Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το στράτευμα καταρρέει και οι αρμόδιοι αδιαφορούν


Αν και οι λέξεις έχουν αρχίσει να χάνουν πια τη σημασία τους, τα όσα γράφουν οι στρατιωτικοί για τις συνθήκες της ζωής τους σε ακριτικές μονάδες δεν μπορούν παρά να συγκλονίζουν.

Οι περιγραφές και οι πληροφορίες που δημοσιοποιούν συγκλονίζει όχι μόνο για τη ζοφερή πραγματικότητα που αποκαλύπτουν ,αλλά και για την ανεξήγητη αναλγησία που με σταθερότητα επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία της χώρας σ΄ έναν από τους “πυλώνες του κράτους” που λογικά θα έπρεπε να προστατεύσει. Για να μην καταρρεύσει ολόκληρο το κράτος.

Ένας ΕΠΟΠ από τον Έβρο, επηρεασμένος και φορτισμένος από την αυτοκτονία του 28χρονου συναδέλφου του , έγραψε ένα μικρό κείμενο. Μικρό αλλά “πλούσιο” σε πληροφορίες για το πως οι ακρίτες στρατιωτικοί καλούνται να επιβιώσουν στα σύνορα της χώρας. Το κείμενο μας έστειλε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΕΠ.ΟΠ.

Και εγώ ΕΠΟΠ είμαι. Παίρνω πλέον 840Ε. Πληρώνω 300 ενοίκιο, 40Ε κοινόχρηστα, 250Ε δόση αυτοκινήτου) απαραίτητο αφού η μονάδα είναι 15χλμ από το σπίτι μου. Η γυναίκα μου άνεργη.... 'Έχουμε 2 παιδάκια.

Η ιεραρχία αδιαφορεί και συνεχίζει να κόβει μισθούς.

Σκέφτομαι να απευθυνθώ στην εκκλησία... Δεν έχουμε να φάμε.

Συνάδελφος σταμάτησε τα παιδιά του από το σχολείο γιατί δεν μπορούσε να πληρώνει τις ανάγκες του σχολείου -βιβλία, τετράδια. Άλλοι συνάδελφοι το βράδυ κάνουν βόλτα στους κάδους μήπως και βρουν κάτι για φαγητό, περήφανοι και αξιοπρεπείς, ώστε να μην αναγκαστούν να ζητήσουν δανεικά.

Μήπως πρέπει ο κάθε Διοικητής να ξαναπάρει συνέντευξη από όλους μας και να δει σε τι μοίρα βρισκόμαστε; Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μήνα. Μάλλον ο ΓΕΕΘΑ κ. Κωσταράκος θα πρέπει να ασχοληθεί με κάτι σημαντικό και να μην αφήνει τα στελέχη να ξεφτιλίζονται ψάχνοντας πλέον σε κάδους ή ζητώντας τη βοήθεια της εκκλησίας.

Το army.gr δημοσιεύει κάθε μέρα επισκέψεις της Ιεραρχίας σε κάτα τόπους μονάδες για αναψυχή. Από πού πληρώνονται όλα αυτά τα έξοδα παράστασης εκτός έδρας και τα καύσιμα για την μετακίνηση; Οι Διοικητές των μονάδων σαν να μη συμβαίνει τίποτα χρησιμοποιούν για τη μετακίνηση τους τζιπ 4 ατόμων prive. Βλέπετε αυτοί είναι άνθρωποι άλλου Θεού.

Καταλαβαίνω ότι ο συνάδελφος είχε φτάσει στο απροχώρητο. Έρχονται και άλλοι μετά από αυτόν... Η Ιεραρχία δεν παίρνει θέση φυσικά αφού καλά τρώνε από τα νόμιμα και μη...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]