Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι φόροι ταΐζουν την παρα-οικονομία

Τελικά η συνεχής επιβολή φόρων είναι ή δεν είναι συμβατή με την πάταξη της παραοικονομίας; 
Δε νομίζω ότι χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμονας για να απαντήσει, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει μάλλον πρέπει να εξηγούμε τα αυτονόητα στους φωστήρες πολιτικούς μας που προσπαθούν να μας σώσουν βάζοντας τον ένα φόρο πάνω στον άλλο...

Για του λόγου το αληθές δείτε και εδώ, όπου εξηγεί πως η παραοικονομία στην Ευρώπη αναπτύσσεται ταχέως τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας κυρίως της διόγκωσης των συντελεστών φορολόγησης και απασχολεί πλέον 30 εκατομμύρια ανθρώπους στην ήπειρο. 
Στη Νότια Ευρώπη η παραοικονομία κυμαίνεται στο 20%-30% της εθνικής παραγωγής. Και λίγα λένε. Ας ρίξουν μια ματιά κατά την Ελλάδα για να δουν που έχουμε καταντήσει...

Από την έρευνα που έκανε το βρετανικό think tank, Institute of Economic Affairs προέκυψε ότι η «μαύρη οικονομία» απαρτίζεται από δραστηριότητες όπως η φύλαξη παιδιών, οι οικιακές εργασίες και η οικοδομή, μέχρι μεγάλης κλίμακας παράνομο εμπόριο όπως στον κλάδο των ποτών.

Ας το διαβάσουν μπας και ανοίξουν τα μάτια τους όλοι όσοι πιστεύουν ότι με το να κρατάνε τους φόρους στα ύψη και να έχουν την επιβολή νέων φόρων στο τσεπάκι τους ως λύση για όλα τα δεινά της Ελλάδα. 
Ξέρουν αυτοί ποιοι είναι...

Σώτος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι "νόμοι" στην Ελλάδα πάντα ήταν για να τους ακολουθούν τα κορόιδα, για τους "έξυπνους" είχε κάθε νόμος παραθυράκια. Όσο και να προσπαθούν να σε ρίξουν στο φιλότιμο, στο τέλος ανακαλύπτεις ότι αυτοί που σε παροτρύνουν κλέβουν τα περισσότερα - και νόμιμα.
    Προσωπικά δεν έχω τη δυνατότητα να φοροδιαφύγω γιατί είμαι μισθωτός, αλλά δεν κατακρίνω τους επαγγελματίες που το κάνουν. Είναι θέμα επιβίωσης σε ένα κράτος-μαφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]