Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία

Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν με την Τουρκία και κάποιοι οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί αυτό τον καιρό. Μετά το χαμό που έγινε με τους ιεροδιδάσκαλους στη Θράκη, ήρθε η πληροφορία ότι 18 πολίτες της Τουρκίας ζήτησαν να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Μάλιστα την πρόταση αυτή συζητά ειδική επιτροπή στο τουρκικό κοινοβούλιο. Πρόκληση και μάλιστα καραμπινάτη, την ώρα που ο Ερντογάν αφήνει να εννοηθεί ότι θα ανοίξει τη Χάλκη, αλλά με ανταλλάγματα.

Όμως, ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ Α. Νταβούτογλου μιλώντας σε εκδήλωση στο Κάιρο  έθεσε θέμα τουρκικής μειονότητας… στα Δωδεκάνησα. Για τη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αναφορικά με τα μειονοτικά δικαιώματα και ότι η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συμβάσεις. Η μειονότητα δεν μπορεί, ανέφερε, να εκλέξει τους ιμάμηδες και τους μουφτήδες, να ιδρύσει Ενώσεις ή να αυτοπροσδιοριστεί, ενώ υποστήριξε ότι δεν απολαμβάνει ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην εργασία και στη συμμετοχή στην πολιτική ζωή.

Και να μην ξεχνάμε επίσης τα ρεπορτάζ τουρκικών εφημερίδων ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει τρομοκράτες για να χτυπήσουν την Τουρκία, όπως έγινε προχθές στην αμερικανική πρεσβεία.
Φαίνεται να υπάρχει μια κλιμάκωση που ίσως να έχει σχέση με τα πετρέλαια στο Αιγαίο και τις έρευνες που ξεκινά η Άγκυρα με το νέο της πλοίο που αντικατέστησε το Σισμίκ.

Πρέπει, λοιπόν, να γίνουν προσεκτικά βήματα από την πλευρά της Αθήνας, καθώς η Τουρκία φέρεται αποφασισμένη να δημιουργήσει νέο status στην ευρύτερη περιοχή.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. δεν μπορω να φανταστω οτι 18 καραγκιοζηδες θα χαραξουν πορεια για την Αγια Σοφια,που εως τωρα εχει περασει τα πανδεινα απο τους απολιτιστους τουρκομογγολους.Δεν εχει αναγκη η Αγια Σοφια,αντεχει...ας κανουν οτι νομιζουν.Ο παρα το αυτοκρατορα, τωρα...απολαμβανει την κυριαρχια του στην περιοχη,γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε??οθωμανικη αυτοκρατορια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]