Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία εφοδιάζει με υλικά βομβών τους τζιχαντιστές της Συρίας

Ο «αρχιμάστορας» - βομβιστής των ισλαμοφασιστών της Συρίας 
 
Η εμπλοκή της Τουρκίας στα εγκλήματα που διαπράττονται στο εσωτερικό της Συρίας και η βοήθεια της Άγκυρας στους τρομοκράτες τζιχαντιστές φονταμενταλιστές ισλαμιστές έχει καταγραφεί πάρα πολλές φορές και την έχει σχεδόν αποδεχθεί και η ίδια η Τουρκία.

Όμως είναι τελείως διαφορετικό το να αναφέρεις την συμμετοχή της κυβέρνησης Ερντογάν στον πόλεμο που γίνεται στη Συρία από το να δημοσιεύεται σε τουρκική εφημερίδα μία συνέντευξη με τον κυρίως κατασκευαστή βομβών που ομολογεί πως παίρνει τα υλικά κατασκευής από την Τουρκία με «μη επίσημα οχήματα»…

Η εφημερίδα Μπιργκιούν, στο φύλλο της 13/9/2013 δημοσίευσε αυτή τη συνέντευξη και ουσιαστικά αποκάλυψε το «αόρατο χέρι» της Άγκυρας που τροφοδοτεί δολοφονίες Σύριων (πολιτών και στρατιωτών), εγκλήματα για τα οποία δεν θα βρεθεί κανένας ΟΗΕ για να καταδικάσει…, επιτρέποντας έτσι την τουρκική κυβέρνηση να εργάζεται, να συνεργάζεται, να εξοπλίζει, να τροφοδοτεί και να εκπαιδεύει τρομοκράτες που δολοφονούν αδιάκριτα στο όνομα του Ισλάμ.

Αναδημοσιεύουμε, λοιπόν, τη μετάφραση αυτής της τουρκικής δημοσίευσης:

Βόμβες και πύραυλοι που γίνονται σε μια προστατευόμενη βίλα στην μέση της περιοχής Ντέρκους, και από εκεί φτάνουν στις συμμορίες των τζιχαντιστών που σαν δίχτυ αράχνης έχουν τυλίξει την χώρα, και σκορπάν τον θάνατο στον κόσμο. Να λοιπόν το εργαστήριο και ο ιδιοκτήτης του.

Η περιοχή Ντέρκους που καταλήφθηκε και ισοπεδώθηκε από του τζιχαντιστές μόλις 9 μήνες πριν, δεν είναι σημαντική μόνο για το λαθρεμπόριο καυσίμων και όπλων, αλλά είναι και στρατηγικά σημαντική για τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Η πόλη αυτή συχνά επιθεωρείται από «ανώτατους αξιωματικούς» και έστω και αν δεν είναι το κέντρο διανομής όπλων της οργάνωσης, το 60% των βομβών και πυραύλων παράγονται εδώ σε μια προστατευμένη βίλα.

Σε αυτή την βίλα-βιομηχανία θανάτου που η τοποθεσία της κρατείται μυστική από την παγκόσμια κοινή γνώμη, επικεφαλής είναι ο ειδικός στις βόμβες τζιχαντιστής Μουσταφά Ιστανμπουλίγιε –γνωστός και ως Σαφί Χανί- που καλείται και από την στρατοχωροφυλακή στο Χασάνπασά κοντά στα σύνορα με την Συρία για να καταστρέψει βόμβες που δεν εξερράγησαν.

ΑΔΕΙΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Τον Σαφί Χανί καθώς τον είχαμε γνωρίσει στα «επίσημα» καθήκοντα του στο Χασάνπασά, μας επέτρεψε να εισέλθουμε στο εργαστήριο. Η συγκεκριμένη βίλα εξωτερικά έχει την όψη μιας πολυτελούς βίλας ενώ η αυλή της φυλάσσεται από 2 πλήρως εξοπλισμένους τζιχαντιστές. 
Το εσωτερικό του εργαστηρίου για δεκάδες χρόνια αργότερα θα μπορούσε να είναι πολεμικό μουσείο, καθώς είναι γεμάτο από πυρομαχικά και βόμβες.
Ο Σαφί Χανί εκεί μετατρέπει όλμους και πυραύλους που έριξε ο Άσαντ και δεν έσκασαν σε «χρηστική» κατάσταση, ενώ κατασκευάζει επίσης όλμους και μικρού βεληνεκούς πυραύλους.

«ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ»
Η αυλή της βίλας έχει στο κέντρο της μια πισίνα, ενώ και οι τέσσερεις πλευρές της αυλής είναι γεμάτες. Ο Χανί μας λέει πως ένα αποτσίγαρο που θα πεταχτεί κατά λάθος εδώ μπορεί να τινάξει στον αέρα το 1/5 της πόλης, και ότι για αυτό δεν επιτρέπεται σε κανέναν να μπει στο εργαστήριο.

Ο Χανί δουλεύει χωρίς βοηθό μόνος του, και σύμφωνα με όσα περιγράφει, το μεγαλύτερο «μυστικό» του είναι πως τις βόμβες που κατασκευάζει ο ίδιος, τις χρησιμοποιεί και ο ίδιος. Ο Χανί λέει πως «είμαι αόρατος» και λέει πως διεισδύει τα βράδια σε στρατόπεδα, τοποθετεί την βόμβα και το πρωί με άνεση προκαλεί την έκρηξη της. 

Όταν τον ρωτάμε πόσους έχει σκοτώσει, γελώντας μας λέει πως «εγώ δεν είμαι συνηθισμένος στρατιώτης. Δεν ξέρω τον αριθμό των ανθρώπων που σκότωσα, γιατί η δουλειά μου έχει να κάνει με κτίρια. Όσοι είναι μέσα…».
Για να μας πείσει μας δείχνει ένα βίντεο που τράβηξε, όταν τίναξε στον αέρα ένα φυλάκιο, και λέει σχετικά πως «Εδώ τουλάχιστον 25 άτομα πέθαναν».

Του θυμίζω την κουβέντα που μου είχε πει και στο Χασάνπασά πως «Από το κράτος σας (εννοεί την Τουρκία) δεν παίρνω βόμβες αλλά υλικά για βόμβες» και του ζητώ να την εξηγήσει λίγο περισσότερο.
Δείχνει να ξυνίζεται και μου λέει «Πώς δηλαδή;»
Τον ρωτώ πώς φτάνουν τα υλικά σε αυτούς, εάν πηγαίνει ο ίδιος και τα παίρνει, και ποια περιοχή των συνόρων χρησιμοποιούν.
Δίνει την σύντομη απάντηση που δίνουν σχεδόν όλοι οι διοικητές του ÖSO, πως «Μεταφέρονται με μη επίσημα οχήματα».
Εφ. Μπιργκιούν, 13/9/2013
Ακραίοι ισλαμιστές οι "σύριοι αντάρτες"

Τζιχαντιστές και ισλαμιστές μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων αποτελούν το ήμισυ περίπου των δυνάμεων των ανταρτών που μάχονται στη Συρία, σύμφωνα με αποσπάσματα μελέτης του βρετανικού ινστιτούτου άμυνας IHS Jane's, τα οποία δημοσιεύει σήμερα, Δευτέρα, η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μελέτη αυτή, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα, υπολογίζει σε περίπου 100.000 τους αντάρτες που μάχονται κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-'Ασαντ. Οι μαχητές αυτοί έχουν χωριστεί σε περίπου 1.000 διαφορετικές οργανώσεις από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος, πριν από δυόμισυ χρόνια.

Εμπειρογνώμονες του IHS Jane's εκτιμούν ότι περίπου 10.000 από αυτούς είναι τζιχαντιστές που μάχονται στους κόλπους οργανώσεων οι οποίες συνδέονται με την Αλ-Κάιντα και 30.000 με 35.000 είναι ισλαμιστές, μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Η εξέγερση κυριαρχείται πλέον από οργανώσεις που έχουν τουλάχιστον μια ισλαμική άποψη για τον πόλεμο, σύμφωνα με τον Τσαρλς Λίστερ, ο οποίος συνέταξε τη μελέτη αυτή.
Η άποψη ότι είναι μάλλον οι κοσμικές οργανώσεις που ηγούνται της αντιπολίτευσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, πρόσθεσε.

Εάν οι Δυτικοί εμφανίζονται να μην ενδιαφέρονται για την ανατροπή του 'Ασαντ, οι μετριοπαθείς ισλαμιστές είναι πιθανό να προσχωρήσουν στο στρατόπεδο των εξτρεμιστών, προειδοποίησε ο Λίστερ.


Η μελέτη αυτή βασίζεται σε συνομιλίες ανταρτών και σε εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών.

Με αυτούς, λοιπόν, συνεργάζεται η Τουρκία και στηρίζει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο την ανατροπή του Άσαντ, για να δημιουργήσει και να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό κράτος στα παράλια της Μεσογείου. Αυτούς, φυσικά, στηρίζει ο Ερντογάν, ο Ολάντ και ο Ομπάμα, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το Διεθνές Δίκαιο και, φυσικά, κάθε έννοια ανθρωπισμού. Το ότι η Άγκυρα είναι το ισχυρότερο "εργαλείο" για την ολοκλήρωση της "βρώμικης δουλειάς", ίσως να αιτιολογείται από το ότι η Τουρκία είναι μία από τις ελάχιστες χώρες που δεν έχουν ιστορία αλλά ποινικό μητρώο.

(Πληροφορίες από «Τουρκικά Νέα»)


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]