Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έτσι θα κοροϊδέψουν με την ισπανική διάσωση

Παρασκηνιακές διεργασίες που θα ανοίξουν το δρόμο για ένα ισπανικό πακέτο διάσωσης πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Όπως αποκαλύπτεται, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι βοηθούν την Ισπανία να καταρτίσει ένα πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα. Ουσιαστικά, η Μαδρίτη πρόκειται να εμφανιστεί ότι παίρνει μόνη της τα μέτρα που θα της ζητούσε η τρόικα πριν να προσφύγει και επίσημα στους μηχανισμούς διάσωσης. Έτσι, όταν θα ζητήσει βοήθεια, δεν θα φανεί να επιβαρύνεται με νέα μέτρα λιτότητας.

Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται απευθείας με τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Luis de Guindos, και αναμένεται να καταλήξουν σε ένα σχέδιο το οποίο θα παρουσιαστεί την επόμενη Πέμπτη.

Με τον τρόπο αυτό, θα ανοίξει ο δρόμος για την επίσημη προσφυγή της Ισπανίας στους μηχανισμούς διάσωσης και την αγορά των ομολόγων της από την ΕΚΤ, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος του Mario Draghi.

Τα ποσοστά φτώχειας αυξάνονται

Το παράρτημα στην Ισπανία της φιλανθρωπικής οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας Caritas προειδοποίησε σήμερα για την ραγδαία αύξηση των επιπέδων φτώχειας στη Ισπανία, που έχει βυθιστεί στην οικονομική κρίση.

Ο αριθμός των ανθρώπων που βοηθά η Caritas έχει αυξηθεί από περίπου 370.000 το 2007 σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο το 2011, αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Περίπου 400.000 από όσους έχουν καταφύγει για βοήθεια στην οργάνωση είχαν ανάγκη από τρόφιμα, περίπου 60.000 από ρούχα, ενώ περισσότεροι από 50.000 έλαβαν βοήθεια για να βρουν σπίτι ή να καταφέρουν να το διατηρήσουν.

Η οικονομία της Ισπανίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά περίπου 2% φέτος, ενώ η ανεργία έχει φτάσει σχεδόν το 25%.

«Μια πιο φτωχή, λιγότερη ισότιμη και δίκαιη κοινωνία εδραιώνεται στη χώρα μας», υπογραμμίζει η Caritas, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η κοινωνία να διχαστεί βαθιά μεταξύ των εχόντων και των μη εχόντων.


Πηγή: Αxia Plus 1, 2




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ένα το σενάριο και το παίζουν παντού. Κι εδώ το ίδιο κάνουν! Πριν γίνει το Eurogroup μας φορτώνουν τα νέα μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]