Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταρρέει η Πορτογαλία!

Μετά την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών, ήρθε και η παραίτηση του ΥΠΕΞ, Paulo Portas. Πορτογαλικά ΜΜΕ αναφέρουν (χωρίς να επιβεβαιώνεται προς το παρόν) ότι έρχονται και νέες παραιτήσεις Υπουργών. Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός P. Coelho, σε διάγγελμα που απηύθυνε προς τον πορτογαλικό λαό, δήλωσε ότι δεν παραιτείται και ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη χώρα του.

Εκτός από υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Portas είναι και ο επικεφαλής του δεξιού κόμματος CDS-PP, που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας της Πορτογαλίας. Χωρίς τη στήριξη του CDS-PP, η κυβέρνηση του Pedro Passos Coelho χάνει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο

Αποτέλεσμα της πολιτικής αναταραχής είναι το πορτογαλικό χρηματιστήριο να κάνει βουτιά άνω του 8% και το 10ετές ομόλογο της χώρας να κινείται πάνω από το μνημονιακό 7%.

Σημειωτέον η Πορτογαλία είχε λάβει πολλές φορές τα εύσημα της τρόικα, ενώ έκανε και την πρώτη κρούση για έξοδο στις αγορές πριν από λίγους μήνες. Ο παραιτηθείς Υπουργός Οικονομικών, ενώ είχε τη στήριξη της Ευρώπης δεν απολάμβανε της εμπιστοσύνης στο εσωτερικό της χώρας, αφού κατηγορούνταν ότι απέτυχε να περάσει τις μεταρρυθμίσεις.

Ντάισελμπλουμ: Η κατάσταση στην Πορτογαλία δεν είναι καλή
Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι περιμένει πως η κατάσταση στην Πορτογαλία θα σταθεροποιηθεί και πως η χώρα θα παραμείνει προσηλωμένη στους όρους της διάσωσής της.

"Η κατάσταση την Πορτογαλία είναι ανησυχητική", δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ σε μια επιτροπή του ολλανδικού κοινοβουλίου όταν ερωτήθηκε για τις τελευταίες κρίσεις στην ευρωζώνη.

"Υποθέτω πως η πολιτική κατάσταση στην Πορτογαλία θα σταθεροποιηθεί και πως η Πορτογαλία θα παραμείνει προσηλωμένη στις υποχρεώσεις της που αποτελούν μέρος αυτού του προγράμματος", πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]