Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικές εταιρείες μετέχουν στην κατασκευή του περίφημου φράχτη -για τους λαθρομετανάστες- του Έβρου

Η προσφορά των τουρκικών εταιρειών θεωρείται η πλέον συμφέρουσα
Το συμφέρον της χώρας, πόσο αποτιμάται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;
Τί γνώμη έχει το υπουργείο Άμυνας;


«Τουρκικός» θα είναι -κατά ένα μεγάλο μέρος του- ο φράχτης του Eβρου! Η κατασκευή του φράκτη, μήκους 10,3 χιλιομέτρων και ύψους τριών μέτρων, που δημιουργείται με σκοπό την ανακοπή του κύματος των λαθρομεταναστών, θα ανατεθεί κατά ένα μεγάλο μέρος σε τουρκικές εταιρείες, έτσι ώστε να περιορισθεί το κόστος.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τουλάχιστον 1,5 έως δύο εκατομμύρια ευρώ από τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ που θα κοστίσει ο φράχτης του Έβρου, θα καταλήξουν στα ταμεία τουρκικών εταιρειών. Η ανάθεση σε τουρκικές εταιρείες της κατασκευής των μεταλλικών τμημάτων αλλά και το επονομαζόμενο «γαλβάνισμα» τους, δηλαδή η εμβάπτιση τους σε ειδικά υγρά για την προστασία τους από τη διάβρωση, θεωρείται εξαιρετικά πιθανή εξέλιξη.

Οπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της ελληνικής εταιρείας που συμμετέχει στην κατασκευή του φράκτη στον Εβρο, «έχουμε καταλήξει ότι το σύστημα αντιδιάβρωσης του μεταλλικού πλέγματος που αφορά ποσοστό περίπου 30-40% του έργου, θα δοθεί σε τουρκική εταιρεία, καθώς εκτιμάται ότι το κόστος θα περιοριστεί περίπου στο μισό. Η προσφορά της εν λόγω εταιρείας είναι περίπου στο 50% από την προσφορά δύο ελληνικών εταιρείων».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξετάζεται σοβαρά και η πρόταση τουρκικών εταιρειών να αναλάβουν την κατασκευή και των μεταλλικών τμημάτων αφού και σ΄αυτήν τη περίπτωση η προσφορά τους θεωρείται καλύτερη.


Σχόλιο ιστολογίου:
Εκεί, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο υπουργείο Άμυνας έχουν συναίσθηση του τι αποφασίζεται; Αν όχι, ας το πουν ευθέως... Εμείς, πάντως, θα τους αναφέρουμε την πιθανότητα "στοχευμένου κατασκευαστικού λάθους" και οτιδήποτε μπορεί να σημαίνει αυτό είτε για την είσοδο λαθρομεταναστών, είτε για την άμυνα της χώρας...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Aν υπήρχε ανησυχία για το μέλλον της χώρας και μέριμνα για το συμφέρον της χώρας, δεν θα άφηναν την Frontex να περνάει τα μπουλούκια των 400 σε καθημερινή βάση και να τα στέλνει πακέτο στην Αθήνα. Έχει ήδη αλλοιωθεί η χώρα σε βαθμό τραγικό και η είδηση αυτή είναι το επισφράγισμα των όσων υποψιαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]