Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Πληρωμένο μάρτυρα» κατήγγειλε στον ανακριτή ο Κασιδιάρης

Τι υποστήριξε για πρώην στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στη μαραθώνια απολογία του, ο Ηλίας Κασιδιάρης. Έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες

Για περίπου επτά ώρες κράτησε η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη ενώπιον των ανακριτών Σπύρου Γεωργουλέα και Χρήστου Παπακώστα που χειρίζονται την υπόθεση συμμετοχής των μελλών της Χρυσής Αυγής σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κ. Κασιδιάρης απάντησε σε πληθώρα ερωτήσεων των ανακριτών για το καταστατικό του κόμματος και για τις καταθέσεις των πρώην μελών. Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και απάντησε πολιτικά στις περισσότερες ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού, καθώς θεωρεί ότι δεν προκύπτει καμία ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση και έκανε λόγο για πολιτική δίωξη.

Φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες. Ο βουλευτής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ρωτήθηκε από τον ανακριτή πώς εξηγεί ότι γίνεται επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως «εκπαιδευτή δολοφόνων», από πρόσωπα - μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους.

Ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είδε στην τηλεόραση και γι’ αυτό κάνει αναφορά στο πρόσωπό του. Επίσης ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη. 

Μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης ισχυρίστηκε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη στην οποία ανέφερε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις απολογίες του καθενός εκ των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, δηλαδή των Γιάννη Λαγού, Νίκου Μίχου και Ηλία Παναγιώταρου.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και των υπόλοιπων βουλευτών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων, δηλαδή την προφυλάκισή τους ή μη.

Την Τετάρτη στις 15:30 θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ το πρωί οι άλλοι οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη. 

Πηγή: Βόρεια



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]