Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανάλγητοι και εκτός τόπου και χρόνου οι δανειστές μας

Τόμσεν: «Μήπως θα πρέπει να ξαναδείτε το θέμα των συντάξεων για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό;»
Βρούτσης: «Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί να μειωθούν οι συντάξεις. Η κυβέρνηση είπε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους».
Τόμσεν: «Δεν σας είπα τι να κάνετε, αλλά μήπως θα πρέπει να ξαναδείτε, να συζητήσετε το θέμα των συντάξεων; Υπάρχουν αποκλίσεις σε πολλά μέτρα. Δεν βλέπουμε πώς θα καλυφθεί ένα δημοσιονομικό κενό που είναι 1 με 1,5 δισ. ευρώ. Άλλωστε το μέσο επίπεδο των συντάξεων στην Ελλάδα είναι στα 915 ευρώ, όταν σε άλλα κράτη, όπως η Γερμανία, το μέσο επίπεδο είναι στα 830 ευρώ».
Αυτός είναι ο σοκαριστικός διάλογος του επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος και αποδεικνύει ότι οι δανειστές μας όχι μόνο είναι ανάλγητοι αλλά είναι και εκτός τόπου και χρόνου. Και παρά τα εγκληματικά λάθη που έγιναν με το δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, επιμένουν να διαλύσουν τη χώρα. Ισως τελικά δεν πρόκειται περί ανικανότητας, αλλά για οργανωμένο σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας. Και δεν είμαστε συνωμοσιολόγοι, όμως, αυτά που ζητούν για άλλη μια φορά οι τροικανοί είναι εξωπραγματικά. Δεν είναι απλά ότι ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει νέα, σκληρά μέτρα, επομένως την άλλη μέρα να καταρρεύσει και να πάμε σε εκλογές.

Είναι ότι βλέπουν έναν αριθμό, που μπορεί και να μην είναι κι έτσι, κάνουν συγκρίσεις και βγάζουν συμπεράσματα.

Παίρνουν οι Ελληνες συνταξιούχοι περισσότερα από τους Γερμανούς, υποστηρίζει ο Τόμσεν, άρα πρέπει να κόψουμε κι άλλο τις συντάξεις. Προφανώς ο κ. Τόμσεν δε λαμβάνει υπόψη του ότι στη Γερμανία το κοινωνικό κράτος είναι πιο ενισχυμένο απ΄ ότι εδώ που αναγκάζονται οι συνταξιούχοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν την υγεία τους.

Προφανώς για τον Τόμσεν δε σημαίνει τίποτε ότι οι ξένες πολυεθνικές, Γερμανικές, Δανέζικες και άλλες, βγάζουν τεράστια κέρδη στην Ελλάδα επειδή πουλάνε τα προϊόντα τους πολύ ακριβότερα.

Προφανώς ο ξεφτιλισμένος αυτός χαρτογιακάς δεν αντιλαμβάνεται ότι στον εργασιακό τους βίο οι Γερμανοί παίρνουν πολλά περισσότερα και μπορούν ν αποταμιεύουν για τα γεράματά τους πολλά περισσότερα απ’ ότι οι Ελληνες.

Η πρόταση-βόμβα ήρθε καθώς οι δανειστές θεωρούν αμφίβολο ότι θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και ότι θα κλείσει η μαύρη τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία που, όπως είπαν, είναι γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συζήτηση ξεκίνησε από ερώτηση του Ματίας Μορς για τις προόδους στο θέμα είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών και σε ποιο στάδιο βρίσκεται το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών που θα έπρεπε να λειτουργεί από την 1η Ιουλίου, αλλά θα είναι έτοιμο μετά από περίπου 2 μήνες, καθώς υπηρεσιακοί παράγοντες προβάλλουν προσκόμματα στη διάταξη που θα βάζει ιδιώτες, αντί διοικητικούς, ως επικεφαλής του ΚΕΑΟ.

Ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι το νομοσχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο, αλλά ερωτηθείς πότε θα λειτουργήσει απάντησε σε έναν με δύο μήνες. Εκεί ήρθε και η παρέμβαση του Π. Τόμσεν για να φτιάξει την κατάσταση.

Από τα μέχρι στιγμής έργα και ημέρες της τρόικας στην Ελλάδα διαπιστώνει κανείς ότι η πίεση είναι πολύ μεγάλη για μέτρα και νέες περικοπές. Και δημιουργούν ασφυκτικό πολιτικό κλοιό αφού ένα ενδεχόμενο ακόμη σκληρών μέτρων θα προκαλέσει πολιτική αναταραχή με άμεση συνέπεια την προσφυγή στις κάλπες. Τότε ο κ. Τόμσεν ας πάει να πάρει τα δανεικά του από τον… Βούτση κι όχι από τον Βρούτση.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]