Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκρηξη στα τουρκοσυριακά σύνορα

Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ανατινάχθηκε σήμερα Τρίτη στη συριακή πλευρά του Μπαμπ αλ-Χάουα – του κύριου σημείο διέλευσης από την Τουρκία.
Τουλάχιστον δέκα άτομα μεταφέρθηκαν στα κοντινά νοσοκομεία, αναφέρουν Σύροι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης στα σύνορα.
Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε σημείο ελέγχου ταξιαρχιών των ισλαμιστών μερικές εκατοντάδες μέτρα από την τουρκική πλευρά.

Η συγκεκριμένη έκρηξη αποτελεί συνέχεια της έντασης που κλιμακώνεται (ή γίνεται προσπάθεια να κλιμακωθεί) από την πλευρά της Άγκυρας, η οποία έχει ήδη τοποθετηθεί στρατιωτικά και πολιτικά εναντίον του προέδρου Άσαντ και της ειρήνης στην Συρία.
Αλλά, η Άγκυρα υποτιμά κατά πολύ την ψυχραιμία του Συριακού στρατού, τον οποίο προσπαθεί να οδηγήσει σε μία "νευρική αντίδραση", για να κληθεί στη συνέχεια το ΝΑΤΟ να αναλάβει να "καθαρίσει" υπέρ της Τουρκίας και φυσικά υπέρ του αμερικανικού σχεδίου στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία.
Αν μη τι άλλο, οι τούρκοι σχεδιαστές της έκρηξης, στερούνται φαντασίας. Και αυτό είναι μία πολύ κακή εξέλιξη για τους "στρατηγιστές" της δύσης, οι οποίοι αδημονούν να πάρουν το πράσινο φως για να ισοπεδώσουν το εμπόδιο της Συρίας.

Γεωργίου Μιχαήλ


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]