Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολύγυρος: Ένστολη διαμαρτυρία αστυνομικών για την υπόθεση στις Σκουριές

"Γίναμε ‘κόκκινο πανί' για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μαζί τους. Η επένδυση χρυσού στις Σκουριές δεν είναι θέμα της Αστυνομίας". Αυτά υποστήριξαν συνδικαλιστές αστυνομικοί, που πραγματοποίησαν το πρωί ένστολη διαμαρτυρία έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, στη σκιά των πρόσφατων επεισοδίων για τα μεταλλεία χρυσού και τον τραυματισμό ενός 27χρονου συναδέλφου τους.

Η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανήκει στους συνδικαλιστές των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα τόσο προς την τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής όσο και στην πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας.

«Το θέμα των μεταλλείων χρυσού είναι πολιτικό. Αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης κι όχι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η επένδυση αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει με αστυνομικά μέτρα» τόνισε στο ΑΜΠΕ, ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), Θεόφιλος Παπαδάκης.
Έκανε αναφορά στην καθημερινή μετακίνηση προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας στις Σκουριές, τονίζοντας ότι αυτό έχει ως συνέπεια να αποδυναμώνεται η αστυνόμευση στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας, σε μία χρονική στιγμή, μάλιστα, κατά την οποία ξεκινάει η τουριστική περίοδος και υπάρχουν αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης (όπως για παράδειγμα στη Χαλκιδική).

Όπως είπε ο Θ. Παπαδάκης, 70-80 αστυνομικοί μεταβαίνουν κάθε μέρα στις Σκουριές για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων της εταιρείας εξόρυξης χρυσού. «Αυτό συνεπάγεται τεράστιο κόστος και μεγάλη ταλαιπωρία για τους συναδέλφους μας», τόνισε ο γραμματέας της ΕΑΥΘ. Σύμφωνα με συνδικαλιστές το κόστος μετακίνησης για κάθε διμοιρία ανέρχεται ημερησίως σε 1.500 ευρώ. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μετακινήσεων προτείνουν τη δημιουργία μόνιμης αστυνομικής δύναμης στη Χαλκιδική, με εθελοντές αστυνομικούς αποσπασμένους στην περιοχή.

«Στοχοποιηθήκαμε από τους κατοίκους. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μαζί τους» τόνισε ο Θ. Παπαδάκης σχολιάζοντας τα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων που εναντιώνονται στην επένδυση χρυσού, ενώ εξέφρασε την ευχή του «να μην υπάρξει άλλος τραυματισμός συναδέλφου μας για τη φύλαξη της επένδυσης».
Οι συνδικαλιστές, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Διαμαρτυρια προσκυνημενων και πραιτωριανων .
    Εσεις δεν ειστε Ελληνες πολιτες ;
    Δεν σας αφορα που κλεβουν τον πλουτο μας καταστρεφοντας την Πατριδα ΣΑΣ ;
    Γιατι ρε επιορκοι δεν διαμαρτυρηθηκατε οταν ΕΣΕΙΣ σκοτωνατε τον κοσμακη στο ξυλο , οποτε σας διαταζαν τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ σας ;
    Σας ετσουξε ο ...τραυματισμος ; Και ποιος σας τραυματισε ; Τον ειδατε ;
    Μηπως ειναι ο σπιουνος του Αφεντικου σας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχετε τίποτε να χωρίσετε, τότε γιατί βρίζετε και χλευάζετε τις γυναίκες που διαδηλώνουν; Είναι κι οι βρισιές και οι προσβολές μέσα στις διαταγές σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]