Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Τα αλβανικά σύνορα ξεκινούν από την Πρέβεζα", επαναλαμβάνει ο Μπερίσα


Νέα αλυτρωτική δήλωση από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, ο οποίος τονίζει πως οι σημερινοί Αλβανοί έχουν χωρισθεί σε 5 χώρες

Ξαναχτύπησε ο Σαλί Μπερίσα με νέα αλυτρωτική δήλωση «οι σημερινοί Αλβανοί έχουν χωρισθεί σε 5 χώρες», τοποθετώντας την Ελλάδα στο κάδρο, όχι ως φιλοξενούσα στο έδαφός της αλβανικούς πληθυσμούς, αλλά ότι διαβιούν ως μειονότητα, με προφανή επιδίωξη να θέσει θέμα εδαφικών διεκδικήσεων.

Σύμφωνα με το defencenet, ο κ. Μπερίσα επανέλαβε ότι ισχύει η δήλωσή του ότι «τα σύνορα της Αλβανίας ξεκινούν από την Πρέβεζα». Δήλωση που είχε γίνει με αφορμή τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της χώρας και προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο με την Αθήνα, αφού ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου για τις εκδηλώσεις.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, κατά τη δεύτερη ημέρα της 49ης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο μίλησε εκ μέρους της Αλβανίας για την «Ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο».

Στην ομιλία του τόνισε ότι «η Αλβανοφοβία είναι μία στάση προς τους Αλβανούς και είναι δρώσα και απειλεί σοβαρά τη σταθερότητα στην περιοχή».

«Αν κοιτάξετε το χάρτη της Ευρώπης δεν βρίσκεται άλλη χώρα η οποία να περιβάλλεται από τη θάλασσα και άλλες πέντε χώρες, όπως είναι η Αλβανία, όπου οι σημερινοί Αλβανοί έχουν χωρισθεί σε 5 χώρες. Πιστεύω ότι μέσα από τη διαδικασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό το θέμα είναι ασήμαντο, ωστόσο είναι επικίνδυνο με τη ιδέα ότι οι Αλβανοί παραμορφώνονται σε πέντε έθνη σε πέντε διαφορετικές χώρες μεταξύ τους. Και αυτό είναι απαράδεκτο. Αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει και να προκαλέσει αντιδράσεις.

Υποστηρίζω και επικροτώ το διάλογο μεταξύ της Πρίστινας και του Βελιγραδίου στις Βρυξέλλες. Προφανώς έχουν επιτευχθεί βασικές επιτυχίες. Αλλά νομίζω ότι η συμπεριφορά η οποία απελευθερώνεται από την αλβανοφοβία και κινείται προς την κατεύθυνση της συμφιλίωσης είναι ζωτικής σημασίας. Η κατάσταση είναι λεπτή στην περιοχή εξαιτίας των Αλβανών. Πρέπει να αποδεχθούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε πέντε διαφορετικά κράτη. Είναι ένα έθνος που χωρίζεται σε πέντε κράτη, ένα από αυτά είναι και η Ελλάδα. Αλλά θέλουμε να κοιτάξουμε στο μέλλον ωστόσο μας εμποδίζει η αλβανοφοβία, η οποία βρίσκεται σε λειτουργία», δήλωσε ο Μπερίσα.

Ο Aλβανός πρωθυπουργός είπε, ακόμη, ότι οι Αλβανοί θα απορρίψουν οποιεσδήποτε ιδέες που προέρχονται από αυτές τις πέντε χώρες.

Πηγή: Βόρεια 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. απο τα Χανια καλυτερα μωρε τσιγκουνιες θα κανουμε τωρα??Για τους φιλους μας αλμπανους θα φανουμε γεναιοδωροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ας διαβάσει κάποιος το Πρωτοκολο της Κερκυρας. Και να μάθει για την αυτονομία της Βορείας Ηπείρου. Η ιστορία μας μπορεί να μην διδάσκεται στο σχολείο με τόσες λεπτομέρειες για λόγους διπλωματίας αλλά ο καθένας μπορεί να μάθει. Ψαξτε το αγαπητοί φίλοι στο Βικιπαιδεια(http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%BF_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%AD%CF%81%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%82) και θα μάθετε πολλά για την συγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Η πληροφορηση είναι ελευθερη και ο γνώστης έχει πλεονέκτημα και επιχειρήματα.

    Μια πρώτη γεύση:

    ....Ως Βόρεια Ήπειρος ή Βόρειος Ήπειρος, ορίζεται γεωγραφικά, από επίσημους και ανεπίσημους πολιτικούς και μη παράγοντες στην Ελλάδα και την ομογένεια, τμήμα της νότιας αλβανικής επικράτειας[1]. Είναι το βόρειο τμήμα της περιοχής της Ηπείρου, που επιδικάστηκε στην Αλβανία μετά από επίσημες συνθήκες. Ο όρος 'Βόρεια Ήπειρος' χρησιμοποιήθηκε επίσημα για πρώτη φορά στις 17 Μαϊου 1914 με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, προσδιορίζοντας το αυτόνομο κράτος που δημιουργήθηκε στην περιοχή[2]. Σήμερα χρησιμοποιείται στην Ελλάδα από τους ανωτέρω κύκλους, ενώ η χρήση του αποφεύγεται στην Αλβανία, επειδή θεωρείται ότι ενσωματώνει εδαφικές βλέψεις εις βάρος της χώρας αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]