Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Οι αντικαθεστωτικοί διαθέτουν πυραύλους και σαρίν

Οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές ισλαμιστές και ομάδες της Αλ Κάιντα διαθέτουν πυραύλους και αέριο σαρίν, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο από τη Δαμασκό υψηλόβαθμος αξιωματούχος των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης των επιθεωρητών του ΟΗΕ για την επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό.

«Διαψεύδω 100% ότι χρησιμοποιήσαμε αέριο σαρίν για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν είχαμε κανένα συμφέρον να κάνουμε κάτι τέτοιο διότι κερδίζαμε μάχες στο πεδίο», σημείωσε ο αξιωματούχος αυτός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
«Γενικά οι ηττημένοι είναι αυτοί που υιοθετούν μια τέτοια αυτοκαταστροφική στάση. Αντίθετα, ο στρατός ήταν στη θέση του νικητή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι τρομοκράτες κατασκευάζουν τοπικά πυραύλους εδάφους-εδάφους και αυτούς είναι το πιθανότερο ότι χρησιμοποίησαν για να μεταφέρουν το υλικό αυτό», σημείωσε αναφερόμενος στο σαρίν.
Ο αξιωματούχος έκανε επίσης λόγο για την ανακάλυψη από τις αρχές εργαστηρίων κατασκευής σαρίν στη Μοσούλη του Ιράκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, μια σουνιτική περιοχή.

Επίσης αναφέρθηκε στη σύλληψη από τις τουρκικές αρχές πριν δύο μήνες 11 τζιχαντιστών του Μετώπου αλ Νόσρα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε αέριο σαρίν, διευκρινίζοντας ότι αυτοί «αφέθηκαν ελεύθεροι πριν δύο ημέρες».

«Φυσικά οι εξεγερμένοι γνωρίζουν να τοποθετούν αέριο σαρίν στις κεφαλές των πυραύλων. Έχουν εκπαιδευτεί από τις αμερικανικές, τις γαλλικές και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες που βρίσκονται στο πλευρό τους στο πεδίο», υπογράμμισε.

Όταν ρωτήθηκε για τους λόγους για τους οποίους ο συριακός στρατός διαθέτει χημικά όπλα, απάντησε: «Σε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, προκειμένου να υπάρξει μια στρατηγική ισορροπία με τον σιωνιστικό εχθρό, υπήρξε η επιθυμία να αποκτηθούν τέτοιου είδους όπλα. Επρόκειτο απλώς για ένα μέσο αποτροπής απέναντι σε έναν σιωνιστικό εχθρό που διαθέτει ένα απόθεμα όπλων μαζικής καταστροφής».

Σύμφωνα με την έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ που πραγματοποίησαν έρευνα στην Συρία η οποία επιδόθηκε χθες Δευτέρα στον γενικό γραμματέα του οργανισμού Μπαν Γκι-μουν, υπάρχουν «κατάφωρες και πειστικές αποδείξεις» για την χρήση αερίου σαρίν κατά την επίθεση της 21ης Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκό.

Λαβρόφ: η έκθεση του ΟΗΕ για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία έθεσε μια σειρά ερωτήματα
Η έκθεση των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ που παρουσιάστηκε χθες Δευτέρα, για την επίθεση με χημικά όπλα σε προάστιο της Δαμασκού δεν δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τον τόπο και τον τρόπο παραγωγής πολεμοφοδίων με νευροπαραλυτικό αέριο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας για τα συμπεράσματα των διαπραγματεύσεων που είχε με τον Γάλλο ομόλογο του Λοράν Φαμπιούς.

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι, κατά τη γνώμη της Μόσχας, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ «θα έπρεπε οπωσδήποτε να ερευνήσουν και την πληροφορία για τη χρήση χημικών όπλων μετά την 21η Αυγούστου. Αυτά όλα όμως θα τα πράξουν οι επιθεωρητές στο μέλλον, και μετά από αυτό θα συντάξουν την οριστική έκθεση για την αποστολή τους».

Η Συρία έστειλε σε σειρά χωρών αποδείξεις του γεγονότος, ότι τη χημική επίθεση πραγματοποίησαν μαχητές
Οι συριακές αρχές παρουσίασαν σε φιλικά προς τη Δαμασκό κράτη αποδείξεις του γεγονότος, ότι τα χημικά όπλα στη χώρα χρησιμοποίησαν μαχητές της αντιπολίτευσης, αναφέρουν σήμερα Τρίτη λιβανέζικα ΜΜΕ επικαλούμενα τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Συρίας Φαϊσάλ Μεκντάντ.

Όπως μεταφέρουν τα ΜΜΕ τα λεγόμενα του Σύρου διπλωμάτη, ο Φαϊσάλ επίσης είπε, ότι η παράδοση από τη Συρία των χημικών όπλων υπό διεθνή έλεγχο και η καταστροφή τους δεν θα επηρεάσει την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή.

Πηγές AΠΕ - ΜΠΕ - Φωνή της Ρωσίας

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]