Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε κούρεμα δανείων και καρτών προχωρούν οι τράπεζες

Σε νέες ρυθμίσεις προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των κόκκινων δανείων και καρτών θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα πολλά τραπεζικά ιδρύματα.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, προβλέπεται περικοπή των τόκων που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί και προκύπτουν λόγω καθυστέρησης πληρωμής των δόσεων.

Επιπλέον, θα προβλέπεται κούρεμα σε νέο μέρος των τόκων κάθε τέλος του έτους, εφ' όσον ο δανειολήπτης είναι συνεπής με τη νέα ρύθμιση. Κούρεμα όμως κατά περιπτώσεις θα γίνεται επίσης και σε επιχειρηματικά δάνεια, το οποίο πάντως δύσκολα θα μπορέσει να ξεπεράσει το 15-20% των συνολικών χρεών.

Ρυθμίσεις πάντως, αναμένονται και στα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών, με τον περιορισμό πάντως πως θα ορίζονται συγκεκριμένες δόσεις (2-3) καταβολής του οφειλόμενου ποσού.

Όπως σημειώνουν τραπεζικές πηγές πάντως, τα κουρέματα σε δάνεια και κάρτες γίνονται έπειτα από την αξιολόγηση και τα πορίσματα της Blackrock για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, η οποία ζήτησε από τις τράπεζες να διαμορφώσουν βιώσιμες ρυθμίσεις ώστε να "ξεπαγώσουν" τα κόκκινα δάνεια.

Το ζήτημα πάντως των πλειστηριασμών δεν έχει ξεκαθαρίσει, με την Blackrock να τονίζει στην Έκθεση της πως οφείλουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας να ρίξουν το ύψος των επισφαλειών τους άμεσα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]