Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι θλιβεροί ηγέτες

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Στο αποκορύφωμα της υποκρισίας της φτάνει η γερμανική πολιτική με τη διοργάνωση της συνόδου κορυφής για την ανεργία στο Βερολίνο, της οποίας κύριο αντικείμενο, σύμφωνα με την ίδια τη γερμανίδα καγκελάριο, είναι το να μοιραστεί με τους λοιπούς ευρωπαίους εταίρους τις εμπειρίες μετά την επανένωση των δύο Γερμανιών στο πεδίο της εργασίας. Κι αυτό, την ώρα που η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στην ευρωζώνη συνολικά, ενώ στις χώρες του νότου έχει καταστεί κυριολεκτικά παραλυτική.

Φυσικά, οι λοιποί ευρωπαίοι ηγέτες θα χειροκροτήσουν θερμά και, κυρίως, θα ακολουθήσουν τυφλά κατά γράμμα, για μία ακόμη φορά, τα όσα έχει να τους πει η Γερμανίδα καγκελάριος, την ώρα που μέσα τους θα βράζουν: γιατί όσο θα την ακούν να τους λέει για πολλοστή φορά ότι η λιτότητα, που εξακοντίζει την ανεργία, είναι η σωστή και η μόνη λύση, εκείνοι θα σκέπτονται ότι όλα αυτά είναι όχι απλώς παραμύθια, αλλά δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για τις χώρες, τις οικονομίες και τις κοινωνίες τους, πέρα από το πόσο μεγάλο πρόβλημα δημιουργούν για τους ίδιους και τις κυβερνήσεις τους – ήδη το ιρλανδικό «θαύμα» υποχώρησε, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας βρίσκεται υπό κατάρρευση, ενώ στην Ελλάδα ψάχνουν τρόπο να περάσουν τα νέα μέτρα χωρίς να τα εμφανίσουν ως τέτοια…

Όμως, όλα αυτά, θα μείνουν μέσα τους. Για μία ακόμη φορά, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν πρόκειται να συναντήσει κανέναν ουσιώδη αντίλογο. Οι ευρωπαικές ηγεσίες θα πιστοποιήσουν εκ νέου την πλήρη υπαρξιακή αδυναμία τους έναντι της γερμανικής πολιτικής και της εθνικής γερμανικής εκμετάλλευσης της κρίσης. Ετσι, θα συμβάλλουν με την παρουσία τους στην υποκριτική φιέστα του Βερολίνου, η οποία έρχεται φυσικά σε προεκλογικό χρόνο και δεν έχει κανένα πραγματικό περιεχόμενο και θα επιβεβαιώσουν την πλήρη κυριαρχία της καγκελαρίου Μέρκελ στην Ευρώπη για τα μάτια των ψηφοφόρων της, οι οποίοι, είναι μεταξύ των ελαχίστων που δεν μαστίζονται από αυτή τη φοβερή ανεργία.

Στο περιθώριο αυτής της συνόδου η καγκελάριος έχει φροντίσει ώστε ο Ελληνας πρωθυπουργός να μην σκεφτεί καν να της μιλήσει για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους – ή κι αν το κάνει, αυτή η συζήτηση να διαρκέσει λίγα δευτερόλεπτα: το απέκλεισε εκ νέου και εκ προιμοίου, σε όλους τους τόνους.

Κι έτσι, όταν το βράδυ οι περισσότεροι από τους θλιβερούς αυτούς «ηγέτες» θα έχουν φύγει για να γυρίσουν κατηφείς στις πατρίδες τους, καθώς δεν θα έχουν πάρει τίποτα πέραν της επιβεβαίωσης ότι δεν ασκούν κανένα ρόλο, αντιθέτως, η καγκελάριος Μέρκελ θα έχει πίσω της άλλη μία επιβεβαίωση της πλήρους ηγεμονίας της σε μία «κοινή» Ευρώπη που, για πρώτη φορά από την εποχή της ένωσής της, ακροβατεί με τη διάλυση…



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]