Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα διεθνής σπίλωση της Ελλάδας από «συντοπίτες» μας…

Οι κατηγορίες από τον προξενοκίνητο «Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» σε σεμινάριο του ΟΑΣΕ στην Πολωνία…
 
Σε μία ακόμη απόπειρα διεθνούς συκοφάντησης της χώρας μας, ως τόπου όπου δήθεν παραβιάζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και καταπιέζονται οι «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης», προέβησαν προ ημερών τα εν Θράκη όργανα της Άγκυρας. Και συγκεκριμένα ο «Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης», αυτή τη φορά πάντως όχι με εκπρόσωπο τη συνήθη ύποπτη πρακτοράντζα Περβίν Χαϊρουλλάχ (πώς έτσι, βρε;), αλλά τον δρ. Αλή Χουσεΐνογλου, που μετείχε στο λεγόμενο “Σεμινάριο Ανθρώπινης Διάστασης” στη Βαρσοβία (φωτογραφία). Το σεμινάριο έλαβε χώρα στο διάστημα 13-15 Μαΐου, διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και είχε ως κεντρικό θέμα τα ΜΜΕ και την ελευθεροτυπία.

Όπως μας ενημερώνει λοιπόν η τουρκοφυλλάδα της Κομοτηνής «Μπιρλίκ», τη δεύτερη μέρα του σεμιναρίου «πήρε τον λόγο το μέλος της BTAYTD Δρ. Αλή Χουσεΐνογλου που παρουσίασε ένα γραπτό κείμενο για την ελευθερία έκφρασης. Ο Χουσεΐνογλου άρχισε την ομιλία του δίνοντας σύντομες πληροφορίες για την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης και ανέφερε πως το ελληνικό σύνταγμα και οι νόμοι προστατεύουν την ελευθερία των ΜΜΕ και την πρόσβαση στην πληροφορία. Σχετικά με τα ΜΜΕ και την ελευθερία έκφρασης στην Δυτική Θράκη, ο Χουσεΐνογλου ανέφερε πως στο παρελθόν εφημερίδες της μειονότητας αντιμετώπισαν κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια και ότι σε θέματα ΜΜΕ και ελευθερίας έκφρασης σε σχέση με παρελθόντα χρόνια υπήρξαν κάποιες βελτιώσεις αλλά ανεπαρκείς. Στο πλαίσιο αυτό ενημέρωσε τους μετέχοντες για τις δίκες σε βάρος των εφημερίδων Γκιουντέμ και Μιλλέτ, όπως και για τα θέματα που αντιμετωπίζουν τουρκόφωνες εφημερίδες και ραδιόφωνα της Δυτικής Θράκης, μετά την ψήφιση του νόμου για τα ΜΜΕ το 2007.

Ο Χουσεΐνογλου επισήμανε ακόμη πως οι σχετικές με τα ΜΜΕ αυτές ρυθμίσεις απειλούνε τα στοιχεία της πλειοψηφικότητας, της διαφορετικότητας και της δημοκρατίας στην Δυτική Θράκη, και…τέλος αναφέρθηκε στην ύπαρξη διεθνών συνθηκών σχετικά με την ελευθεροτυπία και την ελευθερία έκφρασης, υπογραμμίζοντας πως είναι ανάγκη η Ελλάδα επιτέλους να τις εφαρμόσει, ενώ υπέβαλλε και σχετικές προς αυτήν την κατεύθυνση προτάσεις».

Όπως βλέπουμε λοιπόν, συνεχίζεται με όλους τους δυνατούς τρόπους η απόπειρα της Τουρκίας και των φερεφώνων της να εγείρουν ζητήματα και να κατηγορούν σε όλους τους τόνους την Ελλάδα ως αντιδημοκρατική και ανελεύθερη χώρα. Συνήθως μάλιστα, χωρίς τον παραμικρό αντίλογο…
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]