Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υλοποιείται σταδιακά η στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας


Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις καλές προθέσεις περί του αντιθέτου, η οικονομική ασφυξία μέσω της παύσης πληρωμών (η οποία έχει αρχίσει να εμφανίζεται και στα τηλεοπτικά παράθυρα ως "πιθανό ενδεχόμενο") είναι ένα γεγονός το οποίο βιώνει σε καθημερινή βάση -και με διαρκώς αυξανόμενο αριθμό πολιτών- ολόκληρη η χώρα. Οι οικονομικοί υπεύθυνοι προφανώς έχουν αποφασίσει να μειώσουν τα δημόσια έξοδα μέσω της μερικής παύσης πληρωμών, η οποία είναι ήδη γεγονός και απόλυτα αισθητή στον τομέα της Υγείας.

Έτσι, σε οικονομική ασφυξία βρίσκεται εκ νέου το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με τους εργαζομένους να κάνουν λόγο ακόμα και για αδυναμία στην πληρωμή των συντάξεων τους επόμενους μήνες, κρούoντας τον κώδωνα του κινδύνου για χιλιάδες συνταξιούχους.

Μέχρι το τέλος του χρόνου απαιτούνται επιπλέον 1,4 δισ. ευρώ για την ομαλή καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, αναφέρει σε επιστολή της στον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του Ιδρύματος.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ περιγράφουν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα, σε σημείο να καθίσταται προβληματική η ομαλή καταβολή των συντάξεων των επομένων μηνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ΠΟΣΕ - ΙΚΑ στην επιστολή, προκύπτει ότι ζητείται 1,403 δις ευρώ για να πληρωθούν κανονικά οι συντάξεις έως το τέλος του 2012.

Επιπλέον γίνεται αναφορά στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το ΙΚΑ.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι:

- Ο ένας στους τρεις εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος, η ανασφάλιστη εργασία ξεπέρασε το 30% ενώ μια στις δύο επιχειρήσεις απασχολεί ανασφάλιστο προσωπικό.

-Η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροαπαλλαγή και η εισφοροαποφυγή στο ΙΚΑ αγγίζουν τα 6 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

-Κάθε αύξηση της ανεργίας κατά μία ποσοστιαία μονάδα προκαλεί απώλειες 450 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ.

- Η αδυναμία είσπραξης βεβαιωμένων ασφαλιστικών εισφορών φθάνει τα 6,7 δισ. ευρώ.

- Παρατηρείται καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων που φθάνει και τους 18 μήνες με διαδοχική ασφάλιση, ενώ ιδιαίτερα προβληματική είναι η εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες του νεοσύστατου ΕΟΠΥΥ.

Η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Κρατικό Θεραπευτήριο - Κέντρο Υγείας Λέρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται ότι οι υποστηρικτές του Μνημονίου δεν λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Το Μνημόνιο δεν φτιάχτηκε για να σωθεί η χώρα, φτιάχτηκε για να «σωθούν» οι τοκογλύφοι δανειστές και οι υποστηρικτές τους.
Αντί να καταβληθούν χρήματα για τις ανάγκες της Υγείας, οι «εθνοσωτήρες» φρόντισαν να πληρώσουν τοις μετρητοίς τους ασύδοτους κερδοσκόπους.
Δυο χρόνια τώρα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο λαλίστατος κ. Λοβέρδος σώζουν την Υγεία με το Μνημόνιο.
Και πράγματι πέτυχαν. Πέτυχαν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Από τη μία να κινδυνεύουν να πεθάνουν οι ασθενείς και από την άλλη το κράτος να γλυτώνει τις συντάξεις τους και να τις δίνει στους πιστωτές του.
Για το ΚΘ-ΚΥ Λέρου είχα κάνει επανειλημμένες ερωτήσεις στον κ. Λοβέρδο και είχα προειδοποιήσει έγκαιρα για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.
Τώρα, βλέπουμε και το έγγραφο-κόλαφο, για όσους εξακολουθούν και παραμυθιάζουν τους ακρίτες νησιώτες ότι το Μνημόνιο είναι η σωτηρία της χώρας. Ένα έγγραφο, που λέει ξεκάθαρα ότι το ΚΘ-ΚΥ Λέρου αδυνατεί να σιτίσει τους ασθενείς του.
Αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας και την αξιοπρέπεια μας.
Αποτελεί ύβρη απέναντι στους πολίτες οι υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή, οι μνημονιακότεροι του μνημονίου, να περιφέρουν με θράσος τα κορμιά τους στα προπαγανδιστικά μέσα ενημέρωσης.
Όμως, όλοι αυτοί είναι βέβαιο ότι θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει από τον ελληνικό λαό στις εκλογές του Ιουνίου.»
Πού θα οδηγήσει αυτή η σιωπηλή στάση πληρωμών; Δεν γνωρίζουν οι υπεύθυνοι πως πιέζουν την κοινωνία σε αφόρητο βαθμό, με πιθανότατες μη προβλεπόμενες αντιδράσεις; Δεν γνωρίζουν πως δεν έχουν κανένα δικαίωμα (παρανομούν ευθέως απέναντι στο Ελληνικό Σύνταγμα) στην παύση της ανταποδοτικότητας προς την κοινωνία; Ή μήπως, τελικά, αποσκοπούν στην κοινωνική έκρηξη στην οποία ευελπιστούν πως θα καταφέρουν να αποδώσουν την δική τους αποτυχία (ή μήπως απόλυτη επιτυχία εξαθλίωσης της χώρας);

Μπορεί οι υπεύθυνοι (όποιοι και αν είναι) να έχουν την εντύπωση πως υπάρχει πόρτα διαφυγής, όταν την επομένη ημέρα αυτού του εφιάλτη επικαλεστούν "εκτελούσαμε εντολές"... Κάποιος, ίσως, θα πρέπει να τους πεί πως η εκτέλεση εντολής γενοκτονίας δεν αθωώνει εκείνον που εκτελεί την εντολή (εντελοδόχο), αλλά τον καθιστά ισότιμα ένοχο με τον εντολέα... Έτσι, για να γνωρίζουν τα πειθήνια όργανα της τρόικας, πως η επόμενη ημέρα θα τους φέρει περισσότερα προβλήματα από όσα τώρα έχουν...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αυτό να μην περιμένει κανείς ότι θα μας το ανακοινώσουν. Απλά το έχουν ήδη αρχίσει. Μέσα στην παραζάλη και τους συνεχείς αντιπερισπασμούς από τα ΜΜΕ με άλλα θέματα, ούτε που περνάει από το μυαλό των περισσότερων. Μόνο όσοι θα βρεθούν ξαφνικά χωρίς μισθό ή σύνταξη θα το νιώσουν στο πετσί τους. Έρχεται πείνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα βλέπουμε , τα ακούμε, τα ζούμε καθημερινά, αλλά δεν αποφασίζουμε να δράσουμε.
    Πότε επιτέλους θα κινηθούμε, αν δηλδή θα έχουμε τότε την δύναμη.
    Αφήσαμε αυτά τα προδοτικά καθάρματα, με τον πρωταίτιο μισέλληνα ΓΑΠ και το τσίρκο του να αποδιαλύσουν τα πάντα με την συνέργεια των άλλων ανικάνων προδοτών της ΝΔ και όλο αυτό το διαχρονικό εγκληματικό συνοθύλευμα κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερο.
    Ντροπή μας !!! Καλά να πάθουμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΣΧΙΣΑ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΝ ΣΕΡΡΑΪΚΟ ΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΙΧΕ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΤΙΜΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]