Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση ή «μπουλούκι»;

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Κάθε ημέρα που περνά σε αυτή τη χώρα μας κάνει να αισθανόμαστε όλο και πιο άσχημα που μας κυβερνούν ακόμη όλοι αυτοί οι ανάξιοι και ανίκανοι πολιτικοί. 
Είναι κράτος αυτό που ζούμε; 
Είναι συντεταγμένη πολιτεία; 
Εφαρμόζονται οι νόμοι; 
Υπάρχει δικαιοσύνη; 
Αλλάζει η χώρα προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο; 
Τι συμβαίνει επιτέλους στην Ελλάδα;

Για όσους απορούν τι μας έπιασε και είμαστε τόσο απαισιόδοξοι, θα τους απαντήσουμε ότι, δεν είναι απαισιοδοξία αυτό, είναι απλά επίγνωση της πραγματικότητας… 
Λείψαμε κάποιες ημέρες για να εκτελέσουμε ένα τάμα που είχαμε και θελήσαμε να αποτοξινωθούμε και από τις πολιτικές και άλλες εξελίξεις. Και όταν επιστρέψαμε άρχισαν αμέσως να έρχονται τα «χαστούκια», το ένα πίσω από τα άλλο!!! 
Είναι γνωστή σε όλους η φράση για τους Έλληνες και τους Ιταλούς που λέει “Una faccia una razza”, μία φάτσα μία ράτσα. Και μπορεί να ισχύει για τις κάθε είδους απαταιωνιές που γίνονται και στις δύο χώρες, αλλά τουλάχιστον δεν ισχύει για το Ιταλικό κράτος και την περίπτωση της ανέλκυσης του κρουαζιεροπλοίου Costa Concordia… 
Πάνω από 600.000.000 ευρώ το κόστος της ανέλκυσης, σε μια πρωτοφανή επιχείρηση που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά. Το Ιταλικό κράτος ανάγκασε μια εταιρεία κολοσσό και τις ασφαλιστικές εταιρείες να ανελκύσουν το πλοίο γιατί έτσι έπρεπε!!! Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή του πλοίου αυτού είχε κοστίσει «μόλις» 450.000.000 ευρώ!!!

Και τώρα ερχόμαστε στην σκέτη θλίψη. 
Στα δικά μας… Ναυάγιο Sea Diamond… Βυθίστηκε στις 5 Απριλίου του 2007 στην Σαντορίνη… Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, μετά από… μόλις 6 χρόνια που έκανε να εκδικαστεί η υπόθεση, αποφάνθηκε ότι το ναυάγιο προκλήθηκε εκ προθέσεως και καταδίκασε τους υπευθύνους σε βαριές ποινές. 
Αλλά τι συμβαίνει όμως με το ίδιο το πλοίο που είναι βυθισμένο στην Σαντορίνη; Σύμφωνα με τον αλήστου (πολιτικής) μνήμης Υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη τον Μάιο του 2013, «Το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, σύμφωνα με τον νόμο και την περιοχή δικαιοδοσίας του, είναι αρμόδιο για την ανέλκυση και απομάκρυνση του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond»!!!! 
 Δηλαδή ο κύριος αυτός, έβγαλε απόφαση, πριν καν από την δικαιοσύνη, ότι ο δύσμοιρος ελληνικός λαός, που δεν του φθάνει που πληρώνει τόσα και τόσα κερατιάτικα στην θέση εκείνων που καταλήστεψαν τον δημόσιο κορβανά, που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα απλά για να επανεκλέγονται και για να πλουτίζουν και για να κάνουν την ζωάρα τους, θα πρέπει να πληρώσει και για το ναυάγιο αυτό!
Ωραίοι τύποι είσαστε εσείς οι πολιτικοί…

Αλλά δεν πρέπει να έχουμε παράπονο…. Μας σκέπτονται κιόλας… 
Ο ίδιος «τύπος», ο κ. Μουσουρούλης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού (αυτός διορίζει όλους τους υπουργούς του) απαντώντας σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την «ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου του Sea Diamond από τη θάλασσα της Θήρας», είπε ότι «Το υπουργείο διαπιστώνει σοβαρά προβλήματα ως προς το γεγονός ανέλκυσης του βυθισμένου πλοίου, καθώς το βάρος του, 22.500 τόνοι, αλλά και η περίεργη θέση, στην οποία βρίσκεται, 90 μέτρα η πλώρη και 140 η πρύμνη, καθιστούν οποιοδήποτε εγχείρημα παρακινδυνευμένο….». 
 Τι λες βρε «μεγάλε» και ξεδιάντροπε πολιτικέ; Εδώ οι άλλοι ανέλκυσαν το Κούρσκ, το Costa Concordia και εσύ τολμάς να αραδιάζεις συνεχώς μαζί με τους συναδέλφους σου πολιτικούς τόσα ψέματα στον λαό; 
Προφανώς η νοοτροπία των πολιτικών είναι, ποιος θα θυμάται αύριο τι είπαμε χθες… 
Και όμως θυμόμαστε!!!

Και το πρόβλημα μας φυσικά δεν είναι με τον κύριο αυτό. Κλασσικό δείγμα Έλληνα πολιτικού είναι. 
Μια από τα ίδια είναι όλοι τους… 
Και για όσους επιχειρηματολογούν λέγοντας ότι γιατί να το ανελκύσουμε, ας το αφήσουμε το κουφάρι στην ησυχία του, ας διαβάσουν πρώτα την έκθεση του Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ευάγγελου Γιδαράκου - Διευθυντή του Εργαστηρίου Διαχείρισης Επικίνδυνων και Τοξικών Αποβλήτων, για να καταλάβουν τι συμβαίνει πραγματικά και ποιες θα είναι οι τρομακτικές επιπτώσεις από την περιβαλλοντολογική καταστροφή και για την υγεία ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!! (τις μελέτες μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ και εδώ.)

Αυτοί λοιπόν που μας κυβερνούν δεν έχουν την θέληση να κάνουν το αυτονόητο. Να σώσουν την υγεία του λαού που κυβερνούν, να σώσουν την Καλντέρα και τσάμπα μάλιστα, γιατί άλλος θα πληρώσει όπως συνέβη στην Ιταλία. 
Και μετά περιμένουμε να κάνουν κάτι στα «σπουδαιότερα» θέματα; 
Περιμένουμε να κυνηγήσουν για παράδειγμα την φοροδιαφυγή; 
Η σκληρή ανακοίνωση, της Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος πριν από μερικές ημέρες ήταν ένας πραγματικός καταπέλτης για την κυβέρνηση αφού ουσιαστικά αμφισβητούσε τις προθέσεις της για πάταξη της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος.
Τι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση; 
Απλά να στελεχώσει τα Μονομελή Εφετεία Κακουργημάτων με τον ικανό αριθμό εισαγγελικών λειτουργών για την εύρυθμη λειτουργία τους.
Τι περιμένει δηλαδή ο λαός;
Και άλλες αποδείξεις για να καταλάβει ότι τον δουλεύουν ψιλό γαζί οι «σωτήρες» μας;
Οι πολιτικοί μας;...

Κλείνουμε, με κάτι που διαβάσαμε πριν από κάποιες μέρες σε ένα σχόλιο… «Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει, η κυβέρνηση μπορεί;»… Δηλαδή εντάξει να πιστέψουμε ότι ο Σαμαράς θέλει, αλλά γιατί να πιστέψουμε ότι μπορεί κιόλας να υλοποιήσει αυτό που θέλει; Η δε κυβέρνηση, που μπορεί να μην μπορεί… επιλογή του κ. Σαμαρά είναι και αυτή! 
Και αν πιστέψουμε δε τα όσα γράφονται στα παραπολιτικά, καλύτερα ας μην τον ενοχλούμε τώρα τον κ. Σαμαρά… Έχει να συμφιλιώσει τα επιχειρηματικά τζάκια που «πλακώνονται» μεταξύ τους… 
Λέτε μόνο έτσι να δούμε φως στην πατρίδα μας; 
Αν τσακωθούν αυτοί ολιγάρχες επιχειρηματίες στον διαμερισμό των ιματίων της χώρα μας;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]