Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα κυβερνητικά σενάρια της 18-6-2012…

Τι κυβέρνηση θα έχουμε στις 18 Ιουνίου; Προφανώς αυτό το ερώτημα απασχολεί όλους τους Έλληνες. Αυτή τη φορά δεν έχουμε απλά μια εναλλαγή στη κυβέρνηση των δύο παλιών κομμάτων εξουσίας. Αυτή τη φορά θα έχουμε είτε άνοδο στην κυβέρνηση των μνημονιακών δυνάμεων είτε των αντιμνημονιακών.

Αυτοδυναμία δεν πρόκειται και πάλι να υπάρξει από κανένα κόμμα. Η εκλογική μάχη για την πρώτη θέση που σημαίνει και απόκτηση του bonus των 50 επιπλέον βουλευτών, θα δοθεί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το κάδρο και ούτε για τα debates πλέον δεν υπολογίζεται.

Σύμφωνα λοιπόν με τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τις δημοσκοπήσεις, θα έχουμε τα εξής δύο σενάρια:

1) Η ΝΔ πρώτη με περίπου 120 έδρες. Στην περίπτωση αυτή θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Το μεν ΠΑΣΟΚ το έχει δηλώσει ότι θα συνεργαστεί, η δε ΔΗΜΑΡ επίσης δήλωσε πώς, έπειτα από ότι έγινε με την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης, τώρα θα συνεργαστεί ώστε…. αυτή τη φορά η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση. Σε ότι αφορά το ΚΚΕ και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, δεν υπάρχει περίπτωση συμμετοχής σε οποιοδήποτε σχήμα. Σε ότι αφορά τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, είναι δεδομένη η θέση τους ότι δεν συνεργάζονται με Σαμαρά και Βενιζέλο επικεφαλής.

2) Ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος με περίπου επίσης 120 έδρες. Στην περίπτωση αυτή η μεν ΔΗΜΑΡ θα συνεργαστεί, άλλωστε το είχε προτείνει και τώρα κατά τις διερευνητικές εντολές, το δε ΠΑΣΟΚ θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να συνεργαστεί, έστω και μη συμμετέχοντας στην κυβέρνηση, διαφορετικά θα εξαφανιστεί από το χώρο της Κεντροαριστεράς. Και πάλι δεν το συζητάμε για ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΚΚΕ. Στην περίπτωση όμως του ΚΚΕ, μην αποκλείετε ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην εξαφανιστεί εντελώς από τις αριστερές συνειδήσεις. Σε ότι αφορά τον Πάνο Καμμένο, αυτός θα θέσει και πάλι θέματα ΑΟΖ, λαθρομεταναστών, ονόματος Σκοπίων, μειονοτήτων κ.λ.π., οπότε δύσκολα θα μπορέσει να συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως κάποια νομοσχέδια που αφορούν μνημόνιο, τράπεζες, εκλογικό νόμο κ.λ.π. θα τα στηρίξει.

Αυτά λοιπόν είναι τα δεδομένα και έτσι πιθανολογούμε ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα. Στις 18-6-2012 θα έχουμε έτσι κι αλλιώς, είτε κυβέρνηση μνημονίου, είτε αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Όλα θα εξαρτηθούν από το ποιο κόμμα από τα δύο θα καταλάβει την πρώτη θέση.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]