Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιά είναι τελικά η δυναμική του Τσίπρα;


Βαδίζοντας προς τις εκλογές τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και με δεδομένο πως το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν είναι ούτε αθώο, αλλά ούτε και ειλικρινές, όλοι μας είμαστε αναγκασμένοι να ψιλοκοσκινίζουμε τα δεδομένα που μας παρέχονται (τα περισσότερα εκ των οποίων είναι υλικό καλογραμμένης φιλομνημονιακής ή αντιμνημονιακής προπαγάνδας), προκειμένου να κοιτάζουμε πίσω και πέρα από την παρεχόμενη πληροφόρηση.

Για να το κάνουμε όμως αυτό θα πρέπει να έχουμε μία «σταθερά» στην οποία και θα πρέπει να στηριχθούμε. Η «σταθερά» αυτή είναι η καταγεγραμμένη άνοδος της ευρύτερης αριστεράς στην Ελλάδα. Και αυτή η άνοδος μπορεί να στοιχειοθετήθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, αλλά είχε καταγραφεί και την γνώριζαν πάρα πολύ καλά τα κόμματα του μνημονίου και οι εντολείς τους. Αυτή η συγκεκριμένη «στροφή» των πολιτών έγινε λόγω των πολύ σκληρών μέτρων του μνημονίου και της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής που αυτά επέφεραν στην χώρα, αλλά και λόγω του πολιτικού κενού που άφησε το συνεχώς συρρικνούμενο ΠΑΣΟΚ, το οποίο από την πλευρά χάνει ψηφοφόρους με ρυθμούς πολύ υψηλότερους από όσο είχε προϋπολογίσει πως μπορεί να αντέξει. Κι ενώ το ΠΑΣΟΚ καταρρέει, η αριστερά και ιδιαίτερα η αριστερά των συνιστωσών του Αλέξη Τσίπρα, έχει αρχίσει να ξεπροβάλει ως φαβορί, αφού έχει μετατραπεί σε υποδοχέα των «διαφυγόντων» εκ του ΠΑΣΟΚ (να σημειωθεί πως το «πείραμα Κουβέλη» εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ απέτυχε οικτρά), αλλά και πολιτών που προτιμούν την εύκολη προβαλλόμενη λύση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η εύκολη λύση (δεν πληρώνουμε και καταγγέλλουμε το μνημόνιο, η οποία ακούγεται σωστή, αλλά πάσχει από στρατηγικό σχεδιασμό και εναλλακτικές λύσεις στον σωρό προβλημάτων που θα δημιουργηθούν από την εφαρμογή της), η οποία θυμίζει το «λεφτά υπάρχουν», χαρακτηρίζει και τους ψηφοφόρους του Αλέξη Τσίπρα. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που επέλεξαν την προτεινόμενη λύση του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι εκείνη η κρίσιμη εκλογική μάζα, η οποία συνηθίζει να μετακινείται ανάλογα με τα συμφέροντά της και επιβάλει στους περισσότερο ψύχραιμους ψηφοφόρους τις δικές της ευκαιριακές «θέσεις». Είναι το «σάπιο ΠΑΣΟΚ» που πριν λίγες ημέρες κατήγγειλε μέλος του ίδιου του ΠΑΣΟΚ και σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζεται ως ένας αριθμός πολιτών που προτιμούν την ελπίδα της εικονικής ευμάρειας από την οδό της δημιουργικής εργασίας. Μέσα στους νυν ή και υποψήφιους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ συγκαταλέγεται, όμως, και ένας σημαντικός αριθμός πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν κατά του μνημονίου και των εκφραστών του, με αποτέλεσμα η κρίση τους να είναι θυμική και όχι απαραίτητα ορθολογιστική, αφού ενδέχεται να ψηφίζουν ένα κόμμα που εκπροσωπεί το ελάχιστο μέρος των απαιτήσεών τους ως πολιτών.

Διανύοντας τις ημέρες του «λεφτά δεν δίνω», οι οποίες ελάχιστα απέχουν από το «λεφτά υπάρχουν», διαπιστώνουμε πως ούτε η πολιτική σκηνή της χώρας επιθυμεί να αποκοπεί από την ψευδή παροχολογία, ούτε όμως και ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών θέλει να αντιμετωπίσει την αλήθεια ή να ανοίξει περισσότερο την πολιτική «οπτική» του γωνία. Αποτέλεσμα αυτής της στάσης και των δύο πλευρών, είναι η χώρα να βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια προς την κατεύθυνση επιτάχυνσης των ήδη υπαρχόντων εφαρμοσθέντων οικονομικών (και πολιτικών) μέτρων εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε πως ούτε η συσπείρωση της Δεξιάς απαντά στο κρίσιμο ερώτημα – θέμα περί επαναφοράς της εθνικής κυριαρχίας (η απώλεια της οποίας αποτελεί όρο του υπογεγραμμένου και από αυτήν μνημονίου), ούτε η πλευρά της πρόσκαιρης συσπειρωμένης «αριστεράς» -φυσικά- τολμά να φέρει στην επιφάνεια τα εθνικά ζητήματα – προβλήματα για τα οποία έχει προ καιρού τοποθετηθεί με απόλυτη απαξία. Κανείς εκ των υποψηφίων δεν θίγει εκείνα που δεν τον συμφέρουν, τοποθετώντας έμπρακτα για μία ακόμη φορά το συμφέρον του κόμματος πάνω από το συμφέρον της πατρίδας και των πολιτών.

Μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να δείχνει μέρος του "προσώπου" του, αποκρύπτοντας με επιμέλεια εκείνα που οι επιτελείς του γνωρίζουν πολύ καλά πως θα διώξουν τους ψηφοφόρους. Και, δυστυχώς, κάποιοι ασχολούνται με την οικονομία, κοιτώντας στο πορτοφόλι τους, ξεχνώντας πως ακόμη και εάν μείνουν με το πορτοφόλι τους ανέγγιχτο, υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα να μείνουν χωρίς σπίτι…! Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, τα προσωπικά μικροσυμφέροντα, η κακή πληροφόρηση και οι χωρίς προοπτική (εθνική) αποφάσεις, θα γίνουν οι καταλύτες που θα οδηγήσουν στην αντίθετη πλευρά από εκείνη των προσδοκόμενων…


ΥΓ1: Σημειώνουμε πως είναι αποκύημα της προπαγανδιστικής φαντασίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι δέχεται «πόλεμο προπαγάνδας». Στις περισσότερες των περιπτώσεων, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούνται οι ίδιες του οι θέσεις και αφορούν κατά κόρον τα εθνικά θέματα, στα οποία ο «βαθμός» των «αριστεριζόντων συνιστωσών» μάλλον πλησιάζει –στην καλύτερη περίπτωση- το μηδέν…

ΥΓ2: Αποτελεί βεβαιότητα για τον συντάκτη πως ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε το ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να κυβερνήσουν την χώρα. Είτε επειδή γνωρίζουν πως δεν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο, είτε επειδή γνωρίζουν πως απλά... δεν μπορούν. Εάν πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να κυβερνήσει την Ελλάδα, είχε την μοναδική ευκαιρία στις διερευνητικές συζητήσεις μετά την 6η Μαΐου για να το κάνει. Όμως, επειδή όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πως τα μέτρα που έρχονται θα "χαρακτηρίσουν" (με τα όποια πολιτικά αποτελέσματα) και όποιον κυβερνά εκείνη την περίοδο, προτίμησαν να διαφύγουν από την ευθύνη (και το βαρύτατο πολιτικό κόστος) και να την "πετάξουν" προς τον λαό. Τολμώντας και μία εκλογική - μετεκλογική πρόβλεψη, θα έλεγα πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση (μάλλον απίθανο να συμβεί), είναι περισσότερο πιθανό να διαλυθεί -στα εξ ων συνετέθη- την επόμενη ημέρα, παρά να προτιμήσει να αναλάβει το τιμόνι της χώρας...


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. ΙΔΟΥ δὴ ὁ δεσπότης Κύριος σαβαὼθ ἀφελεῖ ἀπὸ τῆς ᾿Ιουδαίας καὶ ἀπὸ ῾Ιερουσαλὴμ ἰσχύοντα καὶ ἰσχύουσαν, ἰσχὺν ἄρτου καὶ ἰσχὺν ὕδατος, 2 γίγαντα καὶ ἰσχύοντα καὶ ἄνθρωπον πολεμιστὴν καὶ δικαστὴν καὶ προφήτην καὶ στοχαστὴν καὶ πρεσβύτερον 3 καὶ πεντηκόνταρχον καὶ θαυμαστὸν σύμβουλον καὶ σοφὸν ἀρχιτέκτονα καὶ συνετὸν ἀκροατήν· 4 καὶ ἐπιστήσω νεανίσκους ἄρχοντας αὐτῶν, καὶ ἐμπαῖκται κυριεύσουσιν αὐτῶν. 5 καὶ συμπεσεῖται ὁ λαός, ἄνθρωπος πρὸς ἄνθρωπον καὶ ἄνθρωπος πρὸς τὸν πλησίον αὐτοῦ· πρoσκόψει τὸ παιδίον πρὸς τὸν πρεσβύτην, ὁ ἄτιμος πρὸς τὸν ἔντιμον. 6 ὅτι ἐπιλήψεται ἄνθρωπος τοῦ ἀδελφοῦ αὐτοῦ ἢ τοῦ οἰκείου τοῦ πατρὸς αὐτοῦ λέγων· ἱμάτιον ἔχεις, ἀρχηγὸς ἡμῶν γενοῦ, καὶ τὸ βρῶμα τὸ ἐμὸν ὑπὸ σὲ ἔστω....ετσι ειναι γραμμενα στο βιβλιο του προφητου Ησαιου στο κεφ.3.λεει κai αλλα, για την δυναμικη ολων των tsipriδων και ολων των λαων...Αυτον men, τον προινισαν και απο τα ελληνοπουλα,εκοψαν την επαφη με τετοια skotadistika κειμενα ...αν ξυπνησουν τα προβατα,θα μεινουν ανεργοι οι tsopani!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΙΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ Ο Γ.Γ. ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ....''ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΤΟ 81''............ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ Ο ΡΑΛΛΗΣ(ΔΕ ΘΕΛΩ ΟΥ) ΟΤΙ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ......

    ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...........

    ΔΕ ΘΕΛΩ ΟΥ ΟΥ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, επειδή είσαι αμετανόητος κι επειδή θίχτηκες που άκουσες την αλήθεια που όλοι γνωρίζουν αλλά δεν λένε επειδή νιώθουν (ο καθένας τις δικές του) τύψεις, αλλά κι επειδή είσαι χείριστος προβοκάτορας που αναμιγνύεις την "Χρυσή Αυγή" στο συγκεκριμένο άρθρο, θα σε ρωτήσω εσένα και όσους διαβάζουν: Σήμερα δεν σου παίρνουν το σπίτι; Αν δεν το καταλαβαίνεις, είναι άλλο θέμα. Σήμερα δεν σου παίρνουν την δημόσια περιουσία; Τίνος είναι η δημόσια περιουσία; Της Μέρκελ και των τραπεζιτών ή των Ελλήνων; Και ποιός έφερε την κατάσταση σε αυτό το σημείο; και ο Ανδρέας, και ο Κωνσταντίνος, και ο Σημίτης (για τον οποίο κανένας δεν τολμάει να μιλήσει) και ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης. Το καταλάβαμε; Με αυτών τα έργα και παραλείψεις φτάσαμε στο σημείο που είμαστε. Παρακολουθούσαν, όμως, αμίλητοι και οι αριστεροί, οι οποίοι επικαρπώνονταν από θέσεις στο δημόσιο μέχρι εργολαβίες και υπεργολαβίες για τα στελέχη τους. Ε, ναι, λοιπόν, αυτοί που ανέφερες προβοκατορούλι και τα συντρόφια τους (Λαλιώτης σου λέει κάτι;) μας ξεπούλησαν και σήμερα άλλοι μας παίρνουν το σπίτι. Και να παρακαλάς την επαύριο, όταν τελειώσουν όλα, να υπάρχουν μόνο "ου" και να μην αρχίσουν οι σωρηδόν φυλακίσεις στελεχών κομμάτων και των παρακοιμώμενών τους. Μερικές χιλιάδες άνθρωποι φέρουν την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας. Όταν ξυπνήσεις από τον λήθαργο ή όταν τελειώσει η "μαμαλίγκα" σου, ίσως να καταλάβεις. Μέχρι τότε θα σου απαντήσω (αφού προτιμάς διαχρονικές τοποθετήσεις): Δεν δικαιούσθε να ομιλείτε"

      Διαγραφή
    2. ΕΙΠΑ.... ΔΕ ΘΕΛΩ ΟΥ..................

      Διαγραφή
  3. Η ανησυχία μου τείνει να γίνει βεβαιότητα με αυτά τα οποία συμβαίνουν...
    Δηλαδή, επειδή είναι φανερό πλέον ότι τα ξεφτισμένα προδοτικά κόμματα ΠΑΣΚ-ΝΔ δεν έχουν σοβαρή αποδοχή στο Λαό, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο κόμμα, ένα νέο πρόσωπο, ένα νέο ηγέτη που ακούει στο όνομα Αλέξης Τσίπρας, δημιουργώντας θόρυβο, προβολή στα κανάλια, δημοσιότητα στο εξωτερικό κλπ,που θα ήθελαν να αναλάβει την αρχή/εξουσία.
    Σημασία ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ δεν έχει καμμία, το τι ευαγγελίζεται και αυτός και οι τραγελαφικές και επίσης προδοτικές σύμφωνα με αυτά που λένε ειδικά για τους λαθρομετανάστες, φόρους χαράτσια κλπ, συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.
    Την ομάδα αυτή προωθούν τώρα ως αντίβαρο, ως προς τους καταρρακωμένους προδότες, ώστε ότι και να προκύψει.
    ΑΥΤΟΙ θα τα έχουν όλα καιθα κινούν τα πάντα!!
    Από την μιά λοιπόν μεριά οι ανίκανοι δωσίλογοι προδότες με την εμμονή τους στη τήρηση των υπογραφών και από την άλλη ο "λαοπρόβλητος νέος ηγέτης" με τις απαράδακτες αντεθνικές θέσεις (Τουρκία, Αιγαίο,Θράκη, Σκοπιανοί) και κυρίως το αίσχος για τον χειρισμό των λαθρομεταναστών με δήθεν ανθρωπιστική αντιμετώπιση και πλήρη εξαφάνιση των γηγενών Ελλήνων.
    Μόνο για τον λόγο αυτό θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει εξαφανισθεί.
    Υπενθυμίζω ότι στη προηγούμενη Βουλή όλοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ πλήν του ΛΑΟΣ ψήφισαν υπέρ της ανέγερσης τεράστιου Τεμένους (οχι απλού Τζαμιού) στη καρδιά της Αθήνας και με έξοδα ....του Ελληνικού Λαού.
    'Ολοι τους κατάπτυστοι....
    Επίσης ο "Καλλικράτης" κολπάκι για ευκολώτερο διαμελισμό της Ελλάδας...
    Έτσι που πάμε,δημογραφικό πρόβλημα,γήρανση του πληθυσμού, φυγή των νέων στο εξωτερικό, αθρόα και χωρίς έλεγχο είσοδος όλων αυτών των τριτοκοσμικών στην Ελλάδα, σε λίγο δεν υπάρχει γηγενής Έλλην, αλλά μόνο αυτοί οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους πλήρωσαν υπέρογκα για αυτούς ναύλα, ώστε να φτάσουν και να εισέλθουν στη χώρα.Πως και από που τα βρήκαν ?
    Και το "στημένο" παιχνιδάκι συνεχίζεται να παίζεται από όλους στο οικονομικό τομέα δήθεν και με μερικές αντεγκλήσεις/κοκορομαχίες για τηλεθέαση.
    'Οσο για τον νέο και αφθαρτο ηγέτη, πιστεύω ότι και ειναι φανερό ότι στερείται εμπειρίας και δεν θέλει και ο ίδιος επί του παρόντος να κυβερνήσει, αλλά σίγουρα θα θέλει την επόμενη φορά.
    Πέραν αυτών,ακούσατε/είδατε κανένα από όλα τα κόμματα να έχει κάποιο σαφές και επεξεργασμένο πρόγραμμα για ανάπτυξη και κυρίως για αξιοποίηση του αμύθητου πλούτου της Ελλάδας?
    Όλοι μιλάνε αορίστως οτι θα.. και θα.. και ξαναθά.....αόριστα και χωρίς πρόγραμμα.
    Ενδιαφέρεται κανείς πραγματικά για την ανεργία, τα χαράτσια, τους φόρους,τις αυτοκτονίες....
    Έτσι πιστεύω ότι τα αποτελέσματα των εκλογών αυτών θα είναι παρεμφερή με αυτά των προηγουμένων και αναγκαστικά θα γίνει κάποια κυβέρνηση συνεργασίας αορίστου χρόνου.....
    Εύχομαι να βγώ ψεύτης και μυθομανής.....
    Επίσης πιστεύω ότι θα πρέπει να ψηφιστούν μικρά κόμματα μήπως και καθυστερήσει το όλο project....και ίσως υπάρξουν αλλαγές.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ομως παρ'οτι η Πατριδα διαλυθηκε με τις αμπελοφιλοσοφιες των σκοταδιστων και οπισθοδρομικων , ταχα προοδευτικων αριστερων , υπαρχουν ακομη ανθρωπαρια και τους στηριζουν και τους δινουν δυναμη και εξουσια να σκαψουν και τα θεμελια αυτου του Εθνους .
    Η τιμωρια που επεσε πανω μας ,πιστευω , ειναι γι αυτους ΟΛΟΥΣ τους απατριδες και αθεους .

    Ειναι τοσο τυφλος , και επι παντως επιστητου ασχετος , οι "κυριαρχος" λαος , που ακομη και σημερα που καιγεται η Πατριδα και αφανιζονται Ελληνες , ειναι σιγουροι οτι ο τσιπρας , αυτος ο αχυθρανθρωπος , θα σωση ! το Εθνος !!! Το Εθνος , που ομως τοσο πολυ μαχεται και απεχθανεται . Αλλα ειναι και οι κυριοι ενοχοι των δολόφονημενων και βιασμενων .

    Δεν βλεπουν οτι οι αριστεροι ανθελληνες , συνεχισουν την βρωμοδουλεια των αλλων αχυρανθρωπων που εφεραν και φερνουν καθημερινα δεκαδες σφακτες και δολοφονους .
    Δεν καταλαβαινουν οτι και αυτοι ηταν μεσα στη φιδοφωλια και ΟΛΟΙ μαζι διαλυσαν την Πατριδα .
    Δεν μπορουν να δουν οτι ειναι μερος της προδοσιας . Και ειναι τοσο ΦΑΝΕΡΟ !
    Και αφου δεν βλεπουν τα τοσο φανερα , ειναι αδυνατον να τους ξυπνησης . Δεν ειναι σκεπτωμενα ατομα και χαμηλου πνευματικου επιπεδου.
    Ας "ζησουν" λοιπον με την ΚΑΤΑΡΑ του Εθνους .

    ΠΑΤΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ειναι η λυσι . Οτι και να κανουν θα συντριβουν μπροστα στους Ελληνες που εχουν ψηλα την Γαλανολευκη .

    Αυτο που θα πρεπει να μας απασχολη ομως ειναι πως θα μπορεσουμε να επιβιωσουμε στις μερες μπροστα μας , και πως θα μπορεσουμε να αμυνθουμε απο τους ανθρωπο-χασαπιδες που προστατευουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ .
    Και πως θα αποφυγουμε τον εμφυλιο που ετοιμασαν τα αριστεροδεξια καθηκια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά ο Παπαντρέας και οι φαταούλες του μας παίρνουν τα σπίτια με όσα επί δεκαετίες σκηνοθέτησαν, μας τα καίνε τα σπίτια, ναι ή όχι; Το τελικό αποτέλεσμα μετράει και όχι το προσωρινό ντερλίκομα μερικών. Νισάφι πια με τους ηλίθιους χειροκροτητές δεκαετιών του δικομματισμού. Νισάφι και με τα βλήματα που αντί να προβληματιστούν κοιτάζουν και πάλι να βρουν την εύκολη λύση. Να πάτε στα τσακίδια και στον αγύριστο. Αν το θέλω; Ουουουουουουουου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κωνσταντίνε τόσο καιρό σε διαβάζω με ενδιαφέρον κ τα άρθρα σου τα θεωρώ σοβαρά, όμως τώρα νομίζω πως είσαι φάουλ. Δε γίνεται τόσο καιρό να μιλάς αντιμνημονιακά και να πολεμάς το σύστημα και τώρα που όλο το σύστημα (ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ)κομματικό(μέχρι και ΚΚΕ) και διαπλεκόμενο δημοσιογραφικό απροκάλυπτα έχει στραφεί με τρομολαγνεία ενάντια στις ριζοσπαστικές (μπορεί κ ουτοπικές) απόψεις ΕΝΟΣ που απλά είχε το ΘΑΡΟΣ να υψώσει το ανάστημα στο Παγκόσμιο Σύστημα έχοντας ως Πρότυπο χώρες όπως ΙΣΛΑΝΔΙΑ(την είχες αναφέρει στο παρελθον) αλλά κ το ΕΚΟΥΑΔΟΡ που αντιτάχθηκαν στο ΔΝΤ και στη νεα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων.
    Δεν έχουμε άλλη επιλογή...
    ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ;
    Οποιαδήποτε ψήφος σε δεξιόφρον κόμμα ή και κόμμα ανάχωμα των μνημονιακών είναι η ΛΥΣΗ για σένα;
    Τόσο καιρό ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΣ!!
    Τώρα Τι Θα Ψηφίσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο το αντιμνημονιακό και άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ (δεν συμπεριλαμβάνω αναγκαστικά τον Τσίπρα, ο οποίος γνωρίζω πως "στριμώχνεται" από τις συνιστώσες). Επιμένω πως το πρόβλημα είναι κατ' εξοχήν πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό. Ακόμη και στην οικονομική προσέγγισή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλά λάθη και γενικότερα δείχνει να υπάρχει στο εσωτερικό του ένα "μπάχαλο" που προδίδει πως δεν είναι έτοιμος για τα περαιτέρω (δηλαδή δεν υπάρχει οικονομικός σχεδιασμός και στρατηγική σε βάθος). Λόγω της γεωγραφίας, η Ελλάδα δεν είναι Ισλανδία και έχει "ανοιχτά" εθνικά θέματα. Σε αυτά, ιδιαίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως "εκτός", με προσεγγίσεις που (προσ)εγγίζουν την επικινδυνότητα. Απορία μου είναι γιατί σχεδόν κανένας δεν αναφέρεται στην επαναφορά της αυτοκυριαρχίας, της εθνικής κυριαρχίας, στην Ελλάδα. Το μυστικό βρίσκεται ακριβώς εκεί, γι αυτό τον λόγο έβαλαν άρθρα στο μνημόνιο, που στερούν αυτή την αυτοκυριαρχία... Με ρώτησες τι θα ψηφίσω, αλλά θεωρώ το ερώτημα άτοπο, αφού από το ίδιο το κείμενο προκύπτει πως δεν το έχω αποφασίσει και ομολογώ πως για εμένα η ψήφος δεν είναι ναι στο μνημόνιο ή όχι στο μνημόνιο, αλλά ελεύθερη, ανεξάρτητη και αυτοκυρίαρχη Ελλάδα ή όχι; Και αυτό το κρίσιμο ερώτημα δεν απαντήθηκε επαρκώς μέχρι σήμερα από τα κόμματα. Όσο για τον Τσίπρα, όντως είχε θάρρος (ή θράσσος, ποιός ξέρει...), αλλά αυτό δεν αρκεί. Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο, πολιτικό, οικονομικό και κυρίως εθνικό. Αν φύγουμε από την Ευρώπη (πες ότι φεύγουμε αύριο) έχεις την εντύπωση πως δεν θα βάλουν κάποιο "μαντρόσκυλο" της περιοχής να μας... ζορίσει; Στο σημείο αυτό, οι συνιστώσες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα γίνουν φυγόκεντρες δυνάμεις, με άγνωστα αποτελέσματα για την χώρα...

      Διαγραφή
    2. Λίγο δύσκολο να κουνηθεί το "μαντρόσκυλο", γιατί το θέμα της Συρίας έχει φέρει στη γειτονιά και κάτι "αρκούδες" και "δράκους". Βλέπεις η απληστία τους έκανε να καταπιαστούν με πολλά συγχρόνως. Θα δείξει...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]