Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Βράζουν" στα Σκόπια οι Αλβανοί

Σκοπιανοί και Αλβανοί πήγαν να σφαχτούν στο γήπεδο. Συνθήματα υπέρ του UCK!

Διεκόπη ο αποψινός τελικός κυπέλλου μεταξύ των ομάδων «Σκέντιγια» και «Τέτεξ», λόγω εθνικιστικών συνθημάτων από τους οπαδούς των δύο ομάδων.

Ο τελικός κυπέλλου άρχισε το βράδυ στο εθνικό στάδιο των Σκοπίων και διεκόπη οριστικά στο 25΄λεπτό, λόγω εθνικιστικών συνθημάτων που φώναζαν κυρίως οι περίπου 3.000 Αλβανοί οπαδοί της «Σκέντιγια».

Οι οπαδοί της «Σκέντιγια» αποδοκίμασαν αρχικά τον εθνικό ύμνο της ΠΓΔΜ ενώ φώναζαν συνθήματα υπέρ του UCK, της ένοπλης οργάνωσης των Αλβανών ανταρτών στην ΠΓΔΜ οι
οποίοι το 2001 ενεπλάκησαν σε πολύμηνες ένοπλες συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ.

Τον αγώνα διέκοψε ο διαιτητής της αναμέτρησης, μετά από συνεννόηση με τον παρατηρητή. Οι δύο ομάδες έχουν έδρα το Τέτοβο.Η «Σκέντιγια» έχει Αλβανούς οπαδούς ενώ η «Τέτεξ» έχει κυρίως Σλάβους οπαδούς.

Αναμένεται να γνωστοποιηθεί πότε θα επαναληφθεί ο τελικός κυπέλλου, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα διεξαχθεί χωρίς οπαδούς των δύο ομάδων.

Εθνικιστικά και υβριστικά συνθήματα μεταξύ οπαδών αποτελούν τακτικό φαινόμενο στους αγωνιστικούς χώρους της ΠΓΔΜ όταν αγωνίζονται σλαβικές με αλβανικές ομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]