Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ισραηλινός Α/ΓΕΑ: «Πιθανή κλιμάκωση με Συρία σε έναν κεραυνοβόλο πόλεμο»

Ο Ισραηλινός Α/ΓΕΑ Υποπτέραρχος Amir Eshel προειδοποίησε ότι ή ένταση με τη Συρία θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε ένα « κεραυνοβόλο πόλεμο» και το Ισραήλ οφείλει να είναι προετοιμασμένο.

Οι παρατηρήσεις του Υποπτέραρχου Amir Eshel έρχονται σε συνέχεια των δηλώσεων του υπουργού άμυνας καταδεικνύοντας την σοβαρότητα της κατάστασης στην περιοχή.

«Ένας κεραυνοβόλος πόλεμος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή με πολλές εκφάνσεις », δήλωσε ο Eshel σε δηλώσεις του σε ένα συνέδριο στρατηγικής στην Herzliya, κοντά στο Τελ Αβίβ.
«Μεμονωμένα περιστατικά μπορεί να κλιμακωθούν τάχιστα και απαιτούν από εμάς να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε σε λίγες ώρες ώστε να ενεργοποιηθεί όλο το φάσμα και οι δυνατότητες της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα μακρού βεληνεκούς S-300 είναι «καθ’ οδόν» προς τη Συρία, αν και το Ισραήλ ζήτησε από τη Ρωσία να μην προμηθεύσει την Συρία με το συγκεκριμένο προηγμένο σύστημα αεράμυνας.

Το Ισραήλ παρακολουθεί με περίσκεψη το συριακό εμφύλιο πόλεμο, από τον Μάρτιο του 2011, έχοντας πάντα την ανησυχία ότι η σύγκρουση μπορεί να εξαπλωθεί και πέραν των συνόρων της Συρίας , ανά πάσα στιγμή.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί μεταξύ του Ισραήλ και της Συρίας κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές που στόχο είχαν πυραύλους που προορίζονταν για τη λιβανική ισλαμική οργάνωση Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ επίσημα δεν έχει επιβεβαιώσει την πραγματοποίηση των επιθέσεων αυτών.

Επίσης έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα «ανεχθεί» οποιαδήποτε στρατιωτικό επεισόδιο από τη Συρία ή τη μεταφορά προηγμένων όπλων. Η ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ανησυχεί ότι μέρος του οπλοστασίου της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων των χημικών όπλων, και των αντιαεροπορικών συστημάτων , θα μπορούσε να μεταφερθεί στη Χεζμπολάχ ή να πέσει στα χέρια των «αντάρτικων ομάδων» που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα.

«Η Συρία αλλάζει πολύ γρήγορα μπροστά στα μάτια μας. Εάν αύριο καταρρεύσει, θα μπορούσε πολύ γρήγορα το οπλοστάσιο που διαθέτει να στοχεύει κατευθείαν το Ισραήλ ,» δήλωσε ο Eshel.

Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς απλώς να θυμίσουμε πως κάποια πράγματα, όπως ο πόλεμος, δεν προαναγγέλονται και πως θεωρούμε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις αποτελούν δείγμα διαθέσεων και κυρίως μέρος ενός ψυχολογικού πολέμου του Ισραήλ έναντι της Συρίας, αφού έχει ήδη αποκαλυφθεί η συνεργασία (σε επίπεδο παροχής στρατιωτικού υλικού) του Ισραήλ με τους ισλαμοφασίτες της Συρίας, ενώ υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο μίας κλιμάκωσης των σχέσεων Ισραήλ και Συρίας λόγω αύξησης της στρατιωτικής ικανότητας της Χεζμπολάχ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]