Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντόμπερμαν και πεκινουά

Η χώρα κόπτεται και τεμαχίζεται. Ημιθανής και ήδη άπνους πάνω στον πάγκο του χασάπη, σπαράσσεται και σπαρταράει... ...τα «μέτρα» που λαμβάνονται εναντίον της, το «τελευταίο πακέτο», με εμπνεύσεις της τελευταίας στιγμής, όπως αυτή για τη μείωση κατά επιπλέον 5% των μισθών στον δημόσιο τομέα, όλα αυτά αποτελούν την πιο ακροδεξιά, την πιο νεοφιλελεύθερη πολιτική που έχει εφαρμοσθεί σε ανεπτυγμένο κράτος, υπερβαίνοντας υπεράγαν τις πιο σκληρές φαντασιώσεις της σχολής του Σικάγου ή τα πειράματα τύπου Πινοτσέτ στη Χιλή - πρόκειται για κατακρεούργηση με τον μπαλτά στο χέρι και τη μούγγα στο στόμα η Τρόικα με τον σουγιά στο χέρι και την μπούρδα στο στόμα η Τρόικα εσωτερικού η τριανδρία των ανδρείκελων.
  
Ομως, ενώ σφάζουν την Ελλάδα κλαίγοντας οι κροκόδειλοι ότι «για λόγους ανωτέρας βίας» το κάνουν, στην...
βία αυτή (που οι ίδιοι προκάλεσαν) ολόκαρδα συμμετέχουν, αβλαβείς οι ίδιοι.
Αυτοί που έφεραν εδώ τους κατακτητές όχι μόνον στο αισχρό τους έργο μετέχουν, αλλά συνεχίζουν να θωπεύουν τις ίδιες παθολογίες που υποτίθεται ότι θα θεράπευαν, έστω και μέσω του Μνημονίου.
Ιδιοι πάντα, τα ίδια κάνουν. Και τις αιτίες του κακού, που οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι μας έφεραν ώς εδώ, με τους ίδιους τρόπους εξακολουθούν να υπηρετούν.
Ενώ η χώρα σφάζεται, ενώ το «τελευταίο πακέτο» δηλώνουν οι ίδιοι ότι είναι εν τέλει  «περισσότερο επώδυνο απ’ το αναμενόμενο», την ίδια στιγμή οι τρεις καμπαλέρος της τριολέ τριανδρίας σφάζονται και μεταξύ τους ποιος δικός τους και σε ποιο πόστο θα πάει στη ΝΕΤ!
Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου, σαν να μην έχει σχισθεί το καταπέτασμα, σαν να μην κυκλοφορούν με γυμνά τα φάσγανα στα χέρια οι Ιππότες της Αποκαλύψεως πάνω απ’ το κεφάλι μας, ο κυρ Κουβέλης, ο Μπενύτο - Μπενίτο και ο κ. Σαμαράς ασχολούνται, διαγκωνίζονται, δολοπλοκούν ποιος «δικός τους», στέλεχος ή δημοσιογράφος, θα πάει στη ΝΕΤ!
Αν θα πάει, φερ’ ειπείν, η κυρία Χρύσα Αράπογλου, αποτυχούσα να εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, αλλά επιτυγχάνουσα, ως φαίνεται, κι αυτή διαρκώς στο άθλημα της Αποκατάστασης των Ημετέρων δαπάναις των Υμετέρων.
Πού; στην κατά τα άλλα... δημόσια τηλεόραση, ήτις, όπως η «Αλεξάνδρα που δεν ήξερε τι θα πει άνδρας», έτσι και η ίδια δεν γνωρίζει ότι είναι κομματική και κυβερνητική.
(Οχι πως στην ΕΡΤ δεν υπάρχουν καλοί δημοσιογράφοι που κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά όλη αυτή η μεγαληγορία περί «δημόσιας» τηλεόρασης είναι ένας ακόμη ευφημισμός) - για δυσώνυμες κι αήθεις πρακτικές· όπως, αν θα πάει του Κουβέλη ο κολλητός για πολιτικός συντάκτης ή για καμμιά αργομισθία (άντε «να γράφει και τα φαρμακεία») ή αν θα πάει του κ. Βενιζέλου ο λακές για ανθυποδιευθυντής και ο κουμπάρος του κ. Σαμαρά για καφετζής, καντινιέρης ή Γενικός Κουμανταδόρος. Χωρίς να εξαιρούνται κι ορισμένοι ανθυποσυριζαίοι, που στην καμπούρα των αριστερών ψηφοφόρων κάνουν καριέρες και διαδρομές στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, όχι με το σπαθί τους και την αξία τους, αλλά με τις διασυνδέσεις, τα παρεάκια και τα λοιπά κολλητιλίκια.
Εχει κρατήσει πολύ καιρό η δυσώδης αυτή κατάσταση -έχει γίνει καθεστώς- κι αν την συνδυάσει κανείς με την αθλιότητα που ενδημεί στα διαπλεκόμενα εκ των ιδιωτικών ΜΜΕ, το ρεζουμέ που βγαίνει είναι δηλητηριώδες, για την ελευθεροτυπία, τον λαό και τη δημοκρατία.
Με τέτοιο καθεστώς στο πλείστον του Τύπου, όπου τα ΜΜΕ της Διαπλοκής και τα ανάλογα Κυβερνοκρατικά δίνουν τον τόνο μετατρέποντας την ενημέρωση σε προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου, η δημοκρατία και η κοινωνία έχουν χάσει το παιγνίδι απ’ τα αποδυτήρια.
Παρ’ ότι υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι που προσπαθούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους, παρ’ ότι υπάρχουν αρκετά ΜΜΕ που δεν διαπλέκονται, παρ’ ότι στο διαδίκτυο, εκτός απ’ την πολλή σαβούρα, γίνονται και καλές προσπάθειες, η υπεροχή των Διαπλεκόμενων ΜΜΕ φαίνεται (ακόμα κι αν δεν είναι) συντριπτική.
Ισως αυτό να οφείλεται στη συνήθεια χιλιάδων πολιτών να βλέπουν, ας πούμε, «Mega» ή στο δέος που προκαλεί η εξουσία - να σέβεται δηλαδή κανείς εκείνον που τον δέρνει, όπως και να ’χει η κρίση εκλύει και στην ενημέρωση τον ίδιο βόρβορο που εκλύει και στη διαχείριση της κοινωνίας απ’ την εξουσία.
Παρ’ ότι οι μισοί δημοσιογράφοι έχουν μείνει άνεργοι, οι αργομισθίες για τους ημέτερους καλά κρατούν, οι πολυθεσίτες αυξάνονται, τα πέι-ρολς εμπλουτίζονται, τα Γραφεία Τύπου Τραπεζών, Οργανισμών, Εταιρειών στελεχώνονται από δημοσιογράφους που καλύπτουν το ίδιο(!) ρεπορτάζ και το κακό πάει λέγοντας (και γράφοντας), με την ΕΣΗΕΑ να κάνει από καιρό την «ωραία κοιμωμένη» που μέσα στον μακάριον ύπνο της μαράθηκε και ασχήμυνε.
Η Ελλάδα σφάζεται και τη σφαγή της σε ζωντανή σύνδεση περιγράφουν τα ντόμπερμαν που τρώνε απ’ του χασάπη το χέρι, καθώς και τα πεκινουά που βολεύονται κι αυτά (ξετσίπωτα!) στη σκιά, το ένα του κ. Σαμαρά, το άλλο του κ. Κουβέλη και το άλλο του Μπενύτο –Μπενίτο, «τι ’χες, Γιάνν’ μου; τι ’χα πάντα» - «τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή», ήτοι «πάρ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το»...
Του Στάθη από enikos
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αυτοί φταίνε ή όσοι τους ψήφισαν ?
    Διαχρονικά ξεπουλημένοι δωσίλογοι εθνοπροδότες όλοι τους και βασικά εαυτούληδες ξκαι μόνο.
    Και η άλλες πλευρές με τις ιδεοληψίες και τις πράξεις τους, εξίσου εθνοπροδότες και μηδενιστές του Έθνους και της Ελλάδας.
    Όλοι μαζί χωρίς κανένα από αυτούς να ξεσηκωθούμε , ενωμένοι ώστε να απαλλαγούμε από αυτό το άθλιο πολιτικό κατεστημένο.
    Συνέλληνες αφήστε επιτέλους τους καναπέδες, η μάχη έχει αρχίσει, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, Πολίτες, Ενοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Δικαστές, Εκκλησία να τους στείλουμε στο βρωμερό βόθρο που ανήκουν όλοι τους.
    Μη πιστεύετε τίποτα από όλα όσα λένε, θέλουν να μας διχάσουν και να μας αποπροσανατολίσουν, ώστε να μην αντιδράσουμε, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ και καμμία πληρωμή σστο αισχρό αυτό μόρφωμα που λέγεται Κράτος των αλητών, προδοτών και τοκογλύφων.
    Ας τα πάρουνε από τους διαχρονικούς και επίορκους κλέφτες του Ελληνισμού, που τόσοι καλά αποκρύπτοθυν και προστατεύουν.....
    ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ (εκτός από όλους αυτούς)ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ !!!
    ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ μέχρι να ξεκουμπιστούν από την Ιερή Ελλάδα μας και όλοι αυτοί οι εθνοπροδότες και τα βρωμερά αφεντικά τους....
    Μη ξεχνάτε το άρθρο 120 του Συντάγματος της Ελλάδας.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]