτό το κείμενο τι συμπεράσμα έβγαλες; 
Είμαι μ΄αυτούς ή μ΄εκείνους; 
Πούντο, πούντο το δαχτυλίδι; 

Ψάξε, ψάξε, δεν θα το βρεις.

Πηγή: Συνήθης Ύποπτος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πόσες εβδομάδες κράτησε το έπος του Ζαχόπουλου; Άλλο ένα έπος μας σερβίρουν σήμερα με τους χρυσαυγίτες και μας δουλεύουν. Κάθε φορά που μας σερβίρουν έπος να αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που δεν θέλουν να σκεφτόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]