Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην είσοδο της Βουλής τα όπλα των βουλευτών

Τα νέα μέτρα αναμένετα να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή

«Θά σᾶς ζητήσουν τά τουφέκια· νά ἔχετε διπλά· νά δώσετε τό ἕνα καί νά κρατήσετε τό ἄλλο. ῞Ενα τουφέκι 100 ψυχές θά γλυτώσῃ.» (Πατρο - Κοσμάς ο Αιτωλός ) 

Νέα σειρά αυστηρών μέτρων, τόσο για τον έλεγχο της οπλοφορίας όσο και για την ασφάλεια του Κοινοβουλίου, προτίθεται να εφαρμόσει ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή. Σύμφωνα με αυτά, όλοι οι βουλευτές, εργαζόμενοι και οι επισκέπτες θα είναι υποχρεωμένοι να περνούν, πλέον, μόνον από τις δύο μαγνητικές πύλες εισόδου που βρίσκονται από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας και του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η πλαϊνή είσοδος προς την πλευρά του Ζαππείου θα κλείσει οριστικά για όλους και θα επιτρέπεται η χρήση της μόνον από τον πρωθυπουργό και τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου. Σημειώνεται ότι αυτό το μέτρο ίσχυε πάντα, ωστόσο είχε «χαλαρώσει» τα τελευταία χρόνια και έτσι από αυτή την είσοδο έμπαιναν ακόμα και επισκέπτες.

Επίσης, στο εντευκτήριο της Βουλής θα εισέρχονται μόνον οι βουλευτές με την ειδική μαγνητική κάρτα που χρησιμοποιούν στις ψηφοφορίες. Τα όπλα τους, οι βουλευτές θα τα παραδίδουν στην είσοδο, θα φυλάσσονται σε ειδικό χώρο, ενώ θα τους παραδίδονται όταν αποχωρούν.

Σε περίπτωση που αρνηθούν να παραδώσουν τα όπλα τους, η άρνησή τους θα καταγράφεται και ο φρούραρχος της Βουλής, κάθε 15 μέρες, θα παραδίδει τα ονόματά τους στον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος θα τα δημοσιοποιεί στο τέλος κάθε μήνα.

Πηγή: Βόρεια  

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]