Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απειλεί με πόλεμο η Τουρκία… αν κάνουμε έρευνες στο Αιγαίο



Το αποκάλυψε σε κλειστή σύσκεψη κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ


Με πόλεμο απειλεί η Τουρκία αν προχωρήσει η Ελλάδα σε έρευνες για υδρογονάνθρακες ανατολικά, δηλαδή στο Αιγαίο!

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε πολύ κλειστή ενημέρωση που έκανε σε περιορισμένο και επιλεγμένο αριθμό κορυφαίων στελεχών του κόμματος την Τετάρτη το βράδυ. Και ζήτησε μάλιστα να μη διαρρεύσει τίποτε από τα όσα είπε.

Ο κ. Τσίπρας μετέφερε τα συμπεράσματα από τη συνάντηση που είχε στην Ουάσινγκτον, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών Έρικ Ρούμπιν, ο οποίος έχει αρμοδιότητα τις ευρωπαϊκές σχέσεις. 

Σήμερα η αποκάλυψη των ωμών τουρκικών απειλών που φέρνει στο φως το «ΠΑΡΟΝ» και αναφέρονται σε ένα αναφαίρετο κυριαρχικά δικαίωμα της χώρας μας, που απαιτεί η Τουρκία να μην εξασκήσουμε, εξηγεί γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικέντρωσε τις δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, στο θέμα της ΑΟΖ.

Είχε πει συγκεκριμένα:

- Η ΑΟΖ είναι αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας, όπως και η άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Προφανέστατα ο κ. Τσίπρας θέλησε δημόσια να διαμηνύσει προς κάθε πλευρά ότι στο θέμα της ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόσημες με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και η χώρα είναι μια γροθιά. Και τούτο γιατί από την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση, προέκυψε ότι μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η ΑΟΖ.

«Υπήρξε», τονιζόταν στην ανακοίνωση, «ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που απασχολεί σοβαρά τους Αμερικανούς».

Στο σχετικό δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, της 23ης Ιανουαρίου, αναφερόταν ότι: «αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα πρέπει να υποστηριχθεί και από την πλευρά των ΗΠΑ». Προφανώς ο κ. Τσίπρας διατύπωσε το αίτημα αυτό στη συζήτηση με τον κ. Ρούμπιν, στην οποία συζητήθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και το Σκοπιανό.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευσαν ο διπλωματικός του σύμβουλος Γιώργος Αϋφαντής και η υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής Ρένα Δούρου. Είναι άγνωστο, πάντως, αν μετείχαν στη συζήτηση ή οι δυο άνδρες έμειναν μόνοι τους, τουλάχιστον στα απόρρητα θέματα, χωρίς μάρτυρες για το τι ειπώθηκε. Και αυτό είναι πάγια τακτική, σε τέτοιες συναντήσεις...


Πηγή: Το Παρόν
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. η Ελλας ως το "καλο παιδι"διεθνως,πιστο και υπακουο στις απαιτησεις των μεγαλων δυναμεων χωρις ανταλλαγματα,χωρις προστασια,χωρις καμια ειδικη μεταχειρηση που να δικαιολογει την με παρωπιδες πολιτικη των μεταπολιτευτικων κυβερνησεων αλλα και προτυτερα,σαυτη τη γραμμη... δεν εχει καταφερει να κανει τιποτα ,μα τιποτα θετικο για τα εθνικα της κυριαρχα,δικαιωματα και δυνατοτητες.Αντιθετα εμμενωντας στο ιδιο μοτιβο,και με την τουρκια να γκρινιαζει,να γαυγιζει,διεκδικητικα,εναντι μας,σε ορυκτο πλουτο σε χωρικα υδατα,σε εδαφικο σε ολα να κερδιζει κατα κρατος με τις ευλογιες των δυνατων.Η τουρκια απειλει,εδω και πολλα χρονια,η τουρκια διεκδικει εδω και πολλα χρονια,η τουρκια φοβεριζει,εδω και πολλα χρονια,δεν επιτρεπεται ενα κρατος ενα εθνος να υπακουει σε τετοιου ειδους προκλησεις,αλλα ουτε και να κανει ταχα πως δεν ακουει και να υποχωρει βηματακι,βηματακι.Οσο η τουρκια δεν αντιμετωπιζει πληρη,καθετη αρνηση και με νηφαλιοτητα,αλλα και σαφη πυγμη θεσεις εθνικες και αμετακινητες απο την ελλαδα τοσο θα μας χορευει στο ταψι.Εχει χαθει καθε σεβασμος,καθε κυριαρχια,καθε ορισμος ,που να προυποθετει γειτονα χωρα,ετσι οπως συμπεριφερεται η τουρκια.Εχει ξεσαλωσει,εχει παρει παραπολυ αερα,με την πολιτικη της αδιαφοριας,και της εγκαταληψης που ακολουθει η ελληνικη κυβερνηση εδω και δεκαετιες.Τωρα ειναι δυσκολο να τους μαζεψεις τωρα μας εχουν στο χερι,αλλα τιποτα δεν ειναι που δεν ανατρεπεται αρκει να υπαρχει υπολογισμος,αποφασιστικοτητα,ενοτητα,και ετοιμοτητα για παν ενδεχομενο.Τιποτα χωρις την γνωση του λαου,τιποτα χωρις την συγκαταθεση του,και αυτη την εποχη,ειναι τρελος οποιος απο τους αρχηγους πιστευει οτι θα εχει τον κοσμο στο πλευρο του για παρατολμες αποφασεις,εκτος αν αναλαμβανει ο ιδιος την ευθυνη των συνεπειων.Παντως ειναι η καταλληλη εποχη για να μπει ενα φρενο στην τουρκικη θρασυτητα,που αν αφεθει,θα μας μαστιγωνει και θα καβαλικεψει χωρις να το καταλαβουμε.Γιατι εκει θελουν να το πανε και φαινεται,για να κανει οτι θελει ο αμερικανος στην περιοχη ανενοχλητος,αφου θα εχει ικανοποιησει τον σκυλο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]