Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακριτολογίες

Γράφει ο Ακρίτας

Απορία βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ: πως πήγε η ΧΑ από 0,5% στο 15%; 
Και εγώ έχω δύο απορίες; πως πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 5% στο 26%; αλλά και πως το κόμμα του 6%, συνεχίζει να λειτουργεί ως κόμμα του 42%; 
Την απάντηση την δίνει ο Κώστας Λαπαβίτσας: 
Για την 1η απορία: 
«Ο κόσμος που στηρίζει τη Χρυσή Αυγή δεν είναι ούτε πεπεισμένος φασίστας, ούτε μισαλλόδοξος εγκληματίας, ούτε σκληρός ρατσιστής. Είναι κατά κανόνα άνθρωποι αγανακτισμένοι που ζητούν λύση εδώ και τώρα στα τεράστια προβλήματα που δημιούργησαν τα Μνημόνια. Εξεγείρονται όταν βλέπουν τους γνωστούς αστέρες της πολιτικής ζωής και των ΜΜΕ που ευθύνονται για την καταστροφή να συνεχίζουν να κυβερνούν τη χώρα» 
Για την 2η απορία: 
«Το αντιμνημονιακό στρατόπεδο μπορεί να τους κερδίσει αν εμφανιστεί ως πειστική δύναμη ανατροπής και πραγματικής αλλαγής.» 
Για την 3η απορία: 
«Τα Μνημόνια άλλαξαν την Ελλάδα, χωρίς να αλλάξουν τους μηχανισμούς κοινωνικής και πολιτικής εξουσίας που ευθύνονται για την κρίση. » 

*** 

Ο νόμος μπορεί να ταυτιστεί με τη νομιμότητα, αλλά όχι και με τη δικαιοσύνη μια και πολύ συχνά συμβαίνει μια πράξη να είναι νόμιμη αλλά άδικη. 
Πολλές φορές συμβαίνει οι νόμοι να μην εκφράζουν απόλυτα το νόημα της δικαιοσύνης, τότε γίνονται υποχείριο των οικονομικά, κοινωνικά ή πολιτικά ισχυρών και μέσο επιβολής των απόψεων τους και ικανοποίησης των συμφερόντων τους. 
Έτσι μια δικαιοσύνη γεμάτη προσποίηση και υποκρισία έρχεται να αντικαταστήσει την αδικία σε όλο της το μεγαλείο επιβάλλοντας το κράτος της βίας, της κοινωνικής αποδιοργάνωσης και της αγριότητας. 
Έτσι λοιπόν όταν...
οι νομοθέτες δεν ενεργούν προς όφελος των πολιτών, αλλά προς όφελος τρίτων... 
διαπιστώνεται εκτεταμένη ανομία, ως αποτέλεσμα αμέλειας εφαρμογής των υπαρχόντων νόμων από την πλευρά της κυβέρνησης... 
οι φορείς της εξουσίας καταχρώνται ή σπαταλούν τους πόρους που τους εμπιστεύονται οι πολίτες... 
η πολιτική εξουσία στερεί την ατομική ιδιοκτησία των πολιτών, χωρίς την έγκρισή τους. 
Πως πρέπει να αντιδράσει ο πολίτης; 
Λαμβάνοντας δε υπόψη, ότι η ασυλία και η ατιμωρησία που απολαμβάνουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού, οι οποίοι εξαιτίας ενός συνδυασμού φαυλότητας και ανικανότητας οδήγησαν τη χώρα στο οικονομικό ναυάγιο, αρκούν ώστε να δικαιολογήσουν την πολιτική ανυπακοή(όπως την περιγράφει ο Πολίτης στο βιβλίο του) ή στην βία ; 

*** 

Διαβάζω ότι ο Πρετεντέρης χτες είχε τον ηγέτη της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ. 
Μήπως ξέρεις κανείς αν τον ρώτησε για τα γεγονότα της MARFIN; 
Έτσι βρε αδερφέ, να μάθουμε τελικά από πρώτο χέρι τι έγινε εκεί, μιας και ήταν... εκεί κοντά εκείνη την ημέρα. 

*** 

«Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.» Will Durant

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]