Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Οι Αλβανοί θα δημιουργήσουν ένωση κοινοτήτων στη Νοτιοσλαβία»



«Οι Αλβανοί, στο δυτικό νοτιοσλαβικό κράτος, θα δημιουργήσουν, μελλοντικά, μια Ένωση Κοινοτήτων που θα περιλαμβάνει τους δικούς τους δήμους».

Αυτό τονίστηκε από τον πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου του Κοσσυφοπεδίου και αναλυτή, Ιλίρ Ντέντα- Ilir Deda, ο οποίος είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου Πολιτικής Έρευνας και Ανάπτυξης- KIPRED.

“Στο νοτιοσλαβικό κράτος υπάρχει μια στασιμότητα, εξαιτίας του πρωθυπουργού αυτής της χώρας, που δεν θέλει να οδηγήσει τη χώρα στο ΝΑΤΟ, από την άλλη πλευρά οι Αλβανοί σε αυτήν τη χώρα θέλουν την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ”, δήλωσε ο Ντέντα στο συνέδριο με θέμα: «Η Σερβία και η Ευρωπαϊκή Ένωση- μια νέα ευκαιρία».

Ο ίδιος μιλώντας για τις εξελίξεις στο νοτιοσλαβικό κράτος δήλωσε ότι οι Αλβανοί μελλοντικά σε αυτήν τη χώρα θα δημιουργήσουν μια Ένωση των δικών τους Δήμων.

Θα αναγκασθούν χιλιάδες Σέρβοι να επιστρέψουν στη Σερβία

Σχολιάζοντας τη συμφωνία Βελιγραδίου –Πρίστινα, ο Ντέντα τόνισε ότι αυτή η συμφωνία δημιουργεί μεγαλύτερη αβεβαιότητα και κίνδυνο, πρόσθεσε ,μάλιστα, ότι ορισμένοι από τους Σέρβους θα εγκαταλείψουν το Κοσσυφοπέδιο και πάλι.


«Πάνω από 21 χιλιάδες Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου, που εργάζονται στη δημόσια διοίκηση και πληρώνονται από τη Σερβία, θα έχουν συνέπειες από την αρχή της εφαρμογής της συμφωνίας των Βρυξελλών.

»Το Κοσσυφοπέδιο δεν μπορεί να δεχθεί να πληρώνει όλους αυτούς τους υπαλλήλους, γιατί υπό τις παρούσες συνθήκες θα μπορούσαν να γίνουν δεκτοί περίπου 4 χιλιάδες υπάλληλοι της Σερβίας», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου KIPRED.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]